EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28996

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

St Trudostraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, St Josephschool / St Trudoschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sint Josephschool Trudostraat

Beschrijving

Omdat ik in 1960 te jong was om naar MULO of HBS te gaan bleef er dus niets anders over om dan maar een zogenaamde zevende klas te volgen die in de volksmond werd aangeduid als VGLO.
Dit Voortgezet Lager Onderwijs werd gedoceerd aan de Sint Josephschool aan de Trudostraat. Deze school werd ook wel de nieuwe school genoemd die haaks was gepositioneerd op de oude school, genaamd Sint Trudo.
Ik heb dit leerjaar, 1960/1961, altijd als verloren beschouwd omdat ik er geen sikkepit wijzer van ben geworden. De meeste tijd werd gedoceerd in zogenaamde bijbelvakken en ik zat me altijd stierlijk te vervelen.
Ikzelf ben zichtbaar onder het kruisje uiterst links op de foto. Ik herinner me ook nog Toon Verdijseldonk direct aan mijn linkerzijde. Verder herken ik Jan Weijtens. Hij staat helemaal achter bij de laatste rij van vier jongens als derde van links naast de leerling met de bril en de grote oren en lijkt iets kleiner van postuur dan de rest.
De onderwijzer/docent werd ook wel de knipperbol genoemd vanwege zijn vuurrode wangen die ieder moment tot ontploffing konden komen.


Geplaatst op

14-08-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-08-2011
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Ik heb ook nog de 7e klas doorlopen bij Dhr van Geneugte, een leraar uit Oirschot, met hem gingen we vaak op excursie, dikwijls in de buurt van Oirschot zodat hij even langs zijn moeder kon gaan. Ook de handenarbeidlessen vond ik gaaf. Heb alleen maar leuke herinneringen aan deze school


Datum: 14-08-2011
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Vanaf 1968 ben ik ook 4 jaar naar deze school gegaan, maar toen heette het de LEAO, met als directeur Dhr. Albers. Is dat dan de opvolger van de VGLO?


Datum: 15-08-2011
Naam: Rita van Litsenburg  
img

Was de onderwijzer wiskunde, in de tijd van het LEAO, misschien van Gerwen?


Datum: 08-03-2012
Naam: Wil Verdijsseldonk  
img

Toon Verdijsseldonkl klopt hij is alleen wat zwaarder geworden. Hij is mijn neef, zoon van ome Dorus uit de Schootsestraat