EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5916

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

721 Genderdal

Straat:

Mendelssohnlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, St Servatiusschool / Bs Genderdal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
R.K. Basisschool voor jongens, Mendelsohnlaan.

Beschrijving

De twee zesde klassen 1967-1968. Links Meester Grootveld, rechts het schoolhoofd Dhr. van Spaandonk. Een streng schoolhoofd kan ik me herinneren. Hij heeft menig scholier bij de oren gepakt. Dhr. Grootveld was erg populair. Kan me herinneren dat hij "In de ban van de ring" van Tolkien aan ons voorgelezen heeft. Hij maakte er ook prachtige tekeningen van, die nog ooit zijn tentoongesteld. Ik meen, in de bioscoop waar de eerste tekenfilmversie van het boek draaide (Rembrandt?). De namen bovenste rij van links naar rechts: Paul van Wolveren, Gerard Hoefnagels, John Hendriks, Jos van Dijk, Robbie Schifferling, Leo Coppelmans, Huib Senders, Ad Jorissen, Ted van Lieshout (bekende Nederlander; kinderboekenschrijver), Nic Sijkens, Robbie Musters, Jan Wentholt, -. Rob van Hoof, Hendrie van Gennip, Paul van Besouw, Titus Schutz, Karel van de Laar, Rob van Kol, Leo van Berkel, Henk Duisters, Antoon van Donk, Tinie Sanders, Rene Denkers, -, Harry Tweedy. John Blijs, Hans Boon, Peter van Dingenen, Henk Geene, Frico Hendriks, Ton Terhaar, Richard Wedding, Jan Rijkers, Peter Vliegen, Pedro van den Bos, Willie van de Graaf, -. Harrie Coppens (half), Ton van Amstel, Henk Evers, Johan Veneman (overleden), Jos Boeyen, ik, Paul Reniers, Kees Boons, Theo..., Johan Broekman, Rodie Meys. Ben benieuwd of er mensen zijn die hierop gaan reageren. Kan me de naam van de school niet meer herinneren; ik denk basisschool Genderdal. De meisjesschool zat verderop op de Mendelsohnlaan, tegenover de H.Hart Kerk. Is nog steeds een basisschool. In de jongensschool zit nu de kinderopvang.


Geplaatst op

18-09-2006

Reacties:

Datum: 18-09-2006
Naam: Harrie Rekmans  
img

Oooh..even toevoegen. De kerk t.o. der school heet niet H.Hart kerk; die staat in de Ploegstraat. Kan niet meer op de naam komen en vreemd genoeg de kerk ook niet op internet vinden. Zal er morgen eens langs lopen, er zal toch vast een naambordje bij staan.


Datum: 18-09-2006
Naam: Anne Troost  
img

De kerk tegenover de school heet wel de H.H.Hartkerk. Eindhoven heeft meerdere H.Hartkerken.
Deze aan het Brucknerplein, dan die aan de Ploegstraat (heet voluit H.Hart van Jezus) en de Paterskerk is ook oficieel een H.Hartkerk.


Datum: 18-09-2006
Naam: Harrie Rekmans  
img

Bedankt voor de info. Heeft mijn geheugen me toch niet helemaal in de steek gelaten.


Datum: 18-09-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Nee Anne, het is de parochiekerk der HH Harten. HH duidt een meervoudsvorm aan. De kerk staat bovendien aan de Mendelssohnlaan. zie ook foto 5946 e.v.


Datum: 19-09-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Zat je toen al midden vooraan op de foto, daarna op de klassefoto van de LEAO weer. Vul daar ook eens wat namen in, want de meesten ben ik vergeten. Sorry, Korsakov.


Datum: 19-09-2006
Naam: Anne Troost  
img

Duidelijk de "en" vergeten. De kerk staat volgens de site van het Dekenaat Eindhoven aan het Brucknerplein zie www.heilighart.nl/gebouwen/subfr-dekenaat.htm


Datum: 19-09-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Anne, geloof me nou eens: Mendelssohnlaan 190.


Datum: 19-09-2006
Naam: Anne Troost  
img

Oke ik geloof je, maar ik geloof ook het bisdom de Parochie Gestel en het dekenaat, deze zeggen allemaal Brucknerplein. O ja geloof is van de kerk en de laatste drie zijn daar van.


Datum: 19-09-2006
Naam: Anita Bogers-Buitenhuis  
img

Ik hoop dat er meer Genderdal-klassenfoto's uit de jaren 60 op deze site komen. Mijn broers zaten op de jongensschool, ik op de meisjesschool. Ik heb helaas geen klassenfoto's uit die tijd.


Datum: 19-09-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Hoeven niet direct klassefotoos te zijn Anita. Foto's gemaakt in het Genderdal zijn ook meer dan welkom.


Datum: 19-09-2006
Naam: Harrie Rekmans  
img

Anita, kan je helaas niet aan de klassefoto's van de meisjesschool helpen. Zal eens aan een van mijn zussen vragen of ze nog foto's hebben van die tijd. Weet nog wel dat mijn jongste zus, 4 jaar ouder, op de Mulo heeft gezeten, ook op de Mendelsohnlaan. De rest heeft de lagere school in de Bennekel doorlopen: Maria Middelares?


Datum: 20-09-2006
Naam: Piet van Hees  
img

Van Spaandonk was inderdaad zeer streng. Ik heb van mijn eigen klassen en van die van mijn broer bijna alle jaren klassefoto's, maar dat begint dus pas in 1967. Grootveld tekent nog steeds! Hij is bezig een serie kinderboekjes uit te brengen. Een jaar of 2 geleden wilde ik ineens weten hoe het met hem was, en ontdekte dat hij nog steeds gewoon in Eindhoven woonde. Oudaan, bij het Kastelenplein. Ik heb een paar tekeningen van hem. Eentje uit het jaar dat ik in de 6e klas zat (1972) en eentje van veel later die ik vorig jaar van hem gekregen heb. Meesterlijk!
Veel foto's van het Genderdal heb ik niet, maar ik herriner me een paar uitzichtsfoto's over de Karel de Grotelaan (we woonden op de eerste flat van de Offenbachlaan).


Datum: 18-10-2006
Naam: Remy F.G. Denker  
img

Beste Allemaal, Ik herken mezelf op de foto. De naam Rene Denkers moet zijn Remy Denker. Mijnheer van Spaandonk at in mijn tijd kilo's Chefarine4 asperieentjes die gekocht werden op het winkelcentrum aan de Schubertlaan. Mijn boer Roger Denker zat een aantal klassen lager. Mijn beide zussen hebben hier ook op school gezeten. Te weten Marka Denker en Irene Denker. Wij woonden op de Chopinlaan 57. Op loopafstand dus. Ik hoop op reacties


Datum: 20-11-2006
Naam: Ted van Lieshout  
img

Op de onderste rij zit Theo van Bakel, de jongen met de vinger aan zijn neus. Meneer van Spaandonk was inderdaad erg streng en men zei dat hij een glazen oog had. Ik werd eens uit de vijfde klas gestuurd en moest naar meneer Van Spaandonk. Ik ging bij zijn tafel staan en fluisterde dat ik om een reden die ik niet wist naar hem toegestuurd was (ik had "stomme trut" tegen meneer Van de Laar gezegd omdat ik de leesbeurt niet kreeg). Ineens maaide hij me totaal onverwacht loeihard met zijn linkerarm naar achteren, waardoor ik tegen het schoolbord aanvloog. Ik schrok daar zo erg van dat ik het nooit meer vergeten ben.


Datum: 03-01-2007
Naam: Justine van den Hengel  
img

Wat jammer dat ik nergens foto's tegenkom van de Lagere School aan de Bennekelstraat. Voor de meisjes Sint Barbaraschool. Voor de jongens de Sint Henricusschool. Daar zat mijn broer(tje). Ik zat met 2 zussen op de Sint Barbara. Misschien eroverheen gekeken, maar ik kan ze niet vinden. ===Een klassefoto van de Henricusschool is foto 7945. Meer hebben we nog niet maar ik ga op zoek. En er zijn vast nog bezoekers die ... Frans===


Datum: 17-01-2007
Naam: Frico Hendriks  
img

Dit wat de St Servatius jongensschool aan de Mendelsohnlaan. Je kunt heel wat oud leerlingen terugvinden op schoolbank.nl. Daar staan nog heel wat oude foto's op.


Datum: 19-01-2007
Naam: Piet van Hees  
img

Je vindt op Eindhoven in Beeld vaak meer dan op Schoolbank. Kijk maar eens op wijk Genderdal, zoek maar eens op Mendelsohnlaan, Spaandonk of Grootveld


Datum: 05-04-2007
Naam: Wil de Graef  
img

Wat een geweldige ervaring om mezelf terug te zien op de klassenfoto. Nog even over van Spaandonk, mijn moeder heeft hem zodanig zijn vet gegeven dat hij mij in ieder geval niet meer heeft geslagen. Toch had ik veel respect voor hem.


Datum: 06-05-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

Petro vd Bos en Peter van Dingenen waren buurjongens en woonden aan de Grieglaan (beide oude vrienden van mij) Met Petro veel plezier beleefd met ouderwets stappen en de jeugdvakantiereizen per bus naar Tirol. Samen met Petro z'n broer Paul en Pedro v Helvoirt uit de Mendelssohnlaan. Peter v Dingenen was een behoorlijk wielertalent en ook bevriend met (de helaas te vroeg overleden) Bert Oosterbosch.


Datum: 24-01-2008
Naam: Petro van den Bos  
img

Ik was zeer aangenaam verrast met deze foto. Ook leuk om de verhalen te lezen, vooral dat van Jan Thijssen. Met hem en Pedro van Helvoort heb ik inderdaad erg veel plezier gehad, inderdaad stappen, elke zondagmiddag naar de "oude" Need (Mauritslaan) en 's avonds naar de "nieuwe Need" (Biesterdwarsweg) ook wel Cintha genoemd. Maar ja, in die tijd (1972-1975) sloten dit soort gelegenheden al om 23.00 dus gingen we daarna altijd naar een "oude mannen" kroeg aan de Aalsterweg waar Jan Thijssen plaatjes draaide. Jan heeft zelfs nog aan talentenjachten meegedaan en gewonnen, met zijn ijzersterke act Surfin' Bird van de Trashmen. Later draaide hij nog regelmatig in La Grotta? in Heeze en ergens op de "statie" in Valkenswaard.


Datum: 16-03-2008
Naam: Rob Tweedy  
img

Leuke foto, ik zie dat mijn broer op de foto staat Harry Tweedy. Ik weet niet of hij hier van op de hoogte is? Maar ik ga het hem wel vertellen. Mijn zus Corry heeft ook op de meisjesschool gezeten tegen over de H.H. kerk. Ik ben zelf Rob Tweedy en heb op de jongensschool gezeten en uiteraard bij van Spaandonk.