EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7945

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Bennekelstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, St Henricusschool / De Kameleon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Henricusschool in Gestel. (1) 1957.

Beschrijving

Dit is een klassenfoto bij Meneer van Hoof 1957(?) Hans vd Stappen, Jan Wilbrink, Henny van Elderen, Jan Pelt, Lou Vromen, Gijs Vonk, Theo Koelen, Henk Verheggen, ... de Wit, Willie Smits, Leo de Laat, ... Kapteins, Frits Koelink, .... Verbeek, Evert, Verkeulen, Gearard Mateusen, Luuk van Lieshout, Jan van Sebille, Robbie Timmermans, Hans de Lou, Hans Wilgers, Freddie Maas, Rudy Pennings. Dit zijn de namen die ik me kan herinneren. Weet iemand de ontbrekende namen?


Geplaatst op

15-12-2006

Reacties:

Datum: 15-12-2006
Naam: Henri Spaan  
img

Deze school lag op de hoek Bennekelstraat - Verhulststraat in Gestel.
Hoofd van de school dhr. Verbiest.
Tegenwoordig heet de school De Kameleon


Datum: 15-12-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Tegenover de school in de Benekelstraat zat een Etos Slagerij in 1952, met als bedrijfsleider de heer de brouwer uit de St. Trudostraat. En als je tussen de school en de slager de straat uitliep kwam je bij een dubbeltjes kapper in een gewoon woonhuis. Wie heeft zich hier ooit laten knippen? Mijn zoon kwam een keer thuis en was belachelijk geknipt. maar ik krijg toch een lolly was zijn commentaar onderweg naar een echte kapper met een echte gave.


Datum: 15-12-2006
Naam: Anne Troost  
img

De ingang van de school lag in de Verhulstlaan. Achter de speelplaats had je een behoorlijke speeltuin. Op de hoek van de Bennekelstraat en de Nicolaïstraat daar had je de meisjesschool, die toen de St.Barbaraschool heette.


Datum: 16-12-2006
Naam: John Viveen  
img

De kapper die jij bedoelt was Janssen in de Benoitstraat, je had ook nog kapper v.d.Vleuten ook in een woonhuis, ik geloof dat het daar Beethovenlaan heet, dat was dus achter de speeltuin. Als je als kind 'verknipt' was dan gingen we naar de Hoogstraat/Blaarthemseweg naar kapper v.d.Vorst die was duurder maar wel beter.


Datum: 09-01-2007
Naam: Paul van der Vleuten  
img

Kapper van der Vleuten zat destijds in de Ockeghemstraat. Je kunt niet zeggen dat het geen goede kapper was, hij had alle mogelijke diploma's en had vele klanten en een goede naam. Dit zeg ik als zoon van! In 1961 zijn we naar de
Van Beethovenlaan verhuisd. De naam Jan van Sebille is volgens mij niet juist dit moet Johan van Sebille zijn.


Datum: 10-01-2007
Naam: Wil van Hout  
img

De kapper die ik bedoel woonde in de Valeriusstraat en ik denk, waar ik spreek van een kapper met een echte gave, dat het jouw vader betreft waar ik mijn toevlucht tot gezocht heb om de zaak een klein beetje toonbaar te maken. Echter neem ik het nog steeds kwalijk dat hij geen lolly's verstrekte aan de jeugd, waardoor ik mijn zoon niet alleen op pad kon sturen.


Datum: 10-01-2007
Naam: Wil van der Vleuten  
img

Hartstikke leuk om de klassenfoto van onze 4e klas op het internet tegen te komen.`Ik ben Wil van der Vleuten, ja zoon van de kapper die toen woonde in de Ockeghemstraat en pas vanaf 1962 in de van Beethovenlaan.
Dat van kapper Jansen klopt, hij had geen enkele opleiding als kapper, mijn vader wel. Ik herinner me dat mijn vader vaak de verknipte haardrachten moest herstellen.
Ik sta op de foto links bovenaan.
Ik herinner me de volgende namen.
Zittend op de grond voor mr van Hoof van rechts naar links; Kees van Merode, ??, Toontje Pluim, Rudy Pennings(?), Ronnie Kipperman (is later geemigreerd naar de VS) en Freddie Maassen. Andere zijde van het bord; ??, Hans Wijnen.
Bovenste rij naast meester van Hoof van rechts naar links; Leo Somers, ??, Joop Theunissen, Leo Kapteins (is in 1962 verongelukt), Leo de Laat.
Jan van Sebille heet Johan en woonde bij mij in de straat, het is de blonde jongen middelste rij rechts van het bord.
John Viveen van de visboer? Zegt de naam van Pelt(?) jullie nog iets bovenste rij 7e van links. Frits Koelink links middelste rij?
Alex Retera een neefje van meester Retera (de tekenaar van de afbeelding op het schoolbord). Volgens mij staat hij op de middelste rij 4e van links of 2e van rechts.
Is de blonde links van Leo de Laat ..... Smulders?
Wie heeft er nog bij Veloc of Gestelse Boys gevoetbald?


Datum: 15-01-2007
Naam: Peer Retera  
img

Ik meld mij ook als de 'zoon van' namelijk de zoon van meester Retera (Jo). De tekening komt mij zeer bekend voor. Ik ga zoeken naar nog zo'n foto waar mijn vader ook nog op staat. Alex Retera was echter geen familie. De verwarring kan ik me voorstellen. Voor de belangstellende: mijn vader leeft nog steeds en is 76. Hij tekent nog bijna dagelijks en dat heeft ook zijn weerslag gehad op mij en mijn broer. Wij zijn beiden professioneel cartoontekenaar geworden! Menig oud leerling kent hem ook nog van zijn verhalen van Super en Puper later Dik en Dun. Ik kan het weten, heb 1 jaar bij hem als 7 jarig menneke in de klas gezeten (Vincentius a Pauloschool in Woensel)


Datum: 22-01-2007
Naam: Ben Dankers  

Ik heb dan van Jo Retera, de meester die zowel prachtig kon tekenen en vertellen, mijn eerste Engelse les gehad, dat kostte 10 cent voor een uur bijles per week. Die les werd ook gewoon op de St. Henricusschool gegeven. De jongste zus van Meneer Retera is/was volgens mij later getrouwd met een buurjongen van ons van van Gompel. En bij kapper van de Vleuten kwam ik ook met mijn vader of soms alleen om geld in de spaarkas te doen.


Datum: 22-01-2007
Naam: Peer Retera  
img

Ben, leuk dit te horen over die Engelse les. En inderdaad de jongste zus van ons pa, Lisette, is met Gerard v Gompel getrouwd (en nog steeds).


Datum: 04-02-2007
Naam: Wil van der Vleuten  
img

Hoi Ben, Lang geleden. Via deze website ben ik ook weer in contact gekomen met je zus Gerrie. Volgens mijn geheugen en natuurlijk haar verhaal ben jij ook misdienaar geweest en hebben we nog wel eens samen bij pastoor Cees Brocken voor het altaar gezeten.
Ik heb helaas nooit bij Jo Retera in de klas gezeten. Ik herinner me dat hij heeft gebokst. De grootste oen die ik op die school heb gehad was in de 6e klas meester Liebrechts. Die makker heeft mijn broer Rene eens zo hard aan zijn oor getrokken dat de oorlel was ingescheurd. En dat allemaal om hem te dwingen tot een bekentenis over iets waar hij part nog deel aan had. Moet je tegenwoordig doen! Ik heb ook voor een dubbeltje Franse les gehad bij meester van Hoof.


Datum: 04-02-2007
Naam: Ben Dankers  

Die meester Liebregts waar jij het over hebt is later hoofd der school geworden in Vlokhoven en mijn beide zoons hebben bij hem op school gezeten. Hij was in de Bennekel bij pastoor Brocken ook de hoofdaccoliet, hij had een tijdje op het seminarie gezeten. Later was die hoofdaccoliet Pietje Maas.
Jou vader, Wil, heeft mij ook heel lang geknipt en soms moest ik van mijn vader bij jullie de wekelijkse spaarkascenten gaan brengen. Ik weet nog dat die kas direct links naast de deur naar de salon hing. Overigens was die salon gewoon jullie voorkamer in de Beethovenlaan en daarvoor in de Ockegemlaan als ik me niet vergis. Ik kijk nu vanuit mijn werkkamer in de Vier Jaargetijden in jullie oude achtertuin.


Datum: 05-02-2007
Naam: Wil van der Vleuten  
img

De componistenbuurt is direct na de oorlog door veelal Belgische bouwvakkers in een recordtempo uit de grond gestampt. Mijn vader en moeder hebben direct na hun huwelijk in 1945 kamers betrokken in de Wilgenroosstraat in Stratum.
Daar zijn mijn overleden broer Ren├ę en ik geboren.
In 1949 heeft mijn vader van de gemeente het huis in de Ockeghemstraat toegewezen gekregen. Als je naar de grootte van de woning kijkt valt die in de huidige tijd onder de noemer bejaardenwoning. Zo vlak na de oorlog was er niet veel te kiezen en te makken!
In de Ockeghemstraat was de salon in de piepkleine voorkamer gevestigd. Het huis in de Beethovenlaan was veel groter en van origine een dubbele woning.
Op de benedenverdieping was de woonkamer omgebouwd tot een salon met een verkooppunt, verder was er nog een kleine keuken en het toilet. Op de eerste verdieping was een woonkamer over de gehele lengte van het huis met daarbij nog een douchekamer en een kleine slaapkamer. De tweede verdieping had twee slaapkamers.
Liebregts was inderdaad hoofdaccoliet toen ik misdienaar werd, later werd dat Pietje Maas. Ben, is de Vier Jaargetijden een appartementencomplex en kijk jij op de Ockeghemstraat? Is dat complex gekomen ipv de torenflat?


Datum: 05-02-2007
Naam: Ben Dankers  

Dat klopt helemaal Wil, die torenflat en nog een paar kleinere zijn afgebroken en op die plaats staan nu drie appartementgebouwen van vijf etages en een woontoren van 15 etages, resp. vanaf de Locattellistraat LENTE, ZOMER, HERFST en WINTER, vandaar de Vier Jaargetijden. Wij wonen in het eerste gebouw LENTE op vijf en hebben het goed naar de zin hier. Na bijna veertig jaar buiten Gestel gewoond te hebben is het leuk weer terug te zijn.


Datum: 10-02-2007
Naam: Peer Retera  
img

De tekeningen op het schoolbord maakte mijn vader Jo Retera. Hij staat als onderwijzer op foto 8571. Een van zijn grote hobby's was (en is) cartoontekenen. Daar werd natuurlijk ieder jaar als er klassefoto's gemaakt werden, dankbaar gebruik van gemaakt. Hij is toentertijd op de Henricusschool als onderwijzer begonnen. In, ik geloof 1963, werd hij hoofd van de Vincentius à Pauloschool op de Vitruviusweg 42 in Eindhoven. Ook daar liepen zijn cartoons EN zijn prachtige verhalen als een rode draad door de school. Hij is nu 76 jaar en kent nog vele namen van oudleerlingen. Mijn broer Geert-Jan en ik hebben de cartoon-staf overgenomen en zijn beiden professioneel cartoontekenaar geworden!


Datum: 10-02-2007
Naam: Ben Dankers  

Ik heb ze allemaal nog eens goed bekeken, vaak komt hetzelfde manneke terug, alleen het randgebeuren of de fotograaf is anders. Alle foto's uit 1955 hebben dezelfde tekening, dan zijn enkele met jaartal onbekend, dat is mij niet helemaal duidelijk, maar de foto's uit 1957 hebben ook weer allemaal dezelfde tekening. Ik denk dus dat Jo Retera gewoon elk jaar als de schoolfotograaf kwam een nieuwe tekening maakte, gewoon voor de lol en zonder verder verhaal erachter.


Datum: 13-05-2007
Naam: Jan van de Kolk  
img

Ik zag deze site via mijn zoon. Ben inmiddels 62 jaar en heb bij meneer van Hoof op school gezeten tot mijn 14 jaar, bij Willie Smits, tevens toen mijn kameraad. Ik kan mezelf niet terug vinden.


Datum: 25-05-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

De kapper die Wil bedoelt is kapper Janssen uit de Benoitstraat. Kapper de Vleut uit de Ockegemstraat (later Beethovenlaan) noemden we bij ons thuis de gemeente kapper in relatie met mijn vader. Die twee kenden elkaar op de een of andere manier...


Datum: 23-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Hoe mijn vader in relatie stond met de Hr v/d Vleuten dat weet ik niet meer. Vermoedelijk heeft hij ook bij de gemeentereiniging gewerkt. Als we ons lieten knippen werd het altijd opgeschreven, net zoals bij de spar op de Bennekelstraat. Dat was zo in die tijd, het weekgeld werd maandgeld toen. Het zakje loon ging voortaan via de bank en toen was het over.


Datum: 24-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Misschien dat Wil van der Vleuten iets meer weet over mijn en zijn vader, maar dat weet ik ook niet zeker, want die is een stuk jonger dan ik dacht ik.


Datum: 24-06-2008
Naam: Wil van der Vleuten  
img

Hoi Ad, voor zover ik weet is er tussen jouw en mijn vader nooit wat voorgevallen. Mijn vader, geboren in 1914, was een gediplomeerde kapper voor zowel heren als dames. Hij heeft nooit bij de gemeente gewerkt. Heeft voor zijn dienstplicht in 1934 zijn gezellendiploma en in 1938 zijn meesterdiploma gehaald. Is in de oorlog na wat strapatsen met de Duitsers ondergedoken in st Oedenrode. In november 1945 getrouwd met mijn moeder en in 1949 verhuisd naar de Ockeghemstraat. De rest van het verhaal is bij jullie bekend.


Datum: 23-02-2009
Naam: Henk Willemsen  
img

Kapper Vleuten woonde eerst in de Ockeghemstraat, later in de Beethovenlaan. Ben er vaak geknipt ponnie voor was altijd scheef. Als de haartjes nat waren zat 't mooi,maar als 't opdroogde hing 't kruislings voor je kop. Volgens mij hadden alle kappers toen dezelfde leermeester gehad want je zag in heel Gestel iedereen met het zelfde model lopen. Langs kapper Vleuten zat de frietzaak van "dun dove jan" waar men wel gekscherend riep:"Jan gooit er voor mij 'n slaatje in."
Hij hoorde toch niks of je moest hard roepen.


Datum: 21-04-2009
Naam: Leo Somers  
img

Leo Somers, Jack Somers, Frans Somers hebben bij de Gestelse boy's/ Veloc gevoetbald


Datum: 11-08-2009
Naam: Mirjam Tielen  
img

Wie op deze foto moet Jan Wilbrink zijn? Het is waarschijnlijk een achterneef van mij, hij woonde op de Bachlaan. Klopt dat ?


Datum: 11-02-2010
Naam: Ad van Loon  
img

He jongens, ik ken een aantal van jullie namen, maar ik heb volgens mij een klas hoger gezeten. Ik ben van 1945. Ik herinner me de namen: Peer Retera (heb jij nog een oudere broer), Adje Pluim, en John Viveen. Ik was bevriend met de rooi Jan die tegenover jullie woonde en die nog ooit zus Lia Viveen door de keukenruit heeft geswingd. Vandaag stuurde mij iemand een email om te zeggen dat ie mij op een klassefoto uit de Bennekel had gezien. Ik woonde vroeger in de Reinkenstraat. Ik wist niks van het bestaan af van deze site, en woon al meer dan 20 jaar in Spanje. Groetjes.


Datum: 01-06-2010
Naam: Cees Lommes  
img

Ik heb van 1953 tot 1959 op de Henricus gezeten. De eerste vijf klassen zat ik, als ik het me goed herinner in de b-klas. Volgens mij waren er steeds twee klassen in elk leerjaar. Om een of andere reden ging ik in de zesde klas niet naar de klas van meneer Libregts maar naar de klas van meneer Wijlaars. Die vond ik trouwens heel sympathiek. Na de lagere school ben ik eerst naar de Aloysius-ulo gegaan en daarna naar de Kweekschool. Ik kreeg na m'n diensttijd een baan op de Tarcisiusschool in Stratum en daar ben ik bijna 40 jaar gebleven. Op die school ben ik ergens in de negentiger jaren meneer Wijlaars weer tegengekomen. Hij was inmiddels onderwijsinspecteur geworden., maar nog steeds een heel aardige man (ook al moest hij mij beoordelen!!!). De reden dat ik op deze foto reageer is dat ik mijzelf herken. Niet van dit exemplaar, maar van dezelfde foto die ook op Schoolbank is geplaatst. Ik zit namelijk precies achter het logo van "Eindhoveninbeeld", tweede van rechts op de onderste rij. Op deze foto staat trouwens ook een jongen die in die jaren een paar zomers achter elkaar in ons gezin kwam aansterken. Hij heette Helmut Popovzich en kwam uit een heel arm gezin in Oostenrijk. Hoewel hij weinig verstond van onze taal ging hij toch maar mee naar school en werd bij mij in de klas geplaatst. Hij staat in de middelste rij, tweede van links. Ik hem in die jaren ook op het jongenskoor van Piet Braun gezeten. === Cees, helaas hebben we geen grote versie van deze foto maar we hebben er toch een geplaatst, daarop zit je in ieder geval niet achter het logo. (Red) ===


Datum: 24-08-2010
Naam: Ruud Maas  
img

Meneer Liebregts was een leerkracht die zijn handen niet thuis kon houden, hij sloeg de kinderen of kneep ze heel gemeen in de wang, dat was in die tijd "gewoon". Toch heeft hij van een moeder van een kind dat hij had geschopt, in de klas een verschrikkelijke oorvijg gekregen, daarna was het wel minder met zijn streken. Mijnheer Retera was een "natuurtalent", wat een geweldige mens en leraar. Ik ben van 1951, ik sta niet op deze foto, denk ik, weet iemand zeker dat deze foto van 1957 is? Meester Aarts was ook een heel fijne leraar. Meester Braun ook prima. Bij mij in de klas zaten Theo Klinkers, Peer van Gijzel.


Datum: 24-08-2010
Naam: A. Thijssen  
img

Als het de familie Wilbrink is die ik denk, dan woonde ze op Bachlaan 52 of 53. Vanaf de Tinelstraat achteraan links. Jan en Mien Wilbrink van de Sange. Daarvoor woonden ze in de Baarstraat in Gestel. Ik woonde om de hoek in de (toen nog Laagstraat) en was goed bevriend met de familie. Het was een met gezin met 5 kinderen. En hadden het hard te halen. Vader had naast zijn baan bij Philips 's avonds diverse bijbaantjes om de kinderen een goede bestemming te geven. Ik heb altijd een groot respect gehad voor deze mensen, dat ze het zo voor elkaar hebben gekregen. Groetjes Ad Thijssen. Ik zat toentertijd niet op de St Henricusschool maar op de Lambertusschool in de Laagstraat.


Datum: 25-08-2010
Naam: Wil van der Vleuten  
img

Hoi Ruud, Ik heb nog steeds de rapporten van deze school. Dit is zeker de klas 4b, september 1956 - juli 1957 van meester van Hoof. Wat een fijne leerkracht was dat..... Inderdaad was meester Liebrechts een leerkracht die zijn handen niet kon thuishouden.


Datum: 25-08-2010
Naam: Toon Geevers  
img

A.Thijssen, als het dezelfde familie Wilbrink is waar jij het over hebt dan was een van de dochters lid van´´Zanglust´´, een kinderoperettekoor dat altijd repeteerde en optrad olv van v.Gulick in het jongenspatronaat. Haar naam was Annie. Met een andere dochter ,Ria, heb ik later bij ´´Dela´´ op kantoor gezeten.


Datum: 25-08-2010
Naam: Peer Retera  
img

Hoi Ruud, Ik lees je positieve commentaar op ons pa, Jo Retera, en da's toch leuk te lezen! Ons pa wordt komende maand 80 jaar. Hij doet het nog goed voor z'n leeftijd! Tis dat ik hier geen link op mag zetten maar anders zou je een foto kunnen zien van hem die ik eergisteren gemaakt heb. Misschien dat je mij kunt vinden onder Hyves. Dan moet het lukken... Mogelijk dat anderen hem ook nog wel een keer willen zien. Hr. Liebregts is begin dit jaar overleden. Ik heb hem tot het laatste moment gekend omdat ik goed bevriend ben met zijn oudste zoon Hans.


Datum: 26-08-2010
Naam: A. Thijssen  
img

Beste Toon, ik denk wel dat we het over dezelfde familie hebben. Dat Annie kon zingen wist ik wel, maar van die kinderoperette niet, dat is ook niet zo erg van belang. Van Ria weet ik heel ver weg, dat ze ook nog vooraan bij de Tinelstraat, ik geloof dat het de Etos supermarkt was, heeft gewerkt. Ik vind het leuke van het verhaal, dat zij in de Baarstraat twee deuren verder ook naast Toon Geevers hebben gewoond. Ik weet inmiddels dat dit niet dezelfde Toon is, maar toch wel leuk. Leuk zo te communiceren, het brengt toch weer een beetje emotie van vroeger terug. Als je bedenkt hoe zo een familie zich naar boven heeft weten te worstelen, is dit een leuk programma om zo te kunnen reageren. Groetjes Ad Thijssen.


Datum: 26-08-2010
Naam: Ad van Loon  
img

Hé Peer, ik heb geen idee, maar ik meen me te herinneren dat er bij mij in de klas ook een Retera zat, was jij dat dan? Ik ben van een jaargang of twee eerder. Leo de Laat was jonger en woonde twee huizen van mij vandaan. Ik ken overigens een heleboel van jullie namen en ik meen dat jouw vader ook nog in mijn klas les heeft gegeven, al weet ik niet meer in welk klassejaar. Ik ben van 45, dus kwam in de eerste klas, denk ik, in 51 of 52. Ik ken meester van Hoof ook nog en Verbiest, die volgens mij de opvolger was van een ander hoofd van de school waarvan ik me op dit moment de naam niet meer herinner. Groetjes uit Spanje


Datum: 26-08-2010
Naam: Ruud Maas  
img

Sorry, Peer Retera, dat ik wat scherp ben over meester Liebregts, maar het is de waarheid en niet alleen ik kan me dat nog herinneren lees ik. Ik ga zeker op Hyves kijken, misschien vind ik nog meer klasgenoten.


Datum: 26-08-2010
Naam: Peer Retera  

Beste Ad, dan heb IK in ieder geval niet bij jou in de klas gezeten. Ik ben van een generatie later (1960) Maar de naam Retera is in het Eindhovense geen onbekende. Dus het zou zeker kunnen dat je, naast mijn vader als meester, er nog meer Retera's zaten. Ruud, geen probleem hoor. Als het zo is, dan is het zo. Ik weet uit verhalen dat het 'ginne hendige' was maar ik kende hem natuurlijk ook privé en dan zijn mensen vaak weer anders. Ik kon het er goed mee vinden..


Datum: 26-08-2010
Naam: Ben Dankers  

Peer, ik kan jou Hyves niet vinden. Ik heb bij je vader in de klas gezeten, onvergetelijk.


Datum: 27-08-2010
Naam: Toon Geevers  
img

A.Thijssen, die Toon, met rood haar, is een neef van mijn vader die overigens ook Toon heet.


Datum: 28-08-2010
Naam: Wil van der Vleuten  
img

Hoi Toon, zegt de naam Bernard van Lieshout jou iets?


Datum: 28-08-2010
Naam: Ruud Maas  
img

Mijn moeder (84) had en heeft nog altijd een fenomenaal geheugen. Ze is na het overlijden van mijn vader in een seniorenflat op de Schönberglaan gaan wonen. (langs de Locatellistraat). Zij heeft talloze fotoboeken bijgehouden waarin ze (op mijn verzoek) is gaan spitten. En inderdaad ze heeft een klassefoto gevonden van de tweede klas Henricusschool, waar ik op sta. Die foto laat ik digitaliseren en dan plaats ik hem op deze site. Het is een foto die ik nog niet heb gezien op deze site. Mijn moeder wist zelfs nog de naam van de leerkracht, juffrouw Hendriks. Komende week zal ik deze foto plaatsen.


Datum: 29-08-2010
Naam: Toon Geevers  
img

Wil, ik ken wel een Jacques en een Luuk van Lieshout. Ze zaten allebei op de Henricusschool. Bernard ken ik niet.


Datum: 29-08-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Die van Lieshout woonde in Viottastraat Toon, tussen Somers en vanTongeren dus op no 11. Fien was met een Amerikaan getrouwd en enkele jaren geleden terug gekomen in Eindhoven.


Datum: 29-08-2010
Naam: Toon Geevers  
img

Ad, voordat ze in de Viottastraat kwamen wonen woonden ze volgens mij op de Kasteelweg.


Datum: 30-08-2010
Naam: Ad van Loon  
img

He, Ad Pluijm, hier Ad van Loon. Ik volg jullie drukke correspondentie vanuit zuid-Spanje. Ik meen me allemaal te herinneren dat jij nog broers had, klopt dat? Ik ben niet zeker, maar volgens mij zat er een in mijn klas, ik geloof dat ik twee of drie jaar ouder ben dan jullie. Ik kan me nog wat van mijn klasgenoten herinneren, Mari van Uden en Peer van Marle woonden volgens mij in de Ockeghemstraat, of hoe schrijf je die straatnaam. Ik heb vroeger trouwens nog een aantal jaren bij Veloc gevoetbald. Daar woonde ook miijn neef Ron van Loon. Vroeger rolschaaatsen wij ook op een baan achter de Henricusschool, was een soort speeltuin, klopt dat? Ik ben indertijd vanaf de Reinkenstraat verhuisd naar Woensel, daarna naar Breugel, toen naar Acht, en van daaruit naar zuid-Spanje. Ik kan me ook nog herinneren dat we vroeger op zondagmiddag bij de VOK cowboyfilms en die Van de Dikke en Dunne gingen kijken. Later werd dat ook een soort discotheek. Staat die Henricusschool er nog? Wel maf, dat ik na meer dan 50 jaar ineens per email allerlei verhalen uit de Bennekel binnen krijg. Ga zo door. Groeten Ad van Loon


Datum: 30-08-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Klopt allemaal Ad van Loon, ik heb nog wel enkele broers ja. Wij zijn met 10 jongens en 2 meisjes. Bij Somers hadden ze ook 10 jongens en géén meisjes. En Toon, Van Lieshout kwam inderdaad van de kasteelweg.


Datum: 28-12-2014
Naam: Leo v d Werf  
img

Wil v d Vleuten, de naam Jan Pelt ken ik heel goed. Wij hebben samen nog bij drukkerij Vrijdag gewerkt en kwam uit het winkeltje in de Dufaystraat. Hij woont al ongeveer 40 jaar in Maarheeze maar gaat binnenkort verhuizen naar Eindhoven, Strijp (Meerhoven). Ik heb al meer dan 50 jaar kontakt met Jan en Thea. Voor meer info, dan hoor ik het wel. Ik heb net een berichtje naar hem gestuurd over de foto. <<< Jullie kunnen elkaar persoonlijk mailen. Klik daarvoor op de (blauwe) naam. (Red.) >>>