EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8486

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Bennekelstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, St Henricusschool / De Kameleon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Henricusschool, klas 4, 1955

Beschrijving

Hetzelfde schoolbord als op foto 7945 maar dan een paar jaar eerder. Ikzelf zit op de eerste rij tweede van links. Namen die ik nog weet, maar kan er geen gezichten meer bij zetten, zijn: Piet Koelen (Mozartlaan), Peter van Marle, ? Guntlisbergen , ? Roefs en ?, dat was het. O ja, de onderwijzer was Dhr Meulendijks. Wel een grote klas, zie je nu niet meer.


Geplaatst op

10-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-01-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Groot? Kijk eens naar die eindexamenklas 1967 van foto 8479 gauw een dozijn leerlingen meer.


Datum: 11-01-2007
Naam: Anne Troost  
img

Dit was een klas, bij foto 8479 zijn daar toch twijfels over. Heb zelf een examen gedaan, daar waren 1500 kandidaten, maar een klas NEE. Last van het weer Hans ?


Datum: 02-02-2007
Naam: Gert Siemons  
img

Volgens mij is dit de klassefoto van de 5e klas.Ik zelf sta op de tweede rij, tweede van links, achter jou Anne.Mijn naam is Gert Siemons. Meerdere namen o.a. v.Loon, Stevens, Phipherons, van der Stappen. <<< Gert, geef je nog even je emailadres door? (Peter) >>>


Datum: 08-02-2007
Naam: Anne Troost  
img

Ik heb mijn rapport nog eens opgezocht en inderdaad was het de 5e klas Gert.
Weet jij nog dat Meulendijks een groep jongens in de klas de naam van de berenkuil had gegeven? Was de rij tegen het raam en dan de laatste twee banken. Hier zaten Piet Koelen, ik zei de gek en ik dacht ook Peter van Marle en Guntlisbergen.


Datum: 29-03-2007
Naam: Frans Luijten  
img

Ik ben Frans Luijten, was altijd kameraad met Pierre Smulders uit de Obrechtlaan, ikzelf woonde in de Dufaystraat en nu in Helmond, sinds 1971. Namen die ik me nog kan herinneren: Paul vd Akker, Sjef Phifferons, Ad Guntlisbergen, Peter Verbeek, Dorus ?, Peter Theuns, Jos Vervest, Gert Simons, Eirc Clynk, Ad van Loon Wim vd Lubbe, Paul van Steen, Peter van de Water, Johnny Pluijm, Pierre Smulders, Jos Wijn, Peter Bogers(?), van Traa, Henk Roest, Frans Luijten, Stevens, Arti Coppelmans, Gerard vd Meerakker, Hans Linders, Mari van Uden, Guus vd Ven, Laurens Vroomen, Toon Verstappen, Menno de Ruijter, Peter van Marle, Pier van Rooij, Wullems, Henk Damen, Gerard Pijnenburg, Karel van Laarhoven, Peter Koelen, Paul van Dorst, Frist Koelink, ? Troost.


Datum: 30-03-2007
Naam: Anne Troost  
img

Ja Ja Frans hoe was de naam ook weer van die Troost het is de zelfde als die dit schrijft maar met een andere voornaam. Peter Koelen was Piet Koelen en woonde in de Mozartlaan.Woonde Henk Roest niet in de Tinelstraat en deed zijn vader niet iets met stoelen bekleden bij hun in het schop.


Datum: 30-03-2007
Naam: Frans Luijten  
img

Dus Anne, jij heette vroeger toch Peter, Paul of ....?
En ik was nog iemand vergeten, en wel Jan vd Heijden en Peter Vissers, staan in de bovenste rij vnlr de zevende en de negende


Datum: 15-02-2015
Naam: Ad van Loon  
img

Hoi allemaal, ik ben Ad van Loon. Ik sta ook ergens op deze klassenfoto. Volgens mij in de bovenste rij, links in het midden, naast ..? .Visse.
Ik woonde indertijd in de Reinkenstraat op nummer 19. Herken de namen, met de gezichten heb ik meer moeite, zelfs van het mijne ben ik niet echt zeker. Ik woon overigens al bijna 25 jaar in het uiterste zuiden van Spanje en kom alleen nog maar zo heel af en toe in Eindhoven.
Groeten aan alle vrienden en bekenden vanuit Sotogrande, vlakbij Gibraltar.