EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5343

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Hemelrijken

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Bijzonder Onderwijs / Pensionaten

Onderwerp 3.:

Pensionaat, St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pensionaat St Joseph Hemelrijken (2)

Beschrijving

Geheel links de woning van de rector van het klooster alsook van de er tegenoverliggende kweekschool. Rechts de huishoudschool geheel begroeid.


Geplaatst op

11-08-2006

Reacties:

Datum: 11-08-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

De rector keek dan uit op een wat typisch winkeltje waar ze o.a. boeken, tijdschriften en kantoorartikelen verkochten. Je kon er ook boeken lenen. De etalage was gevuld met pikante lectuur waarvan de foto's natuurlijk met bandjes werden afgedekt, net als bij de Plaza (zie foto 5332).
Toenmalige bestseller: Ik, Jan Cremer. Het winkeltje heeft De Happy Hooker m.i. niet meer gehaald.


Datum: 11-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Peter schreef het al: alsook van de er tegenoverliggende kweekschool, niks winkeltje. Wel Ville D'Est.


Datum: 11-08-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Wel winkeltje, rechts van de kweekschool, ca. 15 meter links vanaf hoek Nieuwe Fellenoord. Ben er vaak geweest om boeken te ruilen voor een achterbuurvrouw uit de Montgomerylaan. Zo'n winkeltje vergeet je nooit meer als je er binnen bent geweest. Werd gerund door een dame van het model postkantoortje Woenselse Markt. Toch iets gemist in Woensel, Hans?!?


Datum: 11-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Hemelrijken 119 is het gebouw aan de achterkant. Volgens RHCe was het naast Panken en de meisjesspeelplaats was dan ook niet te zien vanaf de straatkant.


Datum: 11-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Het winkeltje dat Ben bedoelt is naar alle waarschijnlijkheid RHCe 27159. Daar is de winkel nog in gebruik als radio- en TV-handel door V.d. Broek.


Datum: 11-08-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Ook niet Wil, Ben bedoelt een noodwinkeltje zoals er op de Nieuwe Fellenoord stonden. Er stond een pandje op de hoek van de Nieuwe Fellenoord en daarnaast, op het Hemelrijken, dat boeken- en tijdschriftenwinkeltje met bibliotheek.


Datum: 14-04-2007
Naam: Nettie van de Wouw.  
img

Naast de kweekschool links, was de radio- en tv-winkel van Van de Broek, rechts naast de kweekschool was het bekende (beruchte) boekwinkeltje, en daarnaast zat Jamin met de heerlijke ijsjes. Dit dus tegenover de rectorswoning. Tegenover het pensionaat lag Vila D'Est en even daarvoor richting stad de bibliotheek van Greve.


Datum: 14-04-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Inmiddels zit op de zolder van het voormalige pensionaat al zeker 25 jaar de EMV: Eindhovense Modelbouw Vereniging.


Datum: 22-11-2009
Naam: Brigitte Bos  
img

Mijn ouders, Jo en Annie Bos, hebben tot 1966 naast de meisjesschool gewoond. Daar woonden ook de fam. Musch en Smulders. Is er iemand die zich mijn ouders nog herrinnert? Ook mijn zus Marian en broer John hebben daar gewoond.


Datum: 03-10-2010
Naam: Bruno Donders  
img

De namen herinner ik mij, maar de personen niet zo goed. Wij woonden tot ongeveer 1960 op nummer 140, naast de bakkerij die op de hoek van de Houtstraat lag.


Datum: 10-03-2013
Naam: Adri van Rooij  
img

Ik heb drie jaar op het pensionaat en ULNO gezeten in de jaren 57, 58 en 59 (weet het niet meer zo zeker). Prachtige tijd gehad, veel plezier gehad. Zelf jaren later nog ingetreden bij de Zusters van Liefde, maar na jaren in Chili gewerkt te hebben, het religieuze leven weer de rug toegekeerd. Mooie herinnerinigen en mooie kiekjes. Klopt, wat jullie schrijven.
Groet, Adri van Langerak


Datum: 13-06-2017
Naam: Marie-Louise  
img

Mijn vader was Harrie Kliebisch, meubelmaker, Hemelrijken 118.