EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5332

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Bioscopen / Theaters / Muziekcentra

Onderwerp 3.:

Plaza / Plaza Futura

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Plaza Bioscoop. (2)

Beschrijving

Een duidelijker foto van deze bioscoop. Alleen kan ik me toch wel uitbundiger bioscoopreclame herinneren. RHCe, Atlantis beeldbank nr 29152.


Geplaatst op

10-08-2006

Reacties:

Datum: 10-08-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Hoezo de foto's die pikant waren kregen een zwart plakkertje, de jongeren uit de buurt probeerden onder het plakkertje door te kijken. Daarom waren de ramen ook altijd vuil van de neuzen die tegen het raam aangedrukt werden. De hekjes bij de kassa daar zaten wij vroeger op als er geen film was.
Nu zouden ze dit hangjongeren noemen. Maar gezellig was het wel.


Datum: 11-08-2006
Naam: Rini Talens  
img

Tja... die foto's en die plakkertjes.. Naar tegenwoordige begrippen waren dat natuurlijk allemaal kletsonderwerpen, maar je moet zoiets natuurlijk in het juiste tijdperspectief blijven zien en dan blijft 't toch spraakmakend hoor.


Datum: 15-07-2010
Naam: Ellie Wijman-Loots  
img

In de Plaza hebben we veel films gezien. Een film die heel veel indruk op me gemaakt heeft toen was de film van Bernadette, waar ik met mijn moeder heen ben geweest. Later ging mama niet meer mee maar het vriendje hahaha. Hangjongeren zijn van alle dagen. Alleen konden mensen vroeger meer hebben van de jeugd dan tegenwoordig. (maar ze maakten ook wel minder herrie)


Datum: 15-07-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

In dit Plazatheater organiseerde de Politiebond jaarlijks een Sinterklaasmiddag met eerst een leuke film (ik herinner me vooral die Dikke en Dunnefilm, waarbij ze hun hoofd lijken te verliezen door een over de weg gespannen draad) en daarna het bezoek van Sinterklaas. Nog altijd zing ik soms "zie ginds komt de stoomboot" op de daar gebruikelijke, afwijkende melodie. Mede politiejeugd zal zich dat waarschijnlijk ook nog wel herinneren.