EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5347

Bijdrager:

Jaar:

1940

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Hemelrijken

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Bijzonder Onderwijs / Pensionaten

Onderwerp 3.:

Pensionaat, St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pensionaat St Joseph Hemelrijken (6)

Beschrijving

Op de speelplaats van het pensionaat voor meisjes treffen we een zweefmolen, een schommelpaard, een korfbalmand... Enkele meisjes zijn aan het steppen, andere rolschaatsen en weer andere springen touwtje. Een meisje bestuurt een vliegende hollander. De oudere dames hebben een naaiwerkje of lezen een boek.


Geplaatst op

11-08-2006

Reacties:

Datum: 11-08-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Zo herinner ik het me. Als klein jongetje wandelde ik 's Zondags, met mijn vader naar het pensionaat om mijn 3 zussen Jenny, Annie en Riet van Lijf te bezoeken. Ik mocht dan natuurlijk ook op het hobbelpaard zitten. Ik spreek dan van de jaren 1941 t/m ??? Mijn zus Riet, sinds 1955 in Canada, heeft er de MULO afgemaakt, dus ong. 1949.


Datum: 11-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

IK heb mijn hele jeugd hier doorgebracht, maar heb dit nog nooit gezien. Waarschijnlijk is dit de achterkant van de Houtstraat.


Datum: 11-08-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Niet te geloven Vic, de afzender van deze kaart uit 1940 blijkt te zijn: Jenny van Lijf. Zij zat op de St Theresiaschool, Hemelrijken 119.


Datum: 11-08-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Toevallig is ook dat juist nu weer een foto verschijnt van Huize Balkwiel (zie foto 5350) We wandelden vanuit de Burghstraat via de Geldropseweg, Bleekstraat, Kanaalstraat langs Balkwiel naar de Vestdijk. En daar zongen mijn vader en ik (4 a 5 jaar oud) Drie kleine kleutertjes, die zaten .... . Als ik geluk had waren de spoorbomen dicht en mocht ik boven op de spoorbrug in de stoom (of rook) gaan staan. En dan zo verder naar Hemelrijken.