EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53230

Bijdrager:

Jaar:

2021

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Stanislausschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vroegere St. Stanislausschool

Beschrijving

Links op de foto staat het gebouw van de voormalige St. Stanislausschool, met adres Tongelresestraat 150, vroeger ook wel 'de nieuwe school' genoemd. Rechts staat de voormalige Carolus Borromeusschool op nummer 148, ofwel 'de ouwe school' (goed te zien op foto 5154). Volgens de planning wordt het linkse gebouw gesloopt en blijft het rechtse bestaan en wordt heringericht voor appartementen. Beide schoolgebouwen staan tussen de Rubensstraat en de Pieter Breughelstraat. Zie ook de foto's 53237 en 53238.
Na de sluiting van deze scholen zijn beide gebouwen behoorlijk veranderd. In de lange kant van het schoolgebouw links was een deur naar de speelplaats en in het lage deel met plat dak was vroeger de hoofdingang. In de gevel van het gebouw rechts waren vroeger veel kleinere ramen. Op de plek waar nu het onkruid groeit zijn vroeger heel veel klassenfoto's van de Stanislausschool gemaakt, waarvan er een aantal op de site staan. Op een paar van die foto's zijn de vroegere ramen in de gevel van de oude school en de voormalige ingang van de nieuwe school te zien. Alle oude kenmerken zijn goed te zien op foto 19045. (red.)


Geplaatst op

07-10-2021

Reacties:

Datum: 07-10-2021
Naam: John Muermans  
img

Nadat de school een tijd heeft leeggestaan heeft er een aantal jaren Technica 10 in gezeten, een organisatie die zich vooral richtte op meisjes uit het basisonderwijs met de bedoeling ze voor techniek te interesseren.


Datum: 08-10-2021
Naam: Jan Wijn  
img

Ik heb er nog gewerkt tijdens een grote renovatie circa 35 jaar geleden, toen was het nog een basisschool.