EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13622

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Stanislausschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Stanislausschool 1953/54 klas 3

Beschrijving

St. Stanislausschool aan de Tongelresestraat. De onderwijzer van de klas was de heer Zwiebbe, een buitengewoon sympathieke man, die volgens mij later schoolhoofd in Veghel is geworden. Bovenste rij v.l.n.r. Johnny van Dooren, Karel v.d. Linden, Flip Dobber, Harrie Thomassen, ?, Ad Spaan, Henk Schouten, Freddy Kivits, mijnheer Zwiebbe, Van Hout, Piet-Hein van Mens. 2e rij: ?, Willy Nöllen, Sjef Panhuijsen, Van Nierop, Hugo Castermans, Gerard Scheepers, ?, De Backere, ?, Gerlings (?), Bart Ector, Peter van Berkel. 3e rij: Piet van der Weijden, Jan Vlemmings, ?, Cor Naus, Jacobs, Wim van Hest, ?, Ben en Hen van Gemert, Fons Spierings, Jacky de Turck, Sjefke van den Heuvel, Leo Vrinssen, Jos Jansen. 4e rij: Ad v.d. Eijnden, Willy v.d. Boomen, Wim van Grootel, André Palm, Schreuder (?), Gerald Defèsche, Frank van Don, Maarten Robben, Heinz Willems, Robert Huijgen, Lambert Jansen, Kersten.


Geplaatst op

29-09-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-09-2007
Naam: Huib Vredegoor  
img

Het is Desiré de Backere.


Datum: 13-08-2008
Naam: Willy van den Heuvel  
img

Leuk deze foto van de klas van mijn oudste broer Sjef(ke) van den Heuvel. Ik en mijn tweelingbroer Arie hebben ook op deze school gezeten met o.a. Richard Kolfschoten en Willem van Lanschot, die aan de gevolgen van een auto-ongeval op de snelweg ter hoogte van Leende is overleden. Dat heeft een onuitwisbare indruk op mij achtergelaten om zo'n jonge klasgenoot te moeten verliezen.


Datum: 14-08-2008
Naam: Arie van den Heuvel  
img

Wat leuk om mijn oudste broer te zien op deze klassenfoto. Sjefke van den Heuvel, zoals hij wordt geïntroduceerd woont nog steeds in Eindhoven (Woensel). Ook ikzelf en mijn tweelingbroer Willie hebben op deze school gezeten,samen met Bart Spoorenberg (zoon van de hoedenmaker op het Stratumseind), Anton Leyten, Willem van Lanschot (helaas omgekomen bij een auto ongeluk in Leende) en vele anderen.


Datum: 22-03-2009
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Bij Ad v.d. Eijnden thuis hadden ze vroeger een koetserij, met specialiteit het vervoeren van overleden personen. Van die mooie koetsen,helemaal zwart met lantaarns op de hoeken, getrokken door prachtige zwarte paarden met kleden over hun lichaam. Het bedrijf zat vroeger op de hoek van de Tongelresestraat en de Lakerstraat. Tegenwoordig is het een verhuis/opslag/transportbedrijf van de fam. V.d. Eijnden.


Datum: 26-10-2011
Naam: K. Schwiebbe  
img

Mijn vader was de leerkracht van deze klas: de heer Paul Schwiebbe. Toen hij deze school verliet, werd hij docent geschiedenis aan het Zwijsen College in Veghel.


Datum: 26-10-2011
Naam: Jos Jansen.  
img

De heer Schwiebbe herinner ik mezelf als een van de plezierigste leerkrachten van de Stanislaussschool. Het staat me ook bij dat we wel eens op bezoek mochten komen in zijn huis in de Bloemfonteinstraat.


Datum: 26-10-2011
Naam: A. Palm  
img

Wat mij wel altijd is bijgebleven van meester Schwiebbe, dat hij de schoolborstel naar mij gooide. Verder een leuke tijd gehad op deze school.


Datum: 26-10-2011
Naam: Theo van den Dungen  
img

Hallo Jos, ik ben er ook wel eens aan huis geweest. Als ik het me goed herinner, had hij bemoeienis met een tijdschrift, blaadje etc., dat hij als centrale aangeleverd kreeg en waarvoor hij bepaalde leerlingen vroeg om het rond te brengen. Je had ook rangen en standen binnen dat "korps van rondbrengers". Je kreeg een bepaalde kleur kaart/lidmaatschap. Ik weet dat het vaag klinkt, maar misschien is dit een herkenningspunt voor anderen.


Datum: 03-11-2012
Naam: Marcel Vrinssen  

Leuk eens een foto van mijn vader, Leo Vrinssen, te zien. Hij is al in 1981 overleden, dus er zijn niet zoveel foto's van hem.