EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3881

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Stanislausschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Stanislausschool 1954/55 klas 1

Beschrijving

Onderwijzer meneer Dongelmans trots temidden van zijn 1e klas in 1954. Op de achtergrond het pand van v/h Brouwerij van der Harten, later Limonadefabriek de Kroon en hier al een Heineken-agentschap.


Geplaatst op

16-04-2006

Reacties:

Datum: 14-01-2007
Naam: Arie van den Heuvel  
img

Ik kan me nog vrij veel herinneren van die tijd. Ik zie mezelf en mijn tweelingbroer ook op deze foto, wie wie is weet ik zelf niet meer, maar zittend, onderste rij (5e van links)is de ene en op de tweede rij van onder (3e van links) zit de tweede. De gebroeders Arie en Willie v/d Heuvel. Wij woonden toen in de Kwartelstraat 22. Links boven op de hoek is Jan Keijzer, die heeft onze Willie een keer in zijn kruis geschopt, maar daar heeft hij niets aan over gehouden. Verder kan ik mij nog goed voor de geest halen, dat in de periode dat ik op de Stanislausschool heb gezeten Willem van Lanschot een dodelijk ongeluk heeft gehad en dat het mij zeer heeft aangegrepen. Bij de begrafenis van Willem waren ook boogschutters aanwezig, een van de hobby`s van Willem.


Datum: 13-08-2007
Naam: Huib Vredegoor  
img

Dag Arie van den Heuvel. Dat is dan 50 jaar geleden dat we elkaar het laatst gezien hebben. Kijk maar eens naar foto 12865. Daar sta jij ook op, je broer niet. Ik kan me jullie nog goed herinneren, alleen wie nou Arie was en wie Willy? In de eerste klas zat ik bij de heer Geven. Ik heb natuurlijk flink moeten zoeken naar die klassefoto en kwam daarbij ook het bidprentje van Willem van Lanschot tegen, die op 28/9/58 bij Leende verongelukt is. Hij zat een klas hoger dan ik, maar hij woonde tegenover ons en was ook welp bij de Don Bosco groep. We trokken redelijk veel met elkaar op. Ook al omdat hij een onzettend leuk zusje had! Het was ook in die tijd dat je een hit had: Willem wordt wakker. Dan stopte ik altijd maar mijn vingers in mijn oren, ik kon het niet aanhoren. Later ben ik nog als misdienaar met Pastoor Holtus en de familie naar Leende geweest om een gedenkmonument te zegenen. Ik ben bang dat de A2 er nu overheen raast, maar ik zal nog eens gaan kijken.


Datum: 14-08-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Onderwijzer Cees Dongelmans, geboren Venlo 1926. Was in april 1954 net getrouwd.


Datum: 15-08-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

In de zeventiger jaren was het hoofd van de school De Speleman in de Tempel ook een heer Dongelmans. Zo te zien is het dezelfde Dongelmans als hier op de foto.


Datum: 21-02-2010
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Jonge jonge al meer dan 56 jaar geleden deze schoolfoto, samen met mijn tweelingbroer Willie (onderste rij,5e van links) en ik Arie (2e rij van onder, 3e van links, kan ook andersom zijn), hebben we onze jeugd doorgebracht in Tongelre. Op de achtergrond het depot van Heineken, later Winters groothandel in dranken waar ik als chauffeur werkzaam ben geweest. Later verhuisd naar de Tenierslaan, waar ik mijn Elly heb ontmoet en daar al meer dan 35 jaar mee getrouwd ben.