Fotonr.: 37002
Bijdrager Hans Michels
Jaar: 1957
Locatie 1.:Tongelre |312 Lakerlopen |Tongelresestraat
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Tongelre, St Stanislausschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

St. Stanislausschool, klas 1, 1956-1957

Beschrijving Deze foto is van de St. Stanislausschool aan de Tongelresestraat 150. Dat was de "nieuwe school" van de twee tegen elkaar gebouwde lagere scholen. Ik zat van 1956 t/m 1962 op deze school. Deze foto is van klas 1 en is gemaakt in 1957.

Bij een aantal staat (?) omdat er twijfel over die naam is. In een aantal gevallen staat er alleen maar ?? omdat ik de naam echt niet meer weet. Ik heb vergeleken met de foto's van de schooljaren 2 t/m 6 (zie foto's 30739, 30781, 30740, 37001 en 30741), maar dat lost niet alles op. Aanvullingen zijn uiteraard welkom. Bij foto 30739 staat wat achtergrondinformatie over klasgenootjes.

De namen zijn per rij steeds van links naar rechts.

Bovenste rij: Paul Wolfswinkel, ??, Fons Jansen(?), Tom Botden, Wim Batenburg, Daan Jacobs (?), Bennie Sterk, Johan of Jan Naus, Fons van Tuijl, Roland Muller, Wim A. Jansen (Eksterlaan), Eugène Jansen, meneer Geven.

Tweede rij van boven, inclusief de vier die deels verscholen staan: ??, ??, Harrie Jansen, Tonnie van Swaemen(?), ??, Jan Polderman(?), Hans Michels, ??, ??, Ad Simkens(?), Paul de Pon, Frans Rekelhof, ??, Wim C. Jansen (Pauwlaan), Geert Wouters(?), ??.

Onderste rij: Piet de Brouwer(?), Walter van Balen(?), Pieter van Nierop(?), ??, ??, ??, Henk Joosten(?), ??, Tom Verdijk(?), ??, ??, Henri van Raaij, ??.

Mogelijke kandidaten voor de ontbrekende namen: Kees Vervoort, Arie Vlassak, Jan Westerlaken, Luuk Dirkx, Theo van de Koevering, Theo Kulik, Jo van Gemert, Hennie van de Goor.

Deze foto ontbrak in mijn eigen reeks klassenfoto's. Ik bedank Eugène Jansen, die me op mijn verzoek deze foto stuurde.


Geplaatst op 11-08-2016
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 12-08-2016
Naam: Aschwin van Hoorn img

Leuke klassenfoto. Onderste rij helemaal rechts, sta ikzelf. Wij woonden boven het café De IJzerenman. Op dezelfde rij, 6e van links, is Theo van Kessel uit de Fuutlaan, van de schoenmaker. Die woonde tegenover ons, aan de andere kant van het spoor.