EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5184

Bijdrager:

Jaar:

1978

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

St Catharinastraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St.Catharinastraat, hoek Hoogstraat.

Beschrijving

Piet van Kuyk is nog net te zien, een klein hoekje van het pand van de Gruyter. En de hoek met de Kleine Berg waar op de hoek de bakker zat. En je ziet het begin van de Grote Berg. De foto dateert van 1978 of 1979.


Geplaatst op

29-07-2006

Reacties:

Datum: 30-07-2006
Naam: Frank de Bruin  
img

Anno 2006 is er veel veranderd op dit punt. Links op het braakliggend terrein is nu een fopwinkeltje gevestigd. Piet van Kuyk is weg. Er is een vrije busbaan aangelegd in de Willem de Zwijgerstraat in tegengestelde richting. En op de hoek Hoogstraat/Willem de Zwijgerstraat staan verkeerslichten. De Grote Berg heeft nu tweerichtingsverkeer en de Kleine Berg is een winkelstraat geworden.


Datum: 06-05-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

De Bakker op de hoek, Bakkerij De Groof? Ook in die rij op de Kleine Berg, boekhandel Hugo Jonkers.


Datum: 19-09-2007
Naam: Ad Timmers  
img

Op deze plek stond inderdaad onze bakkerij en de stoffenzaak van Riet en Harry Thomassen. De zijmuur is van het pand van Hugo Jonkers.


Datum: 22-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Leuk om deze foto te zien. In het pand waar de Volkwagen bus op de stoep geparkeerd staat was in de jaren 50 en de jaren 60 een groothandel in tabakartikelen gevestigd. Het was de firma Bemelmans. De firma Bemelmans was in die tijd de leverancier van alle tabaksartikelen aan de Etos. Toen ik in de begin jaren '60 in het Etos filiaal op de hoek Tivolilaan – Heezerweg werkte kwamen we op een geven ogenblik tabaksartikelen te kort. Goed geraden, toen kon ik als jongste bediende op mijn fiets naar de firma Bemelmans op de Grote Berg om die tabaksartikelen te halen. Zie foto 3148 van Anne Troost.


Datum: 22-05-2008
Naam: Jan Thijssen  
img

Klopt helemaal Gerard, er werd wat afgerookt in die jaren en relatief goedkoop in aanschaf. Ook in het magazijn van het Etos Filiaal aan de Tinelstraat stond op maandagmiddag 'n grote tabaks zending van de Fa, Bemelmans. Volgens mij waren toen alle sloffen gestickerd met 'n afleverings nummer, wat weer moest corresponderen met de nummers op de factuur. 'N heel karwei om dat alles te controleren. En die verkoopprijzen van toen, ik weet er nog 'n paar zo rond 1968-1969. 'N pakje Mantano. fl 1.55. Caballero fl 1, 75, pakkies Shag b.v. Samson, Drum, Winner, enz, fl 1, 45, zonder vloeitjes, en nog vele anderen. De Fa Bemelmans had het er maar druk mee.


Datum: 28-05-2008
Naam: Giel van Raamsdonk  
img

In het pandje in het midden met de 3 kleine dakraampjes zat in de veertiger en vijftiger jaren kapsalon van der Linden.


Datum: 29-05-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Wat leuk om mijn oude werkgever's pand nog te zien. De firma Bemelmans, groothandel in rookwaren en aanverwanten artikelen. Ik reed ook in zo'n VW bus naar de dorpen rond Eindhoven, dat was 1964/'65


Datum: 21-07-2017
Naam: Verleg  
img

Het pandje in het midden met de drie kleine dakraampjes, waar ooit van der Linden een kapperszaak had, werd in de jaren 60 (1964) het huis van mijn ouders. Ik ben er geboren en we hebben het als atelier gehad tot het werd gesloopt in 87 of 86.
Was als atelier in gebruik door grafisch ontwerper Nico Verleg, die o a voor Piet van Kuyk ooit een nieuw logo ontwierp voor de luciferdoosjes.