EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24972

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vooraan op de Hoogstraat

Beschrijving

Annie van Mil staat op het platdak van de beddenzaak van Arie van Mil (Hoogstraat 14). Het lagere pand is van de gezusters Sanders. Daarnaast de fam. Van Hoppe. Een en ander vóór de doorbraak naar de Mauritsstraat. Aan de overkant staat op de hoek Edenstraat/Hoogstraat het café van Betsie Jorissen, daarnaast vier kleine huisjes en daar weer naast de voormalige noodkerk, later Vialle autogas.


Geplaatst op

05-08-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-08-2010
Naam: Toon Geevers  
img

In een van die kleine huisjes woonde vd Hurk.


Datum: 06-08-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

En achter deze huisjes woonden wij met diverse ooms en tante's; jammer dat het er net niet op staat. Café Cambrina van Betsie Jorissen nog wel, maar café de Leeuw is al gesloopt voor de doorbraak van de Mauritsstraat.


Datum: 01-11-2010
Naam: Peter Kloostra  
img

Mijn reactie heeft misschien (indirect) niets met deze foto te maken, maar bij deze foto kwam er een herinnering naar boven van begin jaren negentig (20e eeuw!) nl. de heer Arie van Mil die dagelijks een kopje koffie kwam drinken bij Hotel Parkzicht waar ik destijds werkzaam was als café-restaurantkelner. Wij noemden hem altijd opa Van Mil, en dagelijks kwam hij met zijn Dafje (of Volvo, in ieder geval een DAF-model) bij het hotel langs (parkeren was niet zijn sterkste kant, want het voertuig stond meestal bijna een halve meter van de stoeprand) en altijd kreeg hij van ons extra chocolade koffieboontjes bij de koffie. In de zomer zat hij dan lekker op het terras in het zonnetje, dan maakten we een praatje over van alles en nog wat, vrouwen, het weer, het verzorgingstehuis waar hij verbleef  (ik geloof Wilgenhof). Ik vond het een aardige man. Mijn eerste bed(je) met spiraalbodem kwam van Arie van Mil, zo vertelde mijn moeder destijds, en hierin heb ik in mijn ouderlijk huis tot mijn 25e geslapen, daarna heb ik het gebruikt als logeerbed toen ik mijn eerste appartement kocht. Leuk om dan deze foto te zien waarop zijn (neem ik aan?) vrouw staat (want voor zover ik weet was hij al weduwnaar in de jaren dat ik bij Hotel Parkzicht werkzaam was).


Datum: 02-11-2010
Naam: Henk van Mil  
img

Annie was zijn enige dochter en ik (een van haar zes broers) maakte deze foto. Pa met zijn Daf Volvo mocht in zijn laatste levensjaren uitsluitend van de Wilgenhof naar hotel Parkzicht rijden. Onder deze voorwaarde kreeg hij van zijn dokter een stempel om het rijbewijs te mogen verlengen. Hij genoot daar nog jaren van en zeker van Hotel Parkzicht met het vriendelijke personeel en eigenaar(s).


Datum: 02-11-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Wie kocht er zijn bedden niet bij Arie? Zo hadden wij ook onze matrassen uit zijn winkel aan de Hoogstraat en in 1967 kocht mijn vader zelfs de auto van Arie, een Mariablauwe Simca 1300.


Datum: 30-01-2016
Naam: Peter Smulders  
img

Fijne familie, ik zie pa (Arie) nog vaak voorbij ons huis fietsen in de Edenstraat. Met Ad heb ik nog regelmatig contact.


Datum: 30-01-2016
Naam: Ad Pluijm  
img

Hier lag mijn kindertijd tot aan de kleuterschool, maar in mijn gedachten is het altijd aanwezig. Heimwee? Ja, toch wel.