EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

495

Bijdrager:

Jaar:

1933

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

St Annahof*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Annahof. (1)

Beschrijving

Ongeveer tussen de huidige Vestdijk / Herm. Boexstraat en Demer lag het St. Annahofje. Hierziet u het poortgebouw met het beeld van St. Anna. Op de tekststeen staat: STICHTING VAN ANTOON VAN ZEELAND SI(GAREN?) FABRIEKANT TE EINDHOVEN EERSTE STEEN GELEGD DOOR ZIJNE OUDSTE DOCHTER ANNA DEN 1(5?) SEPTEMBER 188(7 ?). Boven linkerdeur is gekalkt: L.van Beek


Geplaatst op

19-06-2005

Reacties:

Datum: 27-05-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

Enkele dagen geleden sprak ik den heer Jos van Beek die hier op het St Annahof is geboren in het huis links van het poortje met boven de deur L van Beek. Dit had moeten zijn J.van Beek. De vader van Jos had eigenhandig, vanuit het dakraam de letters geschilderd en per abuis de krul van zijn eigen naam Jan, de verkeerde draai gegeven. Zou mij ook kunnen zijn overkomen.


Datum: 31-07-2007
Naam: Gerry Loots-Swinkels  
img

Wat leuk die foto van het St.Annahof. In het huis met de J woonde mijn oom. Dus Jos van Beek is mijn neef, heette hij niet eigenlijk Sjef?
<<< Sjef komt van Josephus, afgekort Jos (Peter) >>>


Datum: 29-05-2008
Naam: Addy Vink-Hoens  
img

Wat een verrassing om op deze site met het St. Annahof terecht te komen. Volgens de verhalen van vroeger zou mijn vader hier hebben gewoond. Niet meer na te vragen, want ik ben van de familie nog de enige in leven. Na het overlijden van zijn vader is hij met nog 2 broers bij een getrouwde zus gaan inwonen. Dat was toen de fam. Dielesen en mijn vader heette Jan Hoens, met zijn broers Piet en Willem.


Datum: 29-05-2008
Naam: Hans van Melis  
img

J.B. Hoens materiaaluitgever, St. Annahof 3.


Datum: 29-05-2008
Naam: Marjo Spierings  
img

Bij toeval heb ik dit gezien. Inderdaad op nr. 3 in (1934) Hoens Johannes B Materiaaluitgever.
Op nr. 13 staat: (1922) Hoens Peter JH, daaronder (1926) Dielissen Adrianus en ook (1926) Hoens (Kinderen Peter H).
Waarschijnlijk tot 1934 daar gewoond want dan staat er fam. van Hemert.


Datum: 30-04-2015
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Tegenwoordig hebben we ook weer een Annahof (het voorvoegsel St. en het achtervoegsel -je zijn helaas verdwenen) maar lang niet meer zo mooi als op deze foto!
Er is zelfs geen beeltenis van St. Anna meer te vinden.


Datum: 16-08-2015
Naam: Yvonne Henderson  
img

Kent iemand Jan en Jana Verkeulen nog die hier hebben gewoond? Mijn moeder vertelde er vaak over. Elke ochtend nam Annie Heesterbeek, een ouder meisje uit de buurt, mijn moeder mee naar de mis in de Catharinakerk. Dan had ze nog niets gegeten. Daarna ging ze naar de oppas een boterham eten en thee drinken, waarna ze om negen uur op school moest zijn. De school lag in de Jan van Lieshoutstraat, naast het ziekenhuis. De oppas woonde aan het St. Annahofje in de stad, een sinds 1948 verdwenen straatje, dat begon aan de Demer tegenover de postzegelwinkel van Jood de Wit en uitkwam op de korte Vestdijk. De Hermanus Boexstraat bestond toen nog helemaal niet. De oppas, Jana, was een oudere vrouw met grote kinderen en getrouwd met Jan Verkeulen. Bij hen in huis stond een grote tabakspot met daarop de beeltenis van een lelijk menneke. Als mijn moeder en haar broertje ruzie maakten, waarschuwde Jan steevast: pas op anders wordt het menneke boos!