St. Annahof. (1)
Beschrijving | Ongeveer tussen de huidige Vestdijk / Herm. Boexstraat en Demer lag het St. Annahofje. Hierziet u het poortgebouw met het beeld van St. Anna. Op de tekststeen staat: STICHTING VAN ANTOON VAN ZEELAND SI(GAREN?) FABRIEKANT TE EINDHOVEN EERSTE STEEN GELEGD DOOR ZIJNE OUDSTE DOCHTER ANNA DEN 1(5?) SEPTEMBER 188(7 ?). Boven linkerdeur is gekalkt: L.van Beek |
---|---|
Geplaatst op | 19-06-2005 |
Reacties
Naam: Jan Van Der Meulen
Enkele dagen geleden sprak ik den heer Jos van Beek die hier op het St Annahof is geboren in het huis links van het poortje met boven de deur L van Beek. Dit had moeten zijn J.van Beek. De vader van Jos had eigenhandig, vanuit het dakraam de letters geschilderd en per abuis de krul van zijn eigen naam Jan, de verkeerde draai gegeven. Zou mij ook kunnen zijn overkomen.
Naam: Addy Vink-Hoens
Wat een verrassing om op deze site met het St. Annahof terecht te komen. Volgens de verhalen van vroeger zou mijn vader hier hebben gewoond. Niet meer na te vragen, want ik ben van de familie nog de enige in leven. Na het overlijden van zijn vader is hij met nog 2 broers bij een getrouwde zus gaan inwonen. Dat was toen de fam. Dielesen en mijn vader heette Jan Hoens, met zijn broers Piet en Willem.
Naam: Marjo Spierings
Bij toeval heb ik dit gezien. Inderdaad op nr. 3 in (1934) Hoens Johannes B Materiaaluitgever.
Op nr. 13 staat: (1922) Hoens Peter JH, daaronder (1926) Dielissen Adrianus en ook (1926) Hoens (Kinderen Peter H).
Waarschijnlijk tot 1934 daar gewoond want dan staat er fam. van Hemert.
Naam: Yvonne Henderson
Kent iemand Jan en Jana Verkeulen nog die hier hebben gewoond? Mijn moeder vertelde er vaak over. Elke ochtend nam Annie Heesterbeek, een ouder meisje uit de buurt, mijn moeder mee naar de mis in de Catharinakerk. Dan had ze nog niets gegeten. Daarna ging ze naar de oppas een boterham eten en thee drinken, waarna ze om negen uur op school moest zijn. De school lag in de Jan van Lieshoutstraat, naast het ziekenhuis. De oppas woonde aan het St. Annahofje in de stad, een sinds 1948 verdwenen straatje, dat begon aan de Demer tegenover de postzegelwinkel van Jood de Wit en uitkwam op de korte Vestdijk. De Hermanus Boexstraat bestond toen nog helemaal niet. De oppas, Jana, was een oudere vrouw met grote kinderen en getrouwd met Jan Verkeulen. Bij hen in huis stond een grote tabakspot met daarop de beeltenis van een lelijk menneke. Als mijn moeder en haar broertje ruzie maakten, waarschuwde Jan steevast: pas op anders wordt het menneke boos!