EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4407

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Ploegstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, H Hartschool jongens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
H.Hart school 5e klas

Beschrijving

De H.Hart jongensschool stond aan de Ploegstraat. Dit is dus de vijfde klas met als meester Dhr. Dijkstra ( Den Dijk ) De directeur heette Engbers ( dus Den Eng ). Ik ken ze niet allen meer bij naam, maar ok, daar gaat ie: Staand van links naar rechts: ? Clement, Max de Leeuw, ?, Bart van Gennip, Hans Snijders, 7 x ?, Frank de Haas, Giovanni van Helvoirt, Jos ?, Arno vd Hoogen, ?, Bart Reijers ( broer van Vincent en Jos van de computers ), ?, ? Zittend van links naar rechts per rij: Antoon Ceelen, ?, ?, ?, ?, Paul ?, Jos Aarts, Roel vd Laar, ?, Toon van Werde, Hans vd Linden, ?


Geplaatst op

30-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-07-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

De fiets van Dijkstra stond regelmatig tegen de voorgevel van de kroeg. Maar goed, nog wat onderwijzer-s en essen: Govers, Buys, Senders. Engbers is als directeur vervangen door Spiekerman.


Datum: 07-07-2006
Naam: Fons Kappe  
img

Alweer de naam Engbers in het Eindhovens schoolgebeuren zie kommentaar op foto 2531, foto 4407 en foto 4648. Allen uit hetzelfde "nest". Is de naam bij foto 2531 wel juist? Ik meen ondanks ongeveer 10 jaar verschil toch een duidelijke gelijkenis te zien tussen beide E(n)gbersen. Misschien toch dezelfde?


Datum: 07-07-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Er ontbreken nog wat namen bij deze foto: Eerste rij zittend meest rechts is Edwin Maas, tweede rij zittend meest links is Jeroen Bakker en derde rij meest rechts is Gerard Lathouwers


Datum: 16-07-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

De naam Egberts bij foto 2531 moet Engbers zijn. Hij is inderdaad na 1950 hoofd/directeur geworden in Tongelre. Ik meen te weten dat het broers zijn, maar ik kom hier nog op terug.


Datum: 27-09-2006
Naam: Gerard Lathouwers  
img

Wij hebben 2 jaren Dijkstra gehad, in de 4e en 5e klas, omdat er iets was met hr. senders. De 2 achter de leraar waren 2 stagelopers van de kweekschool. Ik ken nog wel wat namen, er waren volgens mij o.a. 3 Jeroenen, Theo Clement, Max de Leeuw, Pieter ?, Bart van Gennip, Hans Snijders, Philip ?, Paul ?, Ferrie vd Horst, 7 x ?, Frank de Haas, Giovanni van Helvoirt, Jos ?, Arno vd Hoogen, ?, Bart Reijers (broer van Vincent en Jos van de computers), paul ?, ?. Zittend van links naar rechts per rij: Antoon Ceelen, volgens mij links voor ?, ?, ?, ?, Paul ?, Jos Aarts, Roel vd Laar, ?, Toon van Werde, Hans vd Linden, ? Groeten, Gerard Lathouwers, helemaal onderaan.


Datum: 07-11-2006
Naam: Pie Jonkers  
img

De fam. Dijkstra woonde tegenover ons in de Willem de Zwijgerstraat. Nor Dijkstra was ook dirigent van het kerkkoor en blijkbaar niet onverdienstelijk, want de gezongen missen van de H. Hartkerk waren vaak op de radio te beluisteren.


Datum: 07-11-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En in dat kerkkoor zat ik dus ook, al was het wel bij de jonkies en die zullen wel niet op de radio te beluisteren geweest zijn. Het was in katholieke gezinnen kiezen in die tijd: of je werd misdienaar of je ging bij het koor. Een jurk staat me niet, dus het werd het koor.


Datum: 09-11-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Had meneer Dijkstra uit de Willem de Zwijgerstraat een zoon Michel?


Datum: 10-11-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

yep!!


Datum: 12-11-2006
Naam: Henk den Exter  
img

Nor Dijkstra is na zijn scheiding naar de kerk in Vaartbroek gegaan, de Matheusparochie. Hij heeft ook wat kerkmuziek geschreven. Deze wordt nog wel eens gezongen bij het St. Martinuskoor aan het Hofke. Er waren niet wel eens radiouitzendingen van het H.Hartkoor maar soms wel 6 maal per jaar. Bij pastoor Erik Seidel is zelfs een TV uitzending geweest. De belichting achter op het priesterkoor is daar nog een overblijfsel van. En dan kunnen we nog altijd zangers en zangeressen gebruiken bij het koor. Een ieder is van harte welkom. Het koor zingt elke 1ste, 3de en 5de zondag van de maand kom alvast eens luisteren.


Datum: 16-11-2006
Naam: Willy van den Akker  

Nor Dijkstra heeft ook nog het R.K. Statums Mannenkoor gedirigeerd, zie foto 2762 en foto 3265. Dat was voordat Frits van Vlerken het overgenomen had.


Datum: 08-02-2008
Naam: Susanne Engbers  
img

De 3 Engbers-en zijn inderdaad broers. Gerard, 'd'n dikken Eng' was mijn opa en hij had 2 broers, Harrie en Ben, die ook in het onderwijs zaten.


Datum: 15-09-2008
Naam: Henk den Exter (arch.parochie H.Hart van Jezus)  
img

Ik ga ook eens een poging wagen, ik zat wel in die klas maar had in de tijd van deze foto een ongeval gehad bij Heliport (later de verkeerstuin en autorijopleiding ) aan de Boutenslaan. Dus minimaal 8 weken van school.
Staand van links naar rechts: Theo Clement, Max de Leeuw, ?, Bart van Gennip, Hans Snijders, Wim Vermeulen, ?, ?, Ton van Kan, ?, Gerrit Ciliacus, Jan Peter Persoon, Dijkstra, Frank de Haas, Giovanni van Helvoirt, Jos ?, Arno van den Hoogen, ?, Bart Reijers, Peter van Bremen, Anton Bliek.
Zittend van links naar rechts per rij: Anton Ceelen, ?, Toon Spoorenberg, Edwin Maas, ?, Paul ?, Jos Aerts, Roel van der Laar, ?, Toon van de Werde, Hans van der Linden. ? van de Berg.


Datum: 30-11-2009
Naam: Frans Verschuren  
img

Nog wat toevoegingen: Volgens mij was het Frans Snijders i.p.v. Hans Snijder uit de Jan Luikenstraat, naast Giovanni sta ik Frans Verschuren, naast Edwin Maas zit Hans Baten uit de Willem de Zwijgerstraat. Hij woonde schuin tegenover Dijkstra. Volgens mij was het Otto Bliek i.p.v. Anton Bliek van het pleintje in de Guido Gezellestraat

Staand van links naar rechts: Theo Clement, Max de Leeuw, ?, Bart van Gennip, Hans Snijders, Wim Vermeulen, ?, ?, Ton van Kan, ?, Gerrit Ciliacus, Jan Peter Persoon, Dijkstra, Frank de Haas, Giovanni van Helvoirt, Jos ?, Arno van den Hoogen, ?, Bart Reijers, Peter van Bremen, Anton Bliek.
Zittend van links naar rechts per rij: Anton Ceelen, ?, Toon Spoorenberg, Edwin Maas, ?, Paul ?, Jos Aerts, Roel van der Laar, ?, Toon van de Werde, Hans van der Linden. ? van de Berg.


Datum: 30-11-2009
Naam: Pie Jonkers  
img

Hans Baten moet zijn Frank Baten, onze buurjongen.


Datum: 01-12-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

We houden het toch maar op Hans Baten. Frank is zijn broer en is ouder.


Datum: 15-01-2010
Naam: Edwin  

He kom ik dit toevallig tegen toen ik een nieuwe browser aan het uitproberen was. Wat een leuke verrassing. Hoe is het met jullie allemaal, waar vertoeft iedereen? Ik zelf woon tegenwoordig in Kerkrade. Ja dat was me d'r eentje die Dijkstra, als ik me niet vergis stonk hij een uur in de wind naar de drank. Kan niet zeggen dat het het leukste jaar van mijn lagere school was, behalve dat ik vooral mijn tijd verdeed op het voetbalveldje bij het van Maerlant lyceum. De enige met wie ik lang contact heb gehouden is Anton Ceelen. Zat Modest Tabak toen al bij ons in de klas? Verder herken ik nog veel gezichten, maar de namen erbij vinden valt niet mee. Frans, Otto, Anton, Giovanni daarvan ken ik de namen nog. Mooi te zien gr. edwin << Edwin heb je ook een achternaam en e-mailadres (red.)>>


Datum: 15-01-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Dit kan alleen maar Edwin Maas zijn, die op de Gestelsestraat woonde, op de hoek van de Jan Huijgenslaan.


Datum: 16-01-2010
Naam: Frans Verschuren  
img

Klopt! Modest Tabak uit de Guido Gezellestraat zat in onze klas. Helaas is hij jaren geleden overleden. Edwin leuk om nog wat van je te horen ik ben ook veel op het voetbalveldje bij het van Maerlant toen nog (Catherina lyceum dacht ik) geweest. Groetjes Frans


Datum: 30-03-2010
Naam: Roel van de Laar  
img

Hoi allen, ook ik was verrast om deze foto weer eens tegen te komen, en vooral op DEZE site. Je verwacht dit meer op schoolbank. Is niet makkleijk om namen te onthouden en ze ook weer op te hoesten. Jullie komen met zijn allen een heel eind. Ik mis namen als Bas van Raak ( ook inmiddels overleden op 45e jarige leeftijd), Jeroen Theelen ( Binnenwierzstraat). Verder is Dhr Dijkstra wel die leerkracht geweest die mij heeft geinspireerd om de rest van mijn leven, althans tot een paar jaar terug, iedere week en jaren lang in diverse koren, close harmony groepjes te zingen. Nu niet meer, ik woon en werk in HongKong. groet Roel van de Laar


Datum: 01-04-2010
Naam: Frans Verschuren  
img

Roel woonde jij vroeger niet aan het schoolplein en hadden jouw ouders niet een zaak (vloerbedekking of meubels) aan de Wal in Eindhoven in de buurt van de Waag, naast Katholiek Leven.


Datum: 18-04-2010
Naam: Peter van Breemen  
img

Staand v.l.n.r.: Theo Clement, Max de Leeuw, X, Bart van Gennip, Frans Snijders, Henk Vermeulen, Jean-Philippe Nijs, X, Leo Bax, Freddie van der Horst, Jan-Peter Persoon, den Bult/den Dijk/dhr. Dijkstra, kweekeling1, kweekeling 2 (wat een naam voor aankomende leerkrachten!), Frank de Haas, Giovanni van Helvoirt, Frans Verschuren.
Staand korte rij v.l.n.r. : Arno van den Hoogen, Paul van den Boomen (reeds lang overleden), Bart Reijers, Peter van Breemen, Otto Bliek? Zittend 1e rij v.l.n.r.: X, Toon van Werde, Hans van der Linden, Gerard Lathouwers.
Zittend 2e rij v.l.n.r.: Henk den Exter, X, Jos Aarts, Roel van de Laar.
Zittend 3e rij v.l.n.r.:Anton Seelen, X, Frank Baten, Edwin Maas.
Vreemd dat je de namen van je klasgenoten niet meer kunt ophalen in je geheugen, maar dat je de "kegel" van "den Bult" na al die jaren nog zo tegenwoordig is. Waar is in dit geheel Modest Tabak?


Datum: 18-04-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Tweede rij begint met Jeroen Bakker en niet Henk den Exter. De tweede jongen heet Paul ?... Volgens mij is Modest Tabak ook vroegtijdig overleden en Roel vd Laar woont al weer enige jaren in China.


Datum: 28-05-2011
Naam: Henk den Exter  
img

Nee ik sta niet op deze foto, ik ben op 5 mei 's middags op weg naar het zwembad de Tongelreep, aangereden. Heb toen nog lang in het ziekenhuis en thuis gelegen met een zware hersenschudding. Wel leuk dat ik zo nu en dan weer eens oude klasgenoten tegen kom in de buurt van de Ploegstraat. Soms, helaas bij begrafenissen hier in de parochie. Nu wonend bij mijn moeder als mantelzorg, aan de Gestelsestraat in de oude pastorietuin. Daarvoor hebben er huisjes gestaan waar ook de oude koster Heeren woonde. Nu ben ik chauffeur op een touringcar, bij van Gerwen in Veldhoven. Maar helaas al een jaartje thuis, i.v.m. mijn gezondheid. Even een tumortje wegwerken en dat gaat lukken ook. Met Giovanni van Helvoirt veel contact, we doen samen vrijwilligerswerk in Nepal, Bhutaan en Noord Indiah . Maar dan wel dicht in de buurt, bij het restaurant wat zich gevestigd heeft in het pand Gestelsestraat 9b, Waar Bakkerij van Tuyn, de grote slok en le grande Bouffe heeft gezeten. Help daar mee in de bediening, mijn oude vak, na de hotelschool, en bedrijfsvoering. Iets te doen hebbende in de ziektewet.


Datum: 23-05-2014
Naam: Otto Bliek  
img

Het heeft even geduurd om deze internetpagina te vinden maar via Google en Giovanni van Helvoirt alsnog hier terecht gekomen. Op schoolbank.nl staat deze foto ook maar helaas zonder de namen. Misschien de moeite waard om aan te vullen. Volgens mij is de laatst gepubliceerde namenrij het meest compleet. Ik sta zelf zoals al verondersteld werd op de korte rij, staand en uiterst rechts, met zo'n "hoogwater broek" aan maar dat was nou eenmaal een tijdsbeeld. 1 aanvulling heb ik wel : op de 2e rij zittend zie je Jeroen Bakker. Wij hebben samen jaren lang bij de KLM gevlogen vandaar dat ik het zo zeker weet.
Ik ben zelf inmiddels gepensioneerd als vlieger bij de KLM ( verplicht pensioen op 56 jarige leeftijd ) maar omdat andere landen deze beperking niet kennen zijn mijn vrouw en ik een jaar geleden naar Doha in Qatar verhuisd om er nog een paar jaar door te werken.


Datum: 24-05-2014
Naam: Otto Bliek  
img

Ik ben zo vrij geweest om de namen die in deze postings stonden, waar iedereen het blijkbaar over eens was te taggen in de foto die ik op Schoolbank had gezet.