EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2531

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Le Sage ten Broeklaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jean Baptiste de la Salleschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
School Le Sage ten Broeklaan. (2)

Beschrijving

De 5e klas van de R.K. school aan de Le Sage Ten Broeklaan met de heer Egberts. Schooljaar: '48-'49. Liggend links: Hans van Hout, (Jorislaan) die vanuit Indisch kamp er dus later bij kwam. Verder herken ik Joke Schats, Heezerweg, van den Broek, Geldropseweg (kaaswinkeltje), Wim Janssen, Leenderweg, ergens waar nu Mei Wah zit. En velen van de 2e klas van foto 2356.


Geplaatst op

17-01-2006

Reacties:

Datum: 16-07-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Correctie: Egberts moet zijn: Engbers. 3 Broers zijn onderwijzer. Ene Harrie, aan de BLO-school van mijn schoonvader in de 's Gravenzandestraat in Woensel, bovengenoemde, die later hoofd werd in Tongelre en d'n Dikke aan de H.Hartschool. Verder nog een broer, die mijn hopman was bij de Christoffeltroep aan de Geldropseweg. Voornamen wist je in die tijd niet.


Datum: 26-07-2006
Naam: Joop Schats  

Ook op deze klasse foto herken ik verschillende klasgenoten. Een enkele ben ik nog eens tegen gekomen, de meeste nooit meer. In de Loop van de jaren is mijn naam veranderd van Joke naar Joop Toch grappig. Groetjes aan alle oud Klasgenoten.


Datum: 31-07-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Joop, op die andere foto sta je niet. Hier als 2e links van hr. Engbers, naast Wolfgang Thomassen en boven de liggende Hans van Hout en mij. rechts van de meester: Wim Bax, Ad van Lieshout, Wim Janssen, NN, Antoon van Baal?, NN en Ad Verberne.


Datum: 15-12-2006
Naam: Frans Bax  
img

Rechts van de meester; Wim Bax moet Frans Bax zijn


Datum: 07-01-2008
Naam: Vic van Lijf  
img

Zie opmerking 31-7-2006: De eerste NN zou Thieu Koreman zijn van de Biesterweg en de 2e is Giel Dekkers van de Aalsterweg. Rechts van de meester ligt Nico Croes uit de Wilakkersstraat, boven hem NN, en daarnaast Louis van Tuijl, overleden (van hem zijn de vele Eindhoven foto's), evenals Bakermans, links van mij en Evert Bongenaar, bovenste rij, 2e van rechts, links van Donald/Dim Wolters.


Datum: 24-02-2010
Naam: Rineke Koning-van der Weerden  
img

Aan het gezicht te zien, denk ik het dat de onderwijzer Ben Engbers is. Later is hij hoofd geworden in Tongelre, in de Doornakkers


Datum: 10-05-2012
Naam: Theo van Rozendaal  
img

Als reactie op deze foto wil ik  toevoegen dat de 2 jongens recht boven het hoofd van de hr. Engbers, links op de foto, Henk Kuis is en naast hem rechts ik zelf,Theo van Rozendaal