EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2762

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Stratums Mannenkoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Cafe Hoogenkamp & Het Stratums Mannenkoor

Beschrijving

Zie ook foto 1525 van het Cafe Hoogenkamp. Deze foto is genomen bij het 25 jaar jubileum van het RK Stratums Mannenkoor op 4 oktober 1964. Rechts vooraan dirigent Frits van Vlerken, daarnaast links de beschermheren van toen Marinus van Kempen, directeur van Metaal Compagnie Brabant, en de heer Fons Marks, directeur van de Wenting kledingzaken. Midden Mevr. Dorrie van den Eijnden en daar achter onder de letter H Harrie van den Eijnden, die toen in Café Hoogenkamp zaten.


Geplaatst op

31-01-2006

Reacties:

Datum: 11-02-2006
Naam: Willy van den Akker  

Enkele prijzen die dit koor behaalde. 1950 Concours te Venray afd. Uitmuntendheid eerste prijs.
1963 concours Nijmegen afd. Superieur eerste prijs.
1964 concert van de KRO Hoogte punt uit het 25 jarig bestaan.
1967 AVRO-studio Koorfestival, eerste bij de mannenkoren.
1971 Medewerking aan de complete opera van AIDA te Tilburg.


Datum: 13-02-2006
Naam: Willy van den Akker  

Nog enkele namen gevonden, misschien leuk voor de familie. Piet van Oorschot, Frans van Leusden, Piet Pekelharing, Sjef van Amelsfoort, Jan Weijtens, Willy van den Akker, Fred Ruissenaars, Cees Arends, Henk Roos, Crit Hermkens, Joep Jordans, Sjaak en Sjors Kersten.


Datum: 20-02-2006
Naam: Leo de Wit  
img

Ook repeteerde het Stratums jongens koor in zaal Hogenkamp, ze hadden daar ook ieder jaar een uitvoering. Ik kan me Dorrie en Harrie heel goed herinneren daar ik toender tijd, en dan praat ik over de jaren 50 tot 1965, regelmatig met mijn ouders daar kwam. Voor Dorrie en Harrie zaten Cor Nouwen en zijn vrouw in het café. Het was een heel gezellige tijd.


Datum: 17-02-2007
Naam: P. Hertogs  
img

Het was in de jaren vijftig ook het repetitielokaal van de Stratumse Harmonie.


Datum: 26-10-2007
Naam: Wim Nouwen  
img

In de tijd, dat mijn ouders in het café zaten waren er een aantal verenigingen die in het café of in de zaal hun thuisbasis hadden. Ik herinner mij Wielerclub Het Zuiden, zangkoor het Rozenknopje, Harmonie Sint Cecilia, biljartverenigingen en de Dahliaclub. Deze laatste had haar tuin naast de zaal.
De rolschaatsvereniging is van latere datum en het Jongenskoor kan ik me niet herinneren.
Wel weet ik, dat wielerclub Het Zuiden de attributen voor de Bevrijdingsherdenking bij ons in een kast had liggen.
Ik deed mijn vriendjes geen groter plezier dan ze met de originele fakkel een rondje door de zaal te laten lopen. Ze waren zo trots als een pauw. De fakkel mocht uiteraard niet uit de zaal.


Datum: 27-10-2007
Naam: Guido Bax  
img

Nog enkele namen ter aanvulling van het koor zijn: Heintje Smitz en Piet Evers.
Het St. Jorisgilde Stratum heeft tot 1967 in café Hoogenkamp ook haar thuisbasis gehad. Met naast de rolschaatsbaan ook nog een eigen honkje waar het materiaal lag opgeslagen.


Datum: 05-11-2011
Naam: Ad Reniers  
img

Op de foto zie ik ook Laurens Walraven staan, van de tabakszaak op de Aalsterweg en Joepke Vinkenburg uit de Roostenlaan, de kleermaker van de koorkostuums.
Ook Frans Teklenburg, baritonsolist en voorzitter van Stratums mannenkoor en later na de fusie voorzitter van de Kon.Zangver.Eindhovens Mannenkoor.


Datum: 22-06-2013
Naam: A.Vernooij  
img

Ik heb geen info over de foto, maar een vraag om informatie. Ik ben musicus en bewaar in mijn archief een compositie van de uit Stratum afkomstige componist Floris van der Putt. De titel van deze compositie, welke uit 1939 stamt, luidt: 'Brabants Hertoginne, opgedragen aan de Zangvereniging St.Caecilia te Eindhoven'. Mijn vraag: kan deze zangvereniging St.Caecilia dezelfde zijn als het Stratums Mannenkoor? De compositie is ook voor mannenkoor.
Ik dank U bij voorbaat hartelijk voor een reactive. Hartelijke groet, A.Vernooij.


Datum: 22-06-2013
Naam: Leo de Wit  
img

Tweede rij van onder, tweede links met bril is Henk Staals uit de Goudenregenstraat.


Datum: 22-06-2013
Naam: Willy van den Akker  

Beste A.Vernooij. De zangvereniging St. Caecilia is niet hetzelfde koor als het Stratums Mannenkoor. Dit koor is in 1939 ontstaan als " Roomsch Mannenkoor Tivoli " en heeft in 1944 een naamsverandering gekregen als "R.K. Mannenkoor Tivoli ". In 1951 is dit koor naar Café Hoogenkamp gegaan aan de Aalsterweg en daar was toen het repetitielokaal. Meer gegevens vind U op de foto`s nummer 2895 - 2896 - 2762 en 2894.


Datum: 22-06-2013
Naam: Willy van den Akker  

Beste Leo de Wit. Die persoon is niet Henk Staals maar Hermann Schmitz die toen in de Laurierstraat woonde. Als oud secretaris van het Stratums Mannenkoor heb ik nog gegevens in mijn bezit om dit te kunnen nakijken.


Datum: 23-06-2013
Naam: Leo de Wit  
img

Sorry Willy dan heb ik mij vergist. dacht echt dat het Henk Staals was.


Datum: 15-11-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Ik zie nergens iets staan van de dhr. Heesterbeek uit de Ericastraat in Stratum. Hij heeft zich jaren ingezet, zeg maar uitgesloofd voor de tamboers van St. Cecilia. Zo ook voor harmonie Apollo`s Lust, waar hij ook de tamboers opleidde. Ik heb thuis nog muziekles van hem gehad.