EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4398

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

424 Mensfort

Straat:

Tonnaerstraat/Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselsestraat (5) Tonnaerstraat

Beschrijving

Rechts Wed. A.A. Notten. Midden café De Koens daarnaast slager Staals en A&P meubelen.


Geplaatst op

29-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-05-2006
Naam: Hans Schoonen  
img

Naast A&P zat volgens mij vroeger ook nog Wasserij Morgenlicht en daarnaast was een steegje met het huis van de familie Der Kinderen. Aan de overzijde van de Koens aan de Woenselsestraat zat een fietsenmaker, die naderhand verhuisde naar een stuk verderop in de Woenselsestraat.


Datum: 29-05-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Wat een vredige foto. Ik heb zojuist een bijna identieke foto gezien, maar dan 20 jaar eerder genomen. In plaats van dat Dafje staat daar een 88mm Duits kanon. Het schijnt zo te zijn dat deze omgeving de enige plaats is geweest waar gevochten is bij de bevrijding van Eindhoven.


Datum: 18-11-2006
Naam: Cees van den Akker  
img

Nee Hans Schoonen, Wasserij Morgenlicht was verder naar Vlokhoven aan de linkerkant net voor de garage en benzinepomp van Roxs. Ben zelf de oudste kleinzoon van de oprichter Cees van den Akker en al 34 jaar werkzaam in ons helaas niet meer familiebedrijf. Leuk om al die oude foto's te zien trouwens.


Datum: 18-11-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Garage Rokx was dat de garage met de propellor aan de muur ?


Datum: 19-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Inderdaad Mari: bij Rokx hing zo'n driekleurige drieblads-propeller tegen de zijgevel. Zoals Cees al aangeeft, was dat richting Vlokhoven, ter hoogte van waar in de sixties de club Cala a GoGo zat.


Datum: 18-01-2007
Naam: Thea Schalkwijk  
img

Naast A&P zat vroeger Heintje van Aarle, de kapper.


Datum: 23-01-2007
Naam: Frans Van De Ven  
img

Heintje heeft me dikwijls geknipt. Wij woonden op Woenselsestraat 407, 'n eindje verder, rechterkant van de straat.


Datum: 24-01-2007
Naam: Thea Schalkwijk  
img

Hallo Frans, ik denk dat je niet op nr 407 hebt gewoond, want mijn tante Tonia Bos woonde op nr 389. Dat was naast fam. Bouwman, en dat was vlak bij Heintje. Wij woonden tegenover Bos op 398, naast fam. Spaan en fam V.d. Kerkhof.


Datum: 26-01-2007
Naam: Frans Van De Ven  
img

Thea, misschien had ik er bij moeten voegen dat wij daar tot ongeveer 1956 hebben gewoond. Ik herinner me maar een paar namen van de buren. Vijfeijken en Verbakel waren er twee. Ik zal m'n oudere broer Leo eens raadplegen, hij weet zeker meer namen. Maar we woonden inderdaad op 407.


Datum: 27-01-2007
Naam: Leo VanDeVen (Vancouver)  
img

Thea, Ik ben de oudere broer van Frans van de Ven. Ik, en ook Frans, zijn inderdaad geboren op 407 samen met nog een broer en zus. Zover ik me kan herinneren, was naast Bouwman een pad dat naar een houtzagerij ging en dan verder naar de velden. Het eerste 'grote' huis naast de pad, 391 was de fam. Schut en dan op 393 de fam. Van Zuilen (haar ouders waren de fam. Van Hapert 409). Ik weet dat Nel en Kees Bakers op 403 woonden en op 405 was eerst blinde Dina, maar later was dat Sjef Vijfeijken (een verwoed duivenmelker). Wij op 407 en op 409 was Simon van Hapert, die gedurende de oorlog samen met zoon en de dochter van 393 in Duitsland in het kamp zaten. Net Scheepers woonde op nummer 411 en dat betekent dat Heintje van Aarle zijn kapperszaak op 413 had. De naam Schalkwijk komt mij overigens ook nog bekend voor. Ik hoop dat dit de zaak een beetje duidelijk maakt.


Datum: 31-01-2007
Naam: Friedie van Zuylen  
img

Leo, je hebt inderdaad gelijk wat jullie huisnummer betreft 407. Ik ben de kleindochter van Simon en Frida van Hapert Verheijen oftewel de dochter van Ben en Ann van Zuylen van Hapert. Ik ben opgegroeid in de Woenselsestraat 395 en mijn oma woonde op 409. Op 393 woonde Stoop, op 391 Rooymans en op 389 Van Kemenade.


Datum: 31-01-2007
Naam: Leo van de Ven  
img

Het blijkt dat ik enkele namen en huisnummers wat fout heb maar na ongeveer 54 jaar uit de straat weg te zijn was het niet al te slecht. Ik kwam vroeger nogal eens bij jullie thuis om met je oudere broer spelen. Ik heb jou dus ook wel ontmoet maar kan je helaas niet meer voor de geest halen.


Datum: 01-02-2007
Naam: Thea Schalkwijk  
img

Sorry Leo. Ik was met een andere V.d. Ven in de war, namelijk die op de hoek van de Nieuwedijk woonde. Er is nog een mooie film van de reünie enkele jaren geleden, waar enkele van bovenstaande namen ook waren.


Datum: 01-02-2007
Naam: Leo Van DeVen  
img

Geen probleem Thea. Waar jij het over hebt dat waren mijn grootouders en dus ook mijn vader die op de hoek Nieuwedijk en de Woenselsestraat (325) woonde. Toen mijn ouders trouwden, woonden zij eerst op kamers, maar kregen vrij snel hun huis op 407.


Datum: 26-04-2007
Naam: Peer Retera  
img

Even terugkomen op garage Roxs (de goeie spelling). 'Vroeger' zat Roxs inderdaad op de Vlokhovenseweg. Voor aan de straat een benzinepomp en achterin de garage. Nog een loods verder hing het vol met gestroopte konijnen weet ik me als kind nog te herinneren. Daarna is zoon Albert naar de Frankrijkstraat 7 verhuisd alwaar ze nog zitten en waar zijn zonen de zaak weer hebben overgenomen. Ik weet dat in de huidige werkplaats een collage hangt met oude foto's. Ik zal die eens een keertje 'lenen' en scans van maken. Dara staat de garage van de Vlokhovenseweg nog op.


Datum: 02-06-2007
Naam: Andre Ansema  
img

Dat Dafjewas van een oom van mij die daar ook woonde. Daar woonde nl. de familie Van Kasteren. Het nummer is mij onbekend. Ik neem contact op met die familie zodat ze het zelf kunnen aanvullen.


Datum: 02-08-2007
Naam: Lee Tonnaer  
img

Kan iemand mij vertellen naar welke Tonnaer de straat is vernoemd?


Datum: 10-08-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

De straat is vernoemd naar H.J. Tonnaer, bouwmeester 19e eeuw, dit laatste volgens het onderschrift op het straatnaambordje.


Datum: 16-10-2007
Naam: Tony Verbeek  
img

Vraagje: Lag tegenover de Tonnaerstraat de Hamsterstraat?
<<< Zie foto 3977 >>>.


Datum: 16-10-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Het antwoord op je vraag is nee. Dit stuk van de Woenselsestraat heet nu Tonnaerstraat. Het café lag op de hoek van de Kaakstraat en deze lag tegenover de Hamsterstraat zoals op foto 3977 te zien is.


Datum: 02-11-2007
Naam: Rikie Adriaans  
img

Deze foto bracht weer oude herinneringen. Ik woonde zelf tegenover A&P en we hebben er een fijne jeugd gehad.


Datum: 02-11-2007
Naam: Tony Verbeek  
img

In de Hamsterstraat had mijn Oom Cees Verbeek in de jaren 50 'n timmerfabriek en samen met zijn vrouw Jans negen kinderen.


Datum: 05-12-2007
Naam: Rene Sanders  
img

Links op de foto, het huis met de erker boven, daar is mijn vader geboren. Hij was tevens een vaste klant bij de Koens in de jaren '50. Het was een grote familie van 13 kinderen en mijn opa heeft dit huis (volgens mij in de 20-er jaren) nog laten bouwen. Misschien zijn er nog mensen die mijn vader of de familie Sanders hebben gekend? Mijn vader Theo Sanders is in 1983 overleden.


Datum: 05-12-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

Café de Koens was vroeger een vast stamcafé van vele prominente voetballers van voetbalvereniging Woensel, Sjors Mijnen, Hans Boomkens, Jan Bierens, Tinus en Barend v.d. Hurk enz..


Datum: 19-10-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Nee voorzitter-(a.i.) dit is niet het stuk van foto 17473.


Datum: 13-11-2008
Naam: Ineke Pelle  
img

Mijn oma woonde volgens mij op 366 (opa en oma Bullens).


Datum: 25-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

Cees v.d. Akker, goed dat je een en ander hebt rechtgezet aangaande ons adres: fam. H. Roxs v. Dijk, lange tijd de buurman van jouw grootouders Cees v.d. Akker-v. Roy, dus Wasserij Morgenlicht. Ik ben de zoon van Harry Roxs. Van wie ben jij een zoon? Misschien van de oudste zoon van de oprichter van de wasserij, of van Adrie?


Datum: 25-12-2008
Naam: Ineke Pelle  
img

Hallo, ik ben de kleindochter van Dora en Frans Bullens. Volgens mij woonde mijn oma op 367 en twee deuren verder woonde Plien die, dacht ik, aardappelschillen verzamelde. Mijn oom en tante zijn Louis en Thea en Toosje is mijn moeder, nu 73 jaar. En er was Jantje, dat was een nakomeling die altijd bij mijn oma achter in de hof voor priester speelde. Een tante van mijn moeder woonde op Vlokhoven samen met haar drie broers in een boerderij. Zij zijn altijd samen gebleven en nooit getrouwd.
Groetjes Ineke Biggelaar-Pelle, kleindochter van Bullens.


Datum: 27-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

Beste Ineke Biggelaar, woonden jouw tante met broers in een boerderij achter Wasserij Morgenlicht aan een zwart pad, zoals wij dat noemden? De naam Bullens kan ik me uit mijn jeugd wel herinneren. Dat pad liep vanaf de Woenselsestraat langs ons huis nr. 120 richting hei. Aan de linkse kant, ongeveer 200 meter van ons vandaan, stond een kleine boerderij, ietwat langgerekt. Later nog bewoond door de fam. V.d. Zande. Klopt dat? Misschien heb ik er nog wel een foto van.


Datum: 27-12-2008
Naam: Ineke Pelle  
img

Beste Wim, eerlijk gezegd weet ik dat niet, het was richting Vlokhoven. Op de hoek woonde dacht ik fam. Van Hoof of Van Tiel en als je de hoek om ging dan stond daar die boerderij van mijn mijn oudtante met haar broers. Zij zijn later verhuisd naar de Runstraat. Ik was toen nog maar een klein meisje.


Datum: 27-12-2008
Naam: ineke pelle  
img

Hallo Wim, kun je mij die foto eens sturen via e-mail? Het waren tante Anna, ome Piet, ome Harrie, ome Jan. Ze hadden ook een Frans Bullens, dat was mijn opa, de enige die getrouwd was en woonde op de Woenselsestraat, ik dacht 367. Ik was altijd bij mijn oma. Tegenover hen was volgens mij, ik weet het niet zeker, een drankwinkel en nog iets, ik mocht daar op zondag voor een dubbeltje snoepjes kopen.


Datum: 27-12-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Heeej Ineke, die foto gaat Wim dan toch zeker wel naar deze site insturen en niet via e-mail? Dan kunnen we met zijn allen meegenieten van die boerderij die ook voor anderen wellicht herinneringen oproept. Da's ook de essentie van deze website: samen delen!


Datum: 15-12-2009
Naam: Cor Platenburg  
img

Rikie, woonden jullie op 434? Kijk ook eens naar foto 9313. Herken jij dit pand?


Datum: 28-12-2009
Naam: Cor Platenburg  
img

Mari Kieneker en Ben Brekelmans. Wat die propellor betreft: het was een vierbladige met op één blad de Nederlandse vlag en op de andere drie de vlaggen van USA, Canada en Groot-Brittannië. Zie ook foto 20305. Ik heb hem vanaf mijn 4e tot mijn 12e minstens 2 keer per dag mogen bewonderen! Daarna tot aan mijn 26 minstens één keer per dag!


Datum: 02-02-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

Ineke Pelle voor het geval je het nog niet ontdekt hebt, kijk maar eens naar foto 23120.


Datum: 12-10-2010
Naam: Toon Franse  
img

Hallo Ineke Pelle, de familie Bullens woonde in de Woenselsestraat op no. 366 of in de buurt daarvan. Dit lag tegenover slijterij V.d. Landen met daarnaast de winkel van Verkuilen, waar je o.a. snoep kon kopen. Zie foto 17603 of je die rij woningen nog kunt herinneren en de luchtfoto 23280 met de huisnummers die Cor Platenburg erbij heeft gezet. Deze foto (4398) is minstens twee jaar later genomen.


Datum: 08-06-2015
Naam: Harry Kempenaar  
img

Beste René (Sanders). Ik woon nu sinds 1996 in het huis met de erker (Tonnaerstraat 5 momenteel) en inderdaad is het huis gebouwd in 1928. Het is nog steeds een mooi huis met een heerlijke tuin


Datum: 25-10-2016
Naam: Ank Vogel-Boersma  
img

Mijn opa H. Stoffels woonde in 1921 aan de Woenselsestraat 30a. Bestaat die boerderij nog? En hoe heet die straat nu?


Datum: 26-10-2016
Naam: Antoon Franse  
img

Woenselsestraat 30a is op 1-1-1921 omgenummerd naar 91. Dit is in de buurt van foto 17602 en 23274, ervan uitgaande dat het café van C. v.d. Hurk in die tijd nummer 99 had.


Datum: 27-10-2016
Naam: Eric Kemperman  
img

Café C. van den Hurk was nummer 375. Zie foto 22397 en de toelichitng bij de huisnummers.


Datum: 28-10-2016
Naam: Antoon Franse  
img

Wij woonden op de Woenselsestraat 305 maar in 1921 was dit nog nummer 75.