EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17473

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselsestraat

Beschrijving

Deze foto zou volgens Nijs ergens op de Woenselsestraat ter hoogte van de Kaakstraat zijn gemaakt?


Geplaatst op

19-10-2008

Reacties:

Datum: 19-10-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ik denk dat Nijs goed zit, Peter. Volgens mij ligt direct achter dat hoge huis-met-puntdak dat stukje straat waar cafe "De Koens" zit.


Datum: 19-10-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Is er dan op de plaats van A&P ooit een bom gevallen of een brand geweest?


Datum: 19-10-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ai, inderdaad. Foto 4398 ontzenuwt met hulp van Hans mijn eerdere veronderstelling van hierboven. Deze foto is overigens n.m.m. wel wat ouder dan die andere die volgens Hans van 1964 is. Deze lijkt wel uit de tijd dat vissen nog gewoon konden lopen. Maar welk plekske is dit dan wel, Hans?


Datum: 19-10-2008
Naam: Peter Vermeulen  

Zie foto 17475, alleen deze is van vroegere datum.


Datum: 19-10-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Ach ja, op foto 11743 en 11744 is het rijtje bomen en de bocht in de weg nog eens te zien. De huidige Vlokhovenseweg draait voor die bomen naar links.


Datum: 01-11-2008
Naam: Martin Vermeulen  
img

Deze foto is inderdaad gemaakt vlak voor de Vlokhovenseweg begint, ter hoogte van het winkeltje van van Engelen. Rechts krijg je dan een boerderij.


Datum: 11-11-2008
Naam: Peter van de Wal  
img

De politieman op de foto is Timmermans (afdeling verkeer). De foto is vóór 1964, want het oude uniform werd nog gedragen. Ik ben benieuwd bij welke gelegenheid deze foto is gemaakt. Zou het een ongeval met een militair voertuig kunnen zijn waarvoor foto's werden gemaakt?


Datum: 12-11-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik zeg zelfs van voor 1963. De militair draagt een "eerste grijs" van grove stof, zoals dat genoemd werd. Met de komst van het uniform gladde stof (1963) werden de "straatnamen" afgeschaft en die plaatjes (hoe heetten die ook al weer?) die op de schouders zaten naar de kraag verplaatst, ook voor de uniformen grove stof. Zo te zien is hij van de marechaussee, hij draagt nestels. Ook draagt hij zwarte kistjes met beenkappen, die zijn voor de gewone landmachtmilitair al veel eerder afgeschaft. De rang van deze man is wachtmeester. Marechaussees van lagere rangen droegen witte nestels en witte beenkappen, onderofficieren blauw/zilver, de nestels dan.


Datum: 13-11-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Volgens mij is die brigadier Timmermans jarenlang het boegbeeld geweest van de Eindhovense politiedeelname aan de Nijmeegse vierdaagse. Hij woonde op de Blaarthemseweg. zijn zoon Paul zat bij mij op de lagere school.


Datum: 13-11-2008
Naam: Peter van de Wal  
img

Of hij het boegbeeld was weet ik niet maar hij heeft er, net als veel andere politiemensen uit Eindhoven, vaak aan deelgenomen. Ik heb er enkele foto's van.


Datum: 16-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

De foto toont het huis op de hoek met spitse dak, waar ik, Wim Roxs, in 1937 geboren ben. Mijn vader dreef daar toendertijd een winkel in huishoudelijke artikelen, haarden en kachels en fietsen o.a. Achter was ook een rijwielreparatie-inrichting. Er werd zelfs al benzine verkocht (ik spreek nu over de jaren 30- 40). Later zijn we verhuisd naar de overkant, op nr. 120. Het hoekpand van de foto, nr. 43, veranderde toen in een levensmiddelenzaak, annex brood en banket, door Piet Michiels.


Datum: 29-04-2009
Naam: Ton Danes  
img

Het pand links is inderdaad dat van Roxs, later Piet Michiels. In het huis rechts woonde mijn oma en opa (Toontje) van Son, inwonend hadden zij hun dochter Riek (tweelingzus van mijn moeder Anna)
en haar man Martien van Aarle en hun kinderen Annie, Gijs en Toon


Datum: 29-04-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Beste Ton, als buurman destijds kan ik me nog goed Toontje van Son voor de geest halen. Maar ook de familie Martien en Riek van Aarle. Toontje was tot het laatst een krasse man, en is nog vrij oud geworden. Annie van Aarle (Annie van Son, noemden we haar) was een leeftijdgenote van mij, en ik kan me nog herinneren, dat zij verkering kreeg met een aardige jongeman, van een andere wijk, en ik trof hen vaak bij dansstudio van Vuuren, in de Tramstraat. Geloof, dat ze later ook getrouwd zijn. Gijs en Toon, ook die namen zeggen me nog wat. Wij kwamen ook bij elkaar op bezoek, sociale kontakten met buurlui was toen meer in dan nu. Woonde tussen van Aarle en ons niet de familie van Kessel??