Woenselsestraat
Beschrijving | Deze foto zou volgens Nijs ergens op de Woenselsestraat ter hoogte van de Kaakstraat zijn gemaakt? |
---|---|
Geplaatst op | 19-10-2008 |
Reacties
Naam: Ben Brekelmans
Ai, inderdaad. Foto 4398 ontzenuwt met hulp van Hans mijn eerdere veronderstelling van hierboven. Deze foto is overigens n.m.m. wel wat ouder dan die andere die volgens Hans van 1964 is. Deze lijkt wel uit de tijd dat vissen nog gewoon konden lopen. Maar welk plekske is dit dan wel, Hans?
Naam: Peter van de Wal
De politieman op de foto is Timmermans (afdeling verkeer). De foto is vóór 1964, want het oude uniform werd nog gedragen. Ik ben benieuwd bij welke gelegenheid deze foto is gemaakt. Zou het een ongeval met een militair voertuig kunnen zijn waarvoor foto's werden gemaakt?
Naam: Tini van Rooij
Ik zeg zelfs van voor 1963. De militair draagt een "eerste grijs" van grove stof, zoals dat genoemd werd. Met de komst van het uniform gladde stof (1963) werden de "straatnamen" afgeschaft en die plaatjes (hoe heetten die ook al weer?) die op de schouders zaten naar de kraag verplaatst, ook voor de uniformen grove stof. Zo te zien is hij van de marechaussee, hij draagt nestels. Ook draagt hij zwarte kistjes met beenkappen, die zijn voor de gewone landmachtmilitair al veel eerder afgeschaft. De rang van deze man is wachtmeester. Marechaussees van lagere rangen droegen witte nestels en witte beenkappen, onderofficieren blauw/zilver, de nestels dan.
Naam: Wim Roxs
De foto toont het huis op de hoek met spitse dak, waar ik, Wim Roxs, in 1937 geboren ben. Mijn vader dreef daar toendertijd een winkel in huishoudelijke artikelen, haarden en kachels en fietsen o.a. Achter was ook een rijwielreparatie-inrichting. Er werd zelfs al benzine verkocht (ik spreek nu over de jaren 30- 40). Later zijn we verhuisd naar de overkant, op nr. 120. Het hoekpand van de foto, nr. 43, veranderde toen in een levensmiddelenzaak, annex brood en banket, door Piet Michiels.
Naam: Wim Roxs
Beste Ton, als buurman destijds kan ik me nog goed Toontje van Son voor de geest halen. Maar ook de familie Martien en Riek van Aarle. Toontje was tot het laatst een krasse man, en is nog vrij oud geworden. Annie van Aarle (Annie van Son, noemden we haar) was een leeftijdgenote van mij, en ik kan me nog herinneren, dat zij verkering kreeg met een aardige jongeman, van een andere wijk, en ik trof hen vaak bij dansstudio van Vuuren, in de Tramstraat. Geloof, dat ze later ook getrouwd zijn. Gijs en Toon, ook die namen zeggen me nog wat. Wij kwamen ook bij elkaar op bezoek, sociale kontakten met buurlui was toen meer in dan nu. Woonde tussen van Aarle en ons niet de familie van Kessel??