Woenselsestraat 43. (2)
Reacties
Naam: Wim Roxs
Zie foto 11740, vlakbij melkboer Speek, een grote danstent aan de Woenselsestraat.
Naam: Jan Van Der Meulen
In de Woenselsestraat was o.a. ook gevestigd autosloperij Roxs Koonings en Van den Akker. Woenselsestraat 128 Wasserij Morgenlicht. Verder drogisterij Loomans, aannemers Fick en Loomans, kolenhandel ..... tevens een bekend bokser, vleeshandel André de Bont, bierhandel Wessels (Gulpener bieren), Van den Hurk meel en bakkerijgrondstoffen, leerlooier Vosters.
Naam: Wim Roxs
Beste Jan van de Meulen, drogisterij Loomans in de Woenselsestraat? Nooit van gehoord! Waar zat die drogist? Ben je niet in de war met de (ondertussen gesloopte) Broekseweg, waar ook (zeker weten) de vleeshandel van André de Bont gevestigd was (dus niet aan de Woenselsestraat). Wél in de Woenselstraat bevond zich slagerij Bastiaans en bij de Beekstraat slagerij Verberne. Drankengroothandel Wessels herinner ik me nog wel op de Vlokhovenseweg. En bakkerij V.d. Hurk en leerlooier Vosters, zaten die ook niet op de Broekseweg?
Naam: Mari Kieneker
Yvonne, rare vraag misschien, weet jij nog of bij Gala a Go Go van die rood/witte brabants bonte gordijntjes voor de ramen hingen? Ik herinner me een uitgaansgelegenheid in de Woenselsestraat en volgens mij was dat Gala a Go Go die dat had en dat was opvallend voor die tijd.
Naam: Ton Danes
In het pand met spits rood-pannendak was de kruidenierszaak van Piet Michiels (heb hier als zaterdaghulp nog gewerkt), daarachter was de bakkerij. Tegenover slager Verberne was de bakkerij van Poell. Iets verder aan de linkerkant (richting Vlokhoven) zat nog een kleine kruidenier en de groentenzaak van Joep Wennekes. Verder een café, de friteszaak van Piet Verstappen (waar je binnen friet van een bordje kon eten) en nog een kapperszaak (deze lag net voor de ingang naar het voetbalveld van Philipswijk). Zelf heb ik als kind op nr. 192 gewoond, tussen Beekstraat en slager Verberne.
Naam: Yvonne Levens
Mari, ik herinner me die brabants bonte gordijntjes niet en ook niet de uitstraling van een schuur zoals je vraagt bij foto 5226. In mijn beleving was het een flink pand. Je kwam binnen en kreeg een stempel op je hand à twee gulden vijftig (dacht ik). Dan kon je in de ruime bar blijven als je wilde maar de danszaal daarachter was voor menig soulliefhebber vele malen interessanter.
Naam: Tini Boer
Klopt, vanuit het centrum was Gala a Go Go aan de rechtse kant. Wij kwamen uit Gestel. Wat hierboven over de omgeving beschreven is, zegt me niet zo veel, maar Gala hadden we snel gevonden. En maar dansen, maar op z'n tijd ook tafelvoetballen. Het stond er soms helemaal vol met Puch en Tomos. (wij hadden 2x Puch en 2x Tomos). En regelmatig onze kennissenkring uitbreiden. We hadden er zelfs onze vaste dansvriendinnen.
Naam: Mari Kieneker
Yvonne, ongetwijfeld zal ik het mis hebben, Gala a go go was voor mij niet zo the place to be, voor mij was meer de Paulus de plaats om gezellig uit te gaan met vrienden en vriendinnen. De de daar optredende groepen vond ik geweldig, The Jerseys, Mickey Finn, Fashion 66, Suzy Q enz. Gelukkig dat we als werkgroep Back to the sixties Eindhoven deze tijden weer kunnen doen herleven tijdens Back to the sixties Eindhoven 2007
Naam: Ben Dankers
Mari, nu jij er over begint, ik kan me die brabants bonte gordijntjes enzo ook weer herinneren, dus moet die danszaal wel Gala a Go Go zijn geweest. En soul was meer geciviliseerde rock, motown was nog onbekend. Heel voorzichtig had wel eens iemand iets gehoord over de Four Tops of Three Degrees. Het was toch meer Mamas and Papas en zo.
Naam: Wim Roxs
Ton Danes, je naam kan ik me niet herinneren, maar je woonde dus als kind in de lange huizenrij, waar ook de familie Weyers, Meeuwsen, Hoeks, Daamen en Van Eykholt woonden? Het café bij groentenboer Joep Wennekes was dus café De Ster (uitbater was o.a. Sjef Rodijnen) en de kleine kruidenierszaak (Végé?) werd beheerd door Anna van Osch. De kapperszaak vóór de ingang naar het terrein van de Philipswijk was van de familie Van Riet. Hun zoon, Adrie, was muzikant en speelde, geloof ik, trompet of klarinet. (Later was hij lid van het amusementsorkest National Four, o.l.v. Peer Suurs, die in Woensel in de flat aan de Generaal de Carislaan woonde.) Op de Woenselsestraat woonden wij zeker tien huizen verderop, maar ik hoorde Adrie, ondanks de afstand, vaak oefenen op zijn blaasinstrument!
Naam: Wim Roxs
Groentenboer Wennekes was zo ongeveer de buurman van cafetaria Piet Verstappen en bezat rechts van de Eckartseheiweg een grote boomgaard, waar ook groenten geteeld werden. In de oorlogstijd woonden wij (gezin Harry Roxs) nog op Woenselsestraat 43 en d’n hof van Wennekes lag praktisch achter onze tuin. Er vond een aanval van de Duitsers plaats, compleet met beschietingen direct vanuit die hof van Wennekes; ze kwamen overal vandaan over de weilanden. Onze enige reactie was: met het hele gezin de kelder in! De enige, relatief veilige plek in ons huis. Aan café de Ster heb ik ook nog een bijzondere herinnering. In de oorlogsjaren 1943 en 1944 was de St. Petrus- jongensschool aan de Woenselsestraat door de Duitsers ingenomen. Er werd een noodoplossing gevonden. Ons klaslokaal werd verplaatst, naar de aan de school beschikbaar gestelde ruimte, en we kregen les in, jawel ... café de Ster! Een aantal dagen in week konden we daar terecht voor het broodnodige onderwijs. Voor mij, Wim Roxs, was dat lekker dicht bij huis. Onvergetelijk!
Naam: Gerard van der Vleuten
Mijn ouders, Sjef en Toos van der Vleuten, woonden begin jaren 60 in Unitas (heb er leren lopen rond het biljart). De friet van Piet Verstappen was legendarisch! Weet iemand misschien ook nog iets over de Fanfare van Vlokhoven? Naast mijn vader speelden daarin ook mijn ome Leo en ome Marinus, resp. bas, tenortuba en bas.
Naam: Wim Roxs
Zo kan ik me nog goed herinneren dat er een aantal heren Van der Vleuten lid was van de Fanfare Vlokhoven. Ik zie ze nog voor me, al blazend op hun instrumenten, lopend over de Vlokhovenseweg en de Woenselsestraat. Ook ben ik zelf nog eens een blauwe maandag fanfarelid geweest en bespeelde bugel. Mijn neef, Gerard Roxs, was jarenlang actief bij dit Vlokhovense muziekgezelschap, percussie geloof ik.
Naam: Martin Vermeulen
Adrie van Riet speelde trompet. Mijn vader heeft hem nl. trompet leren spelen. Wij woonden in het Poelekestraotje en hoorden hem vaak oefenen in die tijd. Hij speelde volgens mij altijd met het raam open. Mijn vader heeft korte tijd bij de Vlokhovense fanfare gespeeld op piston. In het laatste huis van de rij links zat het snoepwinkeltje van Van Engelen. Hier ging ik elke zondag 20 zoutjes kopen voor 10 cent.
Naam: Jan van der Meulen
Beste Wim Roxs. Bedankt voor je reactie, ik ben niet de jongste meer en heb, zoals ik moet toegeven, enkele bewoners van de Broekseweg op de Woenselsestraat geprojecteerd. Maar ik was ook bij jullie pa en ma dikwijls om zakelijke reden. Roxs-Koonings dacht ik. Klopt dat?
Naam: Wim Roxs
Beste Jan van der Meulen, wellicht was je, naast je zakelijke bezoeken bij sloperij Jan Roxs-Koonings, ook wel eens bij ons op bezoek: Garage H. Roxs-Van Dijk. Jan Roxs was een broer van mijn vader Harrie. Wij woonden op nr. 120 en mijn oom Jan en tante Gerarda (Roxs-Koonings) woonden, als ik me niet vergis, op nr. 421.
Naam: Martin Vermeulen
Direct naast Bakker Poell kwam eerst nog een blok van twee meen ik en dan het Poelekestraotje. Officieel was dit ook Beekstraat. Wij woonden op nr. 7. Achterin stond nog een huis met twee gezinnen waar o.a. Ruis en later Jaspers woonden. Rechts iets verder kwam je langs de tuin van de fam. Van Roij.
Naam: Theo Swinkels
Reactie Gala a Go go. Het was de danszaal van Jantje van der Linde. Eind jaren vijftig was het zaterdags, zondags en woensdags dansen. Het was op Woenselsestaat 235, ik woonde op nr. 245 en naast ons was de Edahwinkel van "Sjo en Bert de Edah", zoals ze genoemd werden. Op nr. 239 was vogel- en zaadhandel Kortekaas, die later in de Elckerlyclaan een zelfde winkel geopend hebben. Op 237 woonde Wim van Dommelen, een groenteboer, die zaterdags en zondags friet en wat nog meer verkocht. Ik weet dit alles omdat Ad van der Linden en ik in die tijd altijd met elkaar optrokken. Tussen ons en de Edah was een gang van wel 3 meter breed, en als Ad moest werken, hield ik daar de rijwielstalling (10 cent fiets en 15 cent voor een bromfiets). Mijn zuster verkocht de friet door een luik in de voordeur, voor Van Dommelen. Van Dommelen is daarna een groentezaak begonnen aan de Aalsterweg.
Naam: Wim Roxs
Wat een mooi nostalgisch verhaal, Theo Swinkels, over het wel en wee van de rij huizen ter hoogte van danszaal van der Linden. Vooral het lucratief maken van een doodgewone gang tussen de huizen, om uit te buiten als fietsenstalling, prachtig om te horen. Bij Sjo en Bert van de Edah-winkel kwam ik ook nog wel eens, maar ook bij Pellegrom, niet ver van mijn oom en tante verwijderd, nl. garage en sloperij Jan Roxs-Konings. Bij Pellegrom werd toch ook nog wat verkocht? Was dat snoepgoed of sigaretten? Naast de handel in auto's/vrachtwagens. Bij van der Linden ging ik destijds ook nog wel uit, ook met carnaval b.v.
Naam: Wim Roxs
Theo Swinkels, foto 33182 verwijst naar een foto, gemaakt in café-dancing van der Linden aan de Woenselsestraat, waar ik in 1960 carnaval vierde. Mooie tijden beleefd. Herken je er nog iets van?
Naam: Riet Delissen Dekkers
Beste Wim, wij woonden van juli 1963 tot november 1966, als jong getrouwd stel, recht tegenover jullie op de Woenselsestraat nr. 65. Beneden woonde Toos Bosch. Wij keken vanuit onze woonkamer recht op jullie benzinestation. Kan het niet zijn dat de foto niet uit 1955 stamt maar van 1965 is. In het voorjaar van 1965 reden wij een grijze Ford Cortina. Het zou zo maar kunnen dat deze op de foto staat. Helaas kunnen we het nummer niet lezen. Volgens mijn man bestond dit model nog niet in 1955.
Naam: Wim Roxs
Hallo Riet, ik heb nog eens gekeken in mijn oude album, waar deze foto is opgeslagen, maar daar stond geen jaartal bij, dus heb ik maar een wilde schatting gemaakt. Het kan best een foto geweest zijn van 1965. In de jaren na 1970 is men pas begonnen met de afbraak, dus het is mogelijk, dat jullie auto er inderdaad opstaat.
Naam: Wim Roxs
Beste Riet Delissen Dekkers, bij nader inzien denk ik ook dat bovenstaande foto van mij ergens in 1962 is genomen. Ik kan me echter niet herinneren, dat jullie t.o. ons woonden op nr 65 (boven). Wel naast dit pand op nr. 63 woonde boven een stel: hr. René Greefhorst met zijn jonge echtgenote. Aan René heb ik min of meer te danken dat ik toen in 1958 mijn eerst job kreeg aan de nog jonge THE (op de administratie). Kun je je dit stel nog herinneren?