EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11740

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Roxs-Van Dijk / Albert Roxs

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselsestraat 120. (1)

Beschrijving

Garagebedrijf H. Roxs-van Dijk. Het pand is gesloopt in 1975.


Geplaatst op

18-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-05-2007
Naam: Peer Retera  
img

Ja, dit ken ik nog wel. Mijn vader Jo Retera kocht bij de 'ouwe' Roxs zijn eerste wagen: een Kever met 'brilletje'. Als klein menneke mocht ik vaak mee en liep dan daar te spelen. De laatste poort in de oprit was de werkplaats. Nog een deur verder was nog een ruimte en hingen altijd konijnen aan het plafond kan ik me herinneren. (Tegen de Kerst zullen er wel meer hebben gehangen.) Ik kan me zelfs het interieur van de winkel nog voor de geest halen.


Datum: 19-05-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Konijnen aan het plafond? Deze manier van konijnen houden ken ik niet, waren het niet de konijnenvellen met een bos stro gevuld? Bij het slachten van het konijn werd het velletje binnenstebuiten gekeerd en gevuld met stro. Deze werden dan verkocht aan de man die schreeuwend door de brandgangetjes liep en schreeuwde: Hazen- of konijnenvellen.


Datum: 19-05-2007
Naam: Peer Retera  
img

Ik was misschien nog geen 10 jaar oud dus echte konijnenstroop- en viltechnieken beheerste ik niet. Nu nog steeds niet trouwens. Grote aantallen dooie konijnen sla je blijkbaar als klein menneke onwisbaar op in je geheugen.


Datum: 22-05-2007
Naam: Wim Roxs  
img

Het verhaal van Peer Retera over de ruimte met de konijnen aan het plafond kan ook slaan op het gebouw achter de werkplaats van mijn vader Harry Roxs. Daar was 'Frijters Afvalstoffen' gevestigd. Daar werden konijnenvellen verhandeld. Misschien ben je daar wel eens binnengelopen, spelend als klein menneke!


Datum: 22-05-2007
Naam: Peer Retera  
img

Ik neem meteen aan dat Wim gelijk heeft. En de naam Frijters klinkt me zelfs nog heel bekend in de oren. Omdat zo'n ruig terrein een mooi speelterrein is voor kleine mennekes zwierf ik daar natuurlijk graag rond. En Wim, je bent dus een broer van Albert? Ik bezoek hem nog regelmatig aan de Frankrijkstraat...


Datum: 22-05-2007
Naam: Cees van Rooij  
img

Dat van die konijnen is allemaal heel spannend maar volgens mij hing er ook aan de buitenmuur een vliegtuigpropeller of zit ik er helemaal naast?


Datum: 23-05-2007
Naam: Wim Roxs  
img

U zit er wel naast, maar niet zo heel ver: Die vliegtuigpropellor hing aan de zijmuur van het pand Woenselsestraat 221 waar de broer van Harry Roxs, Jan, zijn bedrijf had: Autosloperij Jan Roxs-Konings. Dit bedrijf zat voorin de 'straot', vanuit het stadscentrum gezien rechts in de Woenselsestraat. Jan Roxs zat met zijn bedrijf precies tegenover de villa Cox. Harry Roxs zat verderop (links), kort voordat de Woenselsestraat overging in Vlokhovenseweg.