EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

26177

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Roxs-Van Dijk / Albert Roxs

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Garagebedrijf Roxs-Van Dijk (1)

Beschrijving

Garagebedrijf Roxs-Van Dijk, Woenselsestraat 120. Op de achterkant van deze oude foto van september 1949 heeft mijn vader, Harry Roxs, geschreven: "lasschen van bovenraam... "
Garagebedrijf was eigenlijk een beetje misleidend want er werd niet alleen aan auto's gewerkt maar we verkochten ook fietsen, luchtbuksen en bijbehorende artikelen. Ook werkzaamheden zoals hierboven werden ter hand genomen. Nederland was duidelijk weer in opbouw! Terwijl mijn vader bezig is kijken mijn moeder Ciska, mijn zus Bep (toen nog Beppie) en ikzelf toe.


Geplaatst op

16-11-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-11-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Het z.g. autogeenlassen, is een methode die vroeger veel gebruikt werd. Binnen staat de carbidton die het gas naar de gebruiker brengt. De laatste jaren worden andere manieren gebruikt. Twee delen metaal worden aaneen gelast door er een hoge spanning doorheen te jagen. Het z.g. stomplassen. Dat zit vast en kan elke röntgencontrole doorstaan. Elektrisch lassen van pijpen met een doorsneden van meters. De elektroden zijn vervangen door een lasdraad die continu kan worden aangevoerd vanaf een grote spoel, waarop kiliometers draad gewikkeld zit. Hier wordt de mens wel eens vervangen door de machine.