EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11796

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Roxs-Van Dijk / Albert Roxs

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselsestraat, diverse panden

Beschrijving

Deze foto is gemaakt vanuit pand Woenselsestraat Nº 120, het garagebedrijf Harry Roxs-van Dijk & Zoon. Harry zelf is benzine aan het leveren. De huizen op deze foto zijn allemaal gesloopt. Het terugspringende pand links op deze foto is de boerderij van Koppelmans. In het hoekpand (links) van de huizenrij woonde de familie Van de Kerkhof, op deze foto rechts daarvan woonde de familie Van Hagen, dan de familie Roten. Daarnaast woonde de familie Lotens. In de twee volgende panden (links op deze foto) woonde de familie ? en daarnaast de familie Bos (dit was het einde van dit rijtje huizen, dus ook een hoekpand).


Geplaatst op

22-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-05-2007
Naam: Wim Roxs  
img

De ontbrekende naam is die van de familie De Rooy.


Datum: 23-05-2007
Naam: Wim Roxs  
img

De voorlaatste woning op de foto rechts werd bewoond door de familie Wouters en in een later stadium door de familie Boogers.


Datum: 23-11-2007
Naam: Mien Van Roten  
img

De juiste volgorde is: fam. Kerkhof 55, Hagen 57, Lotens 59, Van Roten 61, Wouters 63, Bosch 65.


Datum: 30-01-2012
Naam: Jose  
img

Ik, als klein meisje, heb daar ook nog gewoond, naast de familie Lotens. De andere buurvrouw van ons heette Sis. Ik was 8 jaar toen deze huizen afgebroken werden. Ik weet ook nog dat er van de familie Pootje kinderen van het dak zijn gevallen, jongentje overleden, meisje leeft nog (getrouwd en heeft zelf kinderen).


Datum: 13-10-2012
Naam: Kitty van Osch  
img

Leuk om deze foto's zo terug te zien. Ik was te jong om me de straat goed te kunnen herinneren. Mijn ouders zijn Carolien van Roten en Henny Bosch, buurtjes dus. Ik zie dat Tante Mien ook heeft gereageerd. Heel mooi dit stukje oud Eindhoven. Bedankt voor het plaatsen van de foto Wim.


Datum: 13-10-2012
Naam: Wim Roxs  
img

Ja, beste Kitty, de foto staat al vijf jaar op deze site, en ik was/ben een tijdgenoot van jouw tante Mien. Ik word dit jaar nog 75, op de laatste dag van het jaar! Dus je tante moet ongeveer van dezelfde leeftijd zijn. Het adres Woenselsestraat 120, waar mijn vader destijds zijn bedrijf had, was niet mijn geboortehuis. Dat was aan de overzijde, op het adres 43, waar later bakker Michiels zijn winkel en bakkerij had, 3 panden links van de boerderij van Janus Coppelmans, die op deze foto ook nog te zien is. Van 1932 tot 1945 voerde mijn vader zijn bedrijf (haarden, kachels, fietsen en huishoudelijke artikelen) op het adres Woenselsestraat 43.


Datum: 17-10-2012
Naam: Kitty van Osch  
img

Leuke reactie Wim! Ik had deze site maar net ontdekt vandaar mijn zo'n late reactie. Leuk al die namen die jij noemt hoor ik m'n moeder nog roepen. Alleen ik ken alleen de namen en niet de personen die erachter zitten. Ook hoorde ik ook nogal wat bijnamen. Zo moest er ook een "schone" en een "vuile" van Lierop wonen? Ik weet het niet, dit is maar van horen zeggen.


Datum: 21-10-2012
Naam: Wim Roxs  
img

Hallo Kitty, jouw verhaal over de schone en vieze van Lierop is me nu duidelijk geworden, via een uitleg van mijn broer Albert. Het klopt wel. In de Beekstraat stonden destijds twee boerderijen, een links en een rechts van de weg, een zijstraat van de Woenselsestraat. Er huisden in beide boerderijen families Van Lierop. Bij de ene familie was het een zooitje en in de andere woning was het altijd keurig, zowel van buiten als binnen. Bij de vuile familie liepen b.v. de kippen dwars door de huiskamer! Ik kende dit verhaal zelf niet. Leuk om zo iets achteraf te horen.