EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24733

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Woensel

Onderwerp 3.:

Woenselsestraat *

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stukje Woenselsestraat uit 1958

Beschrijving

Deze foto dateert van augustus 1958. Stukje Woenselsestraat ter hoogte van nr. 120 bij de garage van mijn vader Harrie Roxs. De foto is genomen op het onverharde zijpad tussen wasserij Morgenlicht rechts, niet zichtbaar, en de autogarage links, nog juist zichtbaar. Het linker huis in de achtergrond had als adres Woenselsestraat 65 en werd bewoond door de fam. Bosch. Het alleenstaande pand was toen van de fam. Jacobs en had nr. 67. Rechts nr. 69 van fam. van Eijk. Zittend op de Amerikaanse auto mijn zus Bep en ernaast mijn moeder Ciska Roxs-van Dijk. De damesmode was toen, met lange jurken, kennelijk weinig veranderd ten opzichte van de oorlog. >>>Dit is tot heden de enige foto van Woenselsestraat 65 t/m 69 (red.)<<<


Geplaatst op

14-07-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-07-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Het pad leidde toen naar het heidegebied ten westen van de Woenselsestraat waar nu o.a. Winkelcentrum Woensel en de daar omheen gelegen nieuwbouwwijken Woenselse Heide, De Tempel en Achtse Barrier liggen. Foto 23183 geeft een goed overzicht. Twee zandpaden vormden een driehoek met de Woenselsestraat, beginnend bij de huidige Vlokhovenseweg. In de onderste punt van de driehoek lag de garage van mijn vader. Meteen onder de onderste punt, aan de andere kant van het pad dus, lag wasserij Morgenlicht van familie van den Akker.


Datum: 15-07-2010
Naam: Wim Habraken  

Hadden ze bij garage Roxs niet zo'n hele grote vliegtuigpropeller aan de buitenmuur hangen?


Datum: 15-07-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

Dat klopt Wim maar dan wel bij een broer van deze Roxs. Op de foto hierboven hebben we het over Harry Roxs-van Dijk. Die propellor hing bij zijn broer Jan Roxs-Konings aan de zijgevel. Dat pand, Woenselsestraat 221, lag aan de overkant maar dan een heel stuk verder naar rechts gezien vanaf de foto. Er tegenover lag villa Cox.