EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

26180

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Roxs-Van Dijk / Albert Roxs

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Garagebedrijf Roxs-Van Dijk (2)

Beschrijving

Op de achterkant van deze foto had mijn vader geschreven: "het boren der persbalken". Op een andere foto stond vermeld dat het een constructie betrof van persbalken voor persmachines. Voor elke persmachine moesten vier balken worden vervaardigd. En voor elke balk moesten 100 gaatjes van 8 mm worden geboord. Waar de opdracht hiervoor vandaan kwam, is me niet meer bekend, maar het was toen een hele klus, dat herinner ik me wel. Op de foto is mijn oudere broer Albert, toen 16 jaar, mijn vader aan het helpen.


Geplaatst op

16-11-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-11-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Inmiddels is nu ook, na navraag bij mijn broer Albert, bekend, dat het hier ging om persmachines voor de fabricage van cocosmatten en de order kwam van Huize St. Jozefdal (Eckart). Van deze stichting (zwakzinnigengesticht) kwamen destijds meerdere opdrachten voor mijn vader, o.a. het vervaardigen en plaatsen van hekwerken.


Datum: 31-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

Foto v.l.n.r.: Harrie Roxs, eigenaar van het garagebedrijf Harrie Roxs-van Dijk, aan de boormachine, samen met oudste zoon Albert, die later het bedrijf heeft overgenomen, nu gevestigd op de Frankrijkstraat 7, zie foto 35407 en waar zijn twee zonen Robert en Alexander het autotechnisch vak momenteel in de modern geoutilleerde garage uitvoeren.