EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23077

Bijdrager:

Jaar:

1943

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Families

Onderwerp 3.:

Van den Akker

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
fam. van den Akker (1)

Beschrijving

13 kinderen (van de totaal 15) van de fam. van den Akker uit de Woenselsestraat (van wasserij Morgenlicht). Vlnr: Riet, Bertus, Toos, Sjan, Bep, Jo, Annie, Corrie, Ad, Trees, Henk, Gerard en Maria.
Er zouden nog twee kinderen volgen: Hans en Grietje.                


Geplaatst op

25-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-01-2010
Naam: Jan Wijn  
img

Nu begrijp ik waarom dat ze een wasserij begonnen. Ik dacht dat Bertus nog tot lang na zijn pensioen in de wasserij aan het werk was.


Datum: 28-01-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Wat een prachtfoto van de bijna voltallige familie Cees v.d. Akker-v. Roy. Vele jaren onze buurlui en een aantal van deze kinderen waren in onze jeugd ook onze speelkameraadjes. Wij kwamen ook gewoon thuis bij de familie. Ook in de wasserij, waar het altijd zo warm was, hangt me nog bij. Het boerderijtje gelegen aan het zandpad naar de hei van destijds stond rechts achter de wasserij. Mooie, gezellige tijd was dat toen.


Datum: 08-03-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Kan iemand van de familie Van den Akker mij vertellen waar deze gezinsfoto is gemaakt? In de tuin bij het ouderlijk huis in de Woenselsestraat, of toch ergens anders?


Datum: 09-03-2010
Naam: Peter Vermeulen  

Maria van den Akker meent dat het de woning is van Jan Klomp die achter hen woonde.


Datum: 09-03-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Natuurlijk is dat het boerderijtje. Lag wel degelijk rechts achter de heg, gezien vanaf het terras en terrein van de familie V.d. Akker. De heg was de afzetting van het terrein van wasserij Morgenlicht, en achter de heg lag het pad dat begon aan de Woenselsestraat (zijweg dus), lopend naar destijds de hei, waar nu het Woensels Winkelcentrum is gelegen. Beste Cor Platenburg, kijk nog maar eens goed.


Datum: 16-02-2011
Naam: Cees van den Akker  
img

Beste Wim, de foto is inderdaad gemaakt op de binnenplaats van de wasserij. Aan de achterkant zie je dus de boerderij van Jan Klomp. Later is de kleine schuur nog lange tijd onze paardenstal geweest.
Ik ben de oudste kleinzoon en oudste zoon van Bertus die inmiddels al 87 jaar oud is. Helaas zijn er al verschillende personen van de foto overleden: Riet, Toos, Sjan en Bep. Een leuk verhaal is nog dat we het pad van jullie thuis uit naar het winkelcentrum hadden versperd met takken en zaten stiekem te kijken hoe je moeder er door zou kunnen. Wat we niet wisten dat ze op een gegeven moment achter ons stond!! Uiteraard straf gekregen dat we Mw. Roxs hadden geplaagd.


Datum: 16-02-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Wat verrassend om nu toch iets te horen van jouw familie, beste Cees. Fijn om te horen dat je vader Bertus nu al met hoge leeftijd nog bij jullie is, een sterke man, zo blijkt. Uiteraard heb ik hem goed gekend. Zelf ben ik nu 73, en mijn broer Albert 77 jaar.
Dat verhaal over die plagerij naar mijn moeder toe kende ik niet, maar leuk om te horen.
Jouw tante Riet was, neem ik aan, Marietje. In haar jonge jaren was ze eens welpenleidster (akela), in de tijd dat ik één van de welpen was. Ook Toos en Berta kan ik me nog herinneren. Zij zijn dus inmiddels overleden helaas.


Datum: 16-02-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Beste Cees, volledigheidshalve moet ik je nog melden dat mijn enige zus Bep ook nog springlevend is met haar 70 jaar! Jouw oom Gerard had in onze jeugdjaren nog een scharreltje met haar! Maar of hij zich dat nog kan herinneren, weet ik niet.


Datum: 26-08-2018
Naam: Wim Roxs  
img

We schrijven nu inmiddels 2018. Graag kijk ik naar deze bijzondere familiefoto, die zoveel oude herinneringen oproept bij mij. Hoeveel van deze familieleden zullen er nu nog leven? Ik weet b.v. dat ook Jo van den Akker inmiddels overleden is, die gehuwd was met mijn volle neef wijlen Albert Roxs. Ik heb deze 15 familieleden, kinderen van Van den Akker-v. Roy allen goed gekend, als buurlui van ons.