EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3618

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

725 Bennekel-West, Gagelbosch

Straat:

Tinelstraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Gestel, Maria Middelares

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
R.K. Maria Middelares-kerk. (3)

Beschrijving

Fotograaf Jozef de Greef maakte deze foto van het interieur van de kerk. Ook dit bruidspaar kan hier 40 jaren later niet meer terecht.


Geplaatst op

25-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-04-2007
Naam: L.Telkamp-Peijnenburg  
img

Het is jammer dat de kerk al zo vlug weer afgebroken werd, ik heb er toch mijn 1e communie en mijn plechtige communie gedaan. Maar nu staan er allemaal huizen, waar vroeger de kermis stond. Maar ja, dat is verleden tijd.<<< het is ook jammer dat je geen emailadres hebt vermeld (Peter) >>>


Datum: 26-04-2007
Naam: Jan en Toos Keijzer  
img

Hier ben ik met Toos Janssen uit de Obrechtlaan 6 getrouwd in mei 1957, dus bijna 50 jaar geleden, getrouwd door kapelaan v Hout.


Datum: 26-04-2007
Naam: Jan en Toos Keijzer  
img

De koster die ons moest begeleiden naar het Maria-altaar liep maar steeds VOOR het bruidspaar en zo kon de fotograaf (familie hoor) geen foto maken zodat hij er niet op zou staan, toen hebben ze hem in zijn kraag gepakt en aan de kant gezet.


Datum: 26-04-2007
Naam: Ben Dankers  

Op de plaats van de kerk staan nu de Pastoor Brockenappartementen, zie foto 10763.
Hoewel er een aantal huizen achter het oude kerkterrein staan is het veldje waar de kermis stond er nog steeds als speelterrein ingericht.
Wij woonden recht tegenover de kermis en wij hadden toen als een van de weinigen telefoon en dat was snel bekend bij de kermisexploitanten en dat vond ik als jochie van een jaar of 14 niet erg, vrijkaartjes genoeg.


Datum: 26-04-2007
Naam: Ben Dankers  

Dat moet dan in 1957 Jan de Kuster zijn geweest als hij tenminste in een toog met een superplie rond liep, de latere koster Janus Akkers trok zo'n ding nooit aan.


Datum: 30-08-2007
Naam: Annemieke Tempelaars  
img

Was er in de jaren 60 niet een pater die het priesterschap opgaf om te trouwen en zijn bruid maakte een bruidsjurk van zijn habijt? Wie was dat ook al weer?
Ik herinner me dat pastoor Brocken altijd dropjes gaf als hij op visite kwam en als kind kon ik hem al niet uitstaan. We hadden thuis 6 kinderen en hij vroeg altijd maar weer waaneer de volgende kwam. Mijn moeder zei dan altijd: zo gauw als jij er voor betaalt.


Datum: 23-09-2007
Naam: Ad Verhoeks  
img

Ja snoepjes en dropjes gaf hij altijd en ook kaartjes voor de draaimolen. Maar ja ik was geen leerling op de RK school dus als ik als kleine jongen in de rij stond en aan de beurt was dan stopte hij met uitdelen. Dappere Pastoor.


Datum: 24-09-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Daar geloof ik geen snars van Ad. De pastoor wist immers niet eens wie van de kinderen een bepaalde achtergrond had. Hij deelde zijn hele traktement uit. Wat hij wel presteerde was het feit dat hij onder de mis ophield als er iemand te laat binnen kwam die enig lawaai maakte. Dan durfde hij gerust te zeggen dat de mis op een bepaalde tijd begon. Mijn kinderen hebben ook niet op de R.K. school gezeten, maar toch hebben ik ze met regelmaat kaartjes van de pastoor gekregen.


Datum: 24-09-2007
Naam: Jan de Keijzer  
img

Niks dan goeds over pastoor Brocken, u moest eens weten wat hij echt bij de minder bedeelden bracht.


Datum: 28-09-2007
Naam: Theo Puym  
img

Ook bij ons kwam pastoor Brocken eenmaal per week over de vloer, en rookte met mijn vader een sigaartje, en dronk een flesje bier.Mijn vader was zeer katholiek, en ook bij ons praatte de pastoor over kinderen, daarom kreeg mijn moeder er 12. En toen was de pastoor ineens erg zuinig met zijn drop, en met 12 kinderen thuis hadden wij het ook niet breed. En dat hij zijn traktement uitdeelde, hebben wij nooit iets van gemerkt.


Datum: 21-10-2007
Naam: Marga van Kleef  
img

Ik herinner me pastoor Brocken ook nog, ik heb in die kerk ook mijn communie gedaan. Maar gingen daar ook altijd biechten met de school, ik wist nooit wat ik moest zeggen. (Marga van Kleef of ook wel van Dam)


Datum: 23-10-2007
Naam: Peter van den Nieuwenhof  
img

Annemieke, de pastor die destijds het priesterschap opgaf en ging trouwen was volgens mij Sonnemans. Later heeft hij nog godsdienstonderwijs gegeven aan de Pedagogische Academie aan de Frederik van Edenstraat.


Datum: 02-01-2008
Naam: John Viveen  
img

Peter, was het niet kapelaan Schakenraad die uitstapte om met Hannie v. Stiphout te trouwen (woonde ook in de Reinkenstraat).


Datum: 11-08-2009
Naam: Mirjam Tielen  
img

Ja, het verhaal dat de pastoor kwam vragen wanneer het volgende kind kwam, ken ik ook. Mijn vader, een zeer bescheiden man, heeft hem een keer geantwoord: " Meneer pastoor, dat ik een zaak van mijn vrouw en mij ". Dat is een reaktie waar ik trots op ben.


Datum: 11-08-2009
Naam: Ben Dankers  

John, kapelaan Schakenraad is nooit uitgetreden, hij is eerst pastoor geworden in een wijk van Tilburg, Broekhoven geloof ik. Later is hij naar Hapert gegaan met emeritaat en was hij pastor van het bejaarden centrum aldaar. Mogelijk bedoel jij Jos Eijkman.


Datum: 03-11-2010
Naam: Jan van Gompel  
img

Kapelaan Schakenraad is pastoor in Reusel geweest.


Datum: 03-11-2010
Naam: Toon Geevers  
img

Kapelaan Schakenraad is, toen hij in Gestel wegging, pastoor geworden in Den Dungen.


Datum: 13-10-2012
Naam: Jos Eijkman  
img

Ik ontdek hierboven veel verhalen over de klok die 'men' heeft horen luiden, zonder te weten waar de klepel hangt. Gelukkig voor de naaste buren had de Maria Middelares- kerk geen klok ... Vooral over kapelaan Hein Schakenraad allerlei kletskoek. Vlak voor het 12,5 jarig bestaan van de Pastorie in het najaar van 1964, werd hij na 12 jaar Gestel overgeplaatst naar de parochie Broekhoven1 in Tilburg.
Meer weten ? Ga naar de foto, die ik op 28 november 2009 in deze rubriek liet plaatsen, waarop de hele "staf" van pastoor Cees Brocken op de stoep van de pastorie staat bij gelegenheid van het huwelijk van Lenie en Henk. Lenie trouwde als 'hulp van de Moeder van de Pastorie', Joke van Kuijk vanuit de pastorie.
Met vriendelijke groet, Jos Eijkman
<<<De foto die Jos aanhaalt is 22407. (Red.) >>>