Fotonr.: 14632
Bijdrager Emilie Koolen
Jaar: 1976
Locatie 1.:Gestel |725 Bennekel-West, Gagelbosch |Tinelstraat
Onderwerp.: Religie |Katholieke Kerken |Gestel, Maria Middelares

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Afscheid Pastoor Brocken

Beschrijving Met alle kinderen van kleuterschool 'de Doppertjes' liepen wij naar de kerk Maria Middelares vlak bij de kleuterschool waar pastoor C. Brocken afscheid nam. Het was een plechtige eucharistieviering en we hebben buiten lang moeten wachten omdat de dienst nogal wat uitgelopen was. Brocken maakte deel uit van het schoolbestuur en het heette ook: 'Pastoor Brockenstichting'.
Geplaatst op 01-01-2008

Reacties

Datum: 25-03-2017
Naam: Bernadette Beeren-Hoogers img

Pastoor Brocken was een hele lieve pastoor. Wij noemden hem de dropjespastoor, omdat hij altijd rolletjes drop uitdeelde. Hij kwam geregeld bij ons thuis in de Nicolaistraat op de thee.


Datum: 25-03-2017
Naam: Ine Meijer-Schmitz img

Prachtige foto en ik herinner me nog dat hij 25 jaar pastoor was en we hadden mooi liedekes ingestudeerd over Tilburg, waar hij oorspronkelijk vandaan kwam, rolletjes drop weet ik efkes niet meer. Ik ben ook al 70 jaar hè. Maar die toneelstukjes op de lagere school hadden ze ons goed aangeleerd en alles kenden we van buiten toen.


Datum: 26-03-2017
Naam: Harry van den Heuvel img

Mag ik u eraan herinneren dat hij ook bouwpastoor was en in de Lambertuskerk kapelaan was. Wij hebben niet zulke goede herinneringen aan hem in de Lambertusparochie. Een erg dwingende man als hij op huisbezoek kwam en kwam schooien voor zijn nieuwe parochie. Voorheen was hij in Heeze kapelaan en heeft daar mijn vader en moeder getrouwd (moeder kwam uit Heeze) op 4 augustus 1942.