Bijdrager Harry van Kuijk
Jaar: 1981
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Catharinaplein/Smalle Haven*
Locatie 2.: Centrum |111 Binnenstad |Catharinaplein/Ten Hagestraat*
Onderwerp.: Winkels / Winkelcentra |Meubels / Woninginrichting |Berberhuis
Reacties
Naam: Menno
In het pand er naast ben ik wel eens binnen geweest. Die verkocht t-shirts en posters in een hele krappe ruimte. Het heeft jarenlang dichtgetimmerd erbij gestaan, wachtend op de sloop. Nu staat er het FOEI lelijke Catharina gebouw. Welke gedegradeerde architect en gemeentebestuursleden hebben hier achter kunnen zitten? Och, arm Eindhoven, ze tekkelen je nog altijd en meer toe met dit soort futuristische aangezichten die het licht van de stad kapot slaan...
Naam: Pru van de BILT
Hallo, ben nieuw op deze site en het is hartstikke leuk om al deze oude gebouwen weer terug te zien. Misschien kan ik jullie wat helpen met vragen over de binnenstad van Eindhoven daar ik 21 jaar van mijn leven heb doorgebracht als POSTBODE !!!
<<< Nou Pru, ik dacht dat er heel veel vragen op de site staan, dus ik zou zeggen ga je gang... (Peter) >>>
Naam: Jan Van Der Meulen
Rechts hiervan was de werkplaats van de Zadelmakerij van Smits. op de etage hierboven werkte zoon Wim Smits als zeilmaker, voor vrachtwagens, als vakman voor auto cabriolets (Wegklapbare Kap} enz. Zij maakten ook alle lederen outillage voor paardenwagens en rijtuigen. Aangrenzend op de hoek Smalle Haven - Ten Hagestraat was de winkel in lederwaren. De buurman op de andere hoek met de Smalle Haven was het wel bekende Groene Koffiehuis van den Turk.
Naam:
Ik ken Wim Smits met zijn winkel in lederwaren alleen van de Stratumsedijk. Later is dit een café geworden waar o.a. Gijs v.d. Biggelaar in heeft gezeten. Wim kwam bij ons in het café vaak zijn borreltje halen. Hij heeft tot op hoge leeftijd nog gewerkt o.a. met reparatie van zeilen, tenten enz. op de Leenderweg.
Naam: Jan Van Der Meulen
Wim Smits woonde met zijn vrouw van Daal inderdaad op een bovenhuis op de Statumsedijk na zijn huwelijk. Voorheen woonde hij met zijn broer en zus, welke laatste naar ik meen rood haar had en de winkel deed en de ouders op de hoek. De panden van Smits, Büsgen (Kapper), goentenzaak de Rooy, of was het Lamers? verder Witteboer (cafetaria) en als laatste op de hoek met de Stratumsedijk van der Ven met herenkleding? Dit hele blok werd
onteigend en afgebroken om de ten Hagestraat de ruimte te geven die zo dringend nodig was. Afbraak omstreeks 1955 ?
Naam: Eline van de Laar
Ik ben zelf geboren op nummer 4, juni 1966. Naast ons, boven het berberhuis woonden een buschauffeur en zijn gezin, met een tweeling van dezelfde leeftijd als ik. Mijn ouders hebben hier gewoond van 1963 tot eind 1969. Het was een redelijk ruim huis, met op de eerste verdieping 2 slaapkamers en op de 2e verdieping ook, plus een grote zolder. Ik heb hier hele goede herinneringen aan. Ik ging naar school in een groot gebouw aan de Vestdijk. Daar liep ooit een leerling bij gym door een glazen wand. Onder ons woonde een zekere Harry, een oudere man met in elk geval een hond. Of hij getrouwd was, weet ik niet. De huizen waren bezit van de familie Van Camp, die op het Stratumseind een zaak hadden in kachels en huishoudelijke artikelen. Later kwam hier het Potkacheltje en Van Bree. Zelf woonden zij daarboven, en in het 'tussenhuis' (ingang Kerkstraat) 'oma'.
Naam: Bart Wich
Die T-shirts en posterwinkel heette: de Winkel van Sinkel. Deze was van de vriendin van mijn vader. Daarvóór heeft mijn vader, Guus Wich, er in gezeten met z'n antiekzaak: De Doofpot. Hij is later verhuisd met z'n winkel naar de achterzijde van dit pand, aan het Stratumseind. Recht t.o. de Catharinakerk.