EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12687

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Ten Hagestraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Centrum, 't Groen Koffiehuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
't Groen Koffiehuis (3)

Beschrijving

De afbraak is bijna voltooid. Het enige aardige daarvan is dat de Hervormde Kerk nu even goed is te zien.


Geplaatst op

29-07-2007

Reacties:

Datum: 29-07-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Jammer dat deze kerk afgebroken is. Wij gingen met onze ouders op zondag naar die kerk. De kinderen gingen naar de zondagschool in het gebouw, dit was voor ons beter te begrijpen. Met kerst stond er altijd een kerstboom in de kerk. Na afloop van de dienst kregen wij chocolademelk en een cadeau. Dit was voor ons als kinderen een groot feest. Gezellige tijd was dat.


Datum: 29-07-2007
Naam: Ben Dankers  

En helaas ook dat monumentje heeft het loodje moeten leggen voor staal en beton.


Datum: 29-04-2014
Naam: Piet Bron  
img

Het aardige is dat het orgel uit deze kerk de tand des tijds heeft doorstaan. Na een periode in de Daniëlskerk in Nijmegen achter een modern front, is het in 2009 overgeplaatst naar de Hervormde Kerk in Tuil. Het oorspronkelijke front is gereconstrueerd.


Datum: 23-04-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Die vieringen waar Ap het over heeft kan ik mij ook nog goed herinneren. Het zingen van kerstliederen in de volle kerk vergeet je niet. Ik zat in de Akkerstraat op zondagsschool. Onze Nederlands Hervormde godsdienstleraar is nog in dit kerkje getrouwd en daar moesten wij natuurlijk bij zijn. Ik heb daar ook nog pater Leopold Verhagen ontmoet. De humanistische jongeren mochten gebruikmaken van de kerk en we hadden de pater uitgenodigd. Wat ik me vooral kan herinneren van de pater is dat er geen vraag gesteld kon worden of hij had zijn antwoord gereed. Hij deed wel zijn best om toch vriendelijk te blijven bij onze vragen over het bestaan van een hiernamaals of het bestaan van God. Voor hem waren wij toch niet beter dan heidenen en de illusie dat hij bij ons missiewerk zou kunnen verrichten zal hij wel van tevoren uit zijn hoofd hebben gezet.