EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1462

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Smalle Haven

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Jeugdonderkomens

Onderwerp 3.:

Metro / Dynamo

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Metro, het interieur.

Beschrijving

Op dezelfde plaats is nu nog Dynamo gevestigd. Alleen hadden wij de kelder tot onze beschikking. Mede door de werkende handen van de jeugd was het weer een ruimte met sfeer geworden.


Geplaatst op

02-10-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-10-2005
Naam: Peter  
img

Ik vroeg mij af of dit later de Dynamo Hardrock Kaffee is geworden. De hardrock kelder dus. Is het zeker dat dit een foto van de kelder is van de oude Metro? Het lijkt namelijk erg op de indeling van de oude Dynamo Hardrock kelder. Zijn er misschien meer foto's van deze ruimte?


Datum: 03-10-2005
Naam: Anne Troost  
img

Peter, dit is echt een foto van De Metro. De Metro zat alleen in de kelder, deze foto is tegen de tijd dat het jeugdwerk al een gemeentelijke aangelegenheid werd. Dynamo is vanuit De Metro onstaan en iets wat goed is hoeft geen verandering te ondergaan, vandaar dat het hardrockcafe hierop lijkt.
Maar zoals Frans schrijft, kijk maar eens op de site van De Metro, succes, Anne Troost


Datum: 22-07-2006
Naam: Marga van Vugt  
img

Zeker is dit de kelder van het jongerencentrum aan de Smalle Haven, ik heb hier zo'n 10 jaar van mijn leven doorgebracht. Eerst als bezoeker, jaren als vrijwilliger achter de bar en later als stagiere. Ook in de Vluchtheuvel zitten voor mij heel wat herinneringen. In 1970/71 waren Rein, Chris en Betty de beroepskrachten. Ik heb nog deelgenomen aan kampen van die tijd in Haamstede en Wezep. De wagenspelen zijn rond die tijd gestopt, geloof ik, die heb ik nooit gezien.


Datum: 31-12-2006
Naam: Jo den Hartogh  
img

Ik heb hier begin 70-er jaren de band Influention nog regelmatig zien spelen. Vooral Hendrix en Cream. Ik dacht dat Peter Geels toen de sologitarist was, kan ook Fred Montijn geweest zijn.


Datum: 05-02-2007
Naam: Job (?)  
img

Het hardrockkafee is duidelijk herkenbaar, inclusief bar. Nu weet ik ook waarom het in de jaren 80 al een uitgewoonde indruk maakte, iets wat trouwens in die tijd juist erg stoer ws.


Datum: 06-05-2007
Naam: Fred Montijn  
img

Ik heb inderdaad bij Influension gespeeld. Maar toen ik sologitarist was hebben wij alleen maar gerepeteerd. Doordat de zanger, Karel Drenth, door een ongeval plotseling zeer ernstig gewond was geraakt, lag de band direkt op zijn kop. Van Peter Geels heb ik begrepen, toen ik hem er naar vroeg, dat hij NOOIT bij Influension heeft gespeeld. Ikzelf heb wel met A Few Men in de vluchtheuvel/ Metro opgetreden. En... ik ben nog steeds aktief met de Ruy Brothers en mijn eigen band, Good Old STuff. Jaren 60 en zeventig zoals het hoort.


Datum: 05-12-2007
Naam: Henri Serton  
img

Ik ben het hard-rock cafe in Dynamo begonnen samen met André Verhuysen in Mei 1982. Eerst zaten we in de grote zaal boven links van de hoofd ingang. Later zijn we naar beneden gegaan naar de kelder. Deze ruimte is inderdaad erg herkenbaar! Trouwens voor ons zaten de mensen van de Elvis bende in die ruimte en was het een Rock 'n' Roll cafe. Zelf heb ik van 1982 tot ongeveer 1990 als DJ in het hard-rock cafe gestaan. Nu draai ik weer volop mee als DJ in het nieuwe metal cafe van Dynamo!