EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33604

Bijdrager:

Jaar:

1983

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat nabij Hagenkampweg

Beschrijving

Een in 1983 gemaakte foto van een verpauperde Hoogstraat in de buurt van de Hagenkampweg. Veel werd er afgebroken zonder dat er iets voor in de plaats kwam.
Rechts het pand Hoogstraat 174, dat Jan Schenkels liet bouwen op de plek waar eens de schuren van het voorvaderlijk "Landbouwershuis" stonden. Naast dit pand bevond zich oorspronkelijk nog een schuur, maar die moest van de volgende eigenaar Wout Mikkers (een aannemer in grondwerken) plaatsmaken voor een kantoorruimte. Ten tijde van deze foto woonde in dit pand nog de weduwe Mikkers.


Geplaatst op

21-04-2013

Reacties:

Datum: 21-04-2013
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Hebben die oude lantaarnpalen er nog zo lang gestaan? Maar goed, waar kijken we verder naar? Rechts ziet u de etalage van Bakkerij van Gennip. Daar recht tegenover is de winkel van groenteboer Cor v.d. Heuvel. Cor ging eerst de huizen langs met kar en paard en daarna met zijn Opel Blitz. Zodoende kwam Cor dus ook bij ons in de Rivierstraat.
Aan deze zijde van Van Gennip herinner ik me nog een soort tuin van boer Mikkers. Ik zie er de kippen zonder kop nog rondrennen, want die werden daar nog op ambachtelijke wijze geslacht.


Datum: 24-04-2013
Naam: Eric Kemperman  
img

Er werd hier driftig op los gesloopt, omdat de gemeente de Hagenkampweg graag wilde inrichten als 'snelweg' vanaf het Lodewijk Napoleonplein tot de Bayeuxlaan. En vervolgens was dat allemaal verspilde moeite....


Datum: 29-12-2015
Naam: Ton Burghouts  
img

Naast bakker Van Gennip was de slagerij van Burghouts gevestigd en daarnaast - richting de rondweg de schoenenwinkel van Bastiaans het eerste huis aan de linkerzijde - naast groentenwinkel Van de Heuvel, was - naar ik me herinner de bloemenzaak van Blokland (volgens mijn ouders een telg uit het adellijke geslacht Den Exter-Blokland).
Naast Blokland was de fietsenwinkel van "Sientje Reker", maar dat pand is volgens mij op deze foto al gesloopt. Haar zoon Toon Reker had later zijn fietsenzaak aan de Hoogstraat, tussen cafë De Sportvriend en (aan de overzijde) de Lambertuskerk.


Datum: 29-12-2015
Naam: Tini van Rooij  
img

Die auto rechts, komt die uit de Kreeftstraat?


Datum: 29-12-2015
Naam: Eric Kemperman  
img

Tini, dit is binnen de rondweg, bij de Hagenkampweg (Spoorstraat is links); we kijken richting Veldhoven. De Kreeftstraat is buiten de rondweg.


Datum: 29-12-2015
Naam: Ton Burghouts  
img

Nee Tini, daar was helemaal geen straat, maar de "achterom" van Bastiaans en Burghouts en Van Gennip had zijn garage aan de zijkant van het pand. Wij - Bastiaans en Burghouts - moesten over een verhard stuk pad achter de bakkerij van Van Gennip om bij onze garage's en achterpoorten komen. Tussen Van Gennip en het eerste woonhuis rechts daarvan (van Smits??) lag een braakliggend terrein met een stuk of drie grote bomen. Als er veel klandizie met de auto kwam, werd het braakliggend terrein en het verharde pad naar onze achterom helemaal volgezet met auto's.
De Kreeftstraat ligt veel verder aan de linkerzijde van de Hoogstraat zoals die hier is gefotografeerd. Eerst moest je de rondweg (Boutenslaan) nog oversteken en de oude villa van Dijkmans nog voorbij voordat je bij de Kreeftstraat kwam/komt.


Datum: 29-12-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Nee Tini, die auto komt niet uit een straat, maar van een uitrit. De Kreeftstraat vindt je na de verkeerslichten met de rondweg eerste straat links.


Datum: 29-12-2015
Naam: Ger van der Palen  
img

De auto komt uit de Baarsstraat.


Datum: 29-12-2015
Naam: Tini van Rooij  
img

Dank je allemaal, ik heb net op Google Streetview zitten kijken en samen met jullie ben ik er uit. Maar het zegt me niet alles, ik moest daar maar eens gaan wandelen.


Datum: 29-12-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Nee hoor Ger, de Baarstraat is net voor de verkeerslichten rechts.


Datum: 29-12-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Het stuk braakliggende grond rechts naast Van Gennip behoorde eens toe aan de familie Mikkers. Toen stond daar een houten schutting omheen en ik kan mij nog herinneren, dat er kippen geslacht werden op een grote boomstronk. Toen heb ik kippen zonder kop zien rondlopen.
Verder klopt het verhaal van Ton helemaal en in de 'oude villa van Dijkmans' was ook hun schoenenzaak gevestigd.


Datum: 30-12-2015
Naam: Ton Burghouts  
img

Dijkmans was weer een neef van mijn oma Burghouts-Van Hout (via de Van Hout-kant).


Datum: 30-12-2015
Naam: Ton Burghouts  
img

Beste Tini,
Als je daar gaat wandelen, dan zal je de situatie niet meer aantreffen zoals op deze foto is afgebeeld.
Op het braakliggend terrein naast (voorheen) Van Gennip zijn een drietal gezinsvervangende huizen gebouwd.
Op het braakliggend terrein tussen (voorheen) Bastiaans en De Gestelse Bazaar zijn appartementen gebouwd.
En verder is de villa van Dijkmans gesloopt en staat er een nieuw gebouw.


Datum: 30-12-2015
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik ben er geweest, het huis rechts, nr 174, staat er nog steeds. En het winkelpand verder op, met de grote ramen en luifel staat er ook nog. Ik kon het me gewoon even niet voor de geest halen, nu is het duidelijk.


Datum: 30-12-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Nu, het winkelpand met de grote ramen was eens van de familie van Gennip. Achter hadden zij de bakkerij, voor was de winkel en boven woonden zij. Verder een veel gehoorde naam in Gestel en veelal familie van elkaar.