EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

31790

Bijdrager:

Jaar:

2012

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Pastoriestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoekhuis Wassenaarstraat rijp voor de sloop?

Beschrijving

Waar de rest in 1992 vervangen is door een nieuwe kantorenwand langs de rondweg (Pastoriestraat), is het huisje op de hoek Wassenaarstraat als laatste van de oude bebouwing gespaard gebleven. Maar niet lang meer. Ik zag laatst het nieuwe plan voor deze hoek langskomen: een nieuw pand met ateliers over een stuk of 3 etages. De slopers zullen wel binnenkort langskomen om het hoekhuisje van 1927 alsnog te slechten


Geplaatst op

30-07-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-07-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

De kantorenwand moge dan wel in 1992 gebouwd zijn, de huizen die hier voorheen stonden zijn al veel eerder afgebroken voor de aanleg van de rondweg. Ze stonden veel verder naar voren, tot op de hoofdrijbaan. Op foto 3933 is dat te zien. Je ziet daarop ook de ravage van het bombardement van 19 september 1944. Bij dit bombardement vielen hier in de buurt 11 dodelijke slachtoffers. Ook dit huis werd zwaar beschadigd en hierin waren 3 doden te betreuren.


Datum: 13-08-2012
Naam: Cees van Rooij  
img

Woonde hier vroeger niet Piet van der Linden? Hij had daar volgens mij de eerste "Doe het Zelfzaak" van Eindhoven en vertrok later naar de Joris Minnestraat.


Datum: 13-08-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

Op foto 24421 zijn de huisjes te zien die hier voor de nieuwbouw stonden. Die stonden een flink eind naar voren, ik schat dat de achterkant daarvan gelijk stond met de eerste geparkeerde auto. In het eerste huisje zat inderdaad de winkel van Van der Linden, de zaagloods lag naast het oude huis hier op de foto.


Datum: 27-08-2012
Naam: Ans van Trigt  
img

In de tijd dat ik op de Maria Gorettischool zat (eind jaren '50 en beginjaren '60), woonde in het hoekhuis Wassenaarstraat de familie Puts. Ze hadden geloof ik 2 dochters. een daarvan heette Anita.


Datum: 27-08-2012
Naam: Wil van Hout  
img

De manier waarop de man de stok gebruikt is niet de goede. Zo gebruikt een telganger de stok. Op schilderstukken zie je deze fout ook wel eens.


Datum: 27-08-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

Ans niet in dit hoekhuis. Ik heb contact gezocht met de voormalige bewoners.
In de 2e wereldoorlog woonde hier de familie Van den Broek. Vader Frans was bij de spoorwegen en was getrouwd met Maria van Lijssel, zij hadden 4 kinderen 3 dochters en een zoon. Bij het bombardement van 19 september 1944 kwamen vader, moeder en een van de dochters om het leven. De overgebleven kinderen, die allemaal al volwassen waren, bleven in het huis wonen. Nadat de andere kinderen waren uitgevlogen heeft zoon Antoon, ook Broer genoemd, met zijn gezin het huis bewoond tot ongeveer 3 jaar geleden, hij woont nu in een verpleegtehuis.


Datum: 30-08-2012
Naam: Ans van Trigt  
img

Stond het huis van fam.Puts dan verder in de Wassenaarstraat? In mijn herinnering was het bij Piet van de Linden om de hoek, want die had achter nog een werkplaats.


Datum: 29-10-2014
Naam: Mieke van den Broek  
img

Ik ben de dochter van Antoon van den Broek. Mijn vader is inmiddels overleden in 2013. Graag zou ik een foto willen zien van het huis van mijn vader vlak na het bombardement in 1944. En eventuele andere foto`s in dezelfde buurt. Mochten die bestaan, dan zou ik daar graag van horen of iets van zien.
Het huis van de familie Puts stond midden in de Verwerstraat, langs het gangetje. Dat is er overigens nog