EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

3933

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bombardementen / Catastrofen

Onderwerp 3.:

1944 - 19 september

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bombardement Woensel. (1)

Beschrijving

LFWO0001694 Ik heb die bombardementen nooit zo in lijn gebracht Wil maar zo'n vliegtuig sproeit die bommen waarschijnlijk een beetje. Bij "1" de panden Piet Heinstraat 15 en 17 dan onder de linkerlijn hoek Woenselse Markt naaimachinehandel Tielemans dan aan de overkant smid Staals. Aan het einde van het rechter lijnstuk de bewuste hoek Wassenaarstraat Pastoriestraat van foto 3929


Geplaatst op

22-04-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-04-2006
Naam: Dick Bonekamp  
img

Op deze foto van december '44 staat de markt vol met (militaire?) voertuigen. Dat zal wel niet anders zijn geweest op 19 september, waarschijnlijk nog veel meer voertuigen. Dan is het een logische lijn, als aanvliegroute.


Datum: 22-04-2006
Naam: Wil van Hout  
img

De bom die gevallen is in de Piet Heinstraat, is uit een vliegtuig dat aangeschoten was en heeft dus niks met 19 september van doen. De bemaning van dat vliegtuig trachtte alvorens neer te vallen zich van de bommenlast te ontdoen, wat niet helemaal gelukt is. 1 in de Piet Heinstraat en 1 in de v.Kinsbergenstraat. Het viel neer in de Zoutmanstraat en had nog diverse bommen bij zich die later tot ontploffing werden gebracht door de Duitsers. De bemanning van het toestel is geheel om het leven gekomen en begraven bij de Oude toren. Met zo'n zelfde bakfiets als op foto 1542


Datum: 23-04-2006
Naam: Wil van Hout  
img

De linkse lijn is de juiste. Op de plaats waar de lijn de lijn de echte markt verlaat, viel de blindganger.
De 1 cm lange vlek, tussen de lijnen, in de richting van de kloosterdreef is naar alle waarschijnlijkheid de schuilkelder waar ik tijdens het bombardement verbleef. vanuit dit gebied werd door Amerikanen geschoten en niet door andere soldaten. Er waren daar op dat moment geen andere legervoertuigen aanwezig.


Datum: 23-04-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Foto's van een andere datum zeggen mij helemaal niets en veronderstellingen nog veel minder. Feiten van gebeurtenissen, daar gaat het over. Tijdens het bombardement waren er alleen maar Amerikanen op de markt met zeer lichte wapens voor vliegtuigen neer te halen, maar ze schoten wel onophoudelijk. Het blijkt ook uit het gegeven, dat er geen toestel neergehaald is! Hoelang het geduurd heeft heb ik nog niet gehoord! Er deden zich nog de hele avond ontploffingen voor. Het leek of er nog steeds gebombardeerd werd tankauto's minutiewagens, de ontploffingen gingen maar door. Een groot gedeelte van de stad stond vol legervoertuigen die wachten op de brug over het kanaal. Brandweer kan je niet even bellen. De ene auto stak de andere aan en het was een vuurzee.


Datum: 07-10-2006
Naam: Carla Sanders  
img

Mijn vader is op 19 sept.1944 geraakt door een bomscherf en was op slag dood. Het huis, Woenselse Markt 61, was ook flink beschadigd aan de achterkant.
Op dit adres zit nu bruidshuis Rianne.


Datum: 03-11-2006
Naam: Huub de Mul  
img

Ja, Carla, naast uw vader zijn er in dit gedeelte van Woensel nog 11 slachtoffers gevallen. Zij woonden in de Pastoriestraat/Wassenaarstraat.


Datum: 22-01-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Voor het juiste tijdstip van het begin van het bombardement zie foto 3938. Dit is een bevestiging van mijn bevinding, op een gelijkwaardige dag in 2006. 19 September.


Datum: 15-02-2010
Naam: peter bergmans  
img

Ik woonde op nummer 17 van de Piet Heinstraat tijdens dit bombardement en dat was op 6 december 1942. Ik ben daar onder het puin uit gehaald. Op nummer 15 waren 2 slachtoffers, moeder en zoon. Op nummer 17 geen slachtoffers. Graag reacties.


Datum: 08-05-2010
Naam: Sjef Claassen  
img

Mijn ouders woonden in het Drents dorp, maar omdat dat te dicht bij Philips lag woonden mijn ouders meestal bij opa en oma in de Piet Heinstraat 12 (zie ook praethuis"). Tegenover hen viel dus een bom en niet in het Drents dorp. Ik hoor mijn moeder nog zeggen: "De hand van die vrouw hing in de heg". Afschuwelijk moet het zijn geweest.


Datum: 19-10-2015
Naam: P.J. Bergmans  
img

Ik zoek al lang naar een foto van de Piet Heinstraat 17 15 en13, de drie huizen die gebombardeerd zijn.