EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1542

Bijdrager:

Jaar:

1929

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Grote Berg

Onderwerp 1.:

Overheidsdiensten

Onderwerp 2.:

Politie

Onderwerp 3.:

Politiewagens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Wagen voor vervoer van lijken.

Beschrijving

Op de binnenplaats van het politiebureau aan de Grote Berg zien we links een wagen voor vervoer van lijken bij ongelukken. Rechts: de rijwielbrancard. V.l.n.r. N.N., W.A.van Vugt, H.de Rooij en N.N. (RHCe 0004886)


Geplaatst op

10-10-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-12-2007
Naam: Johan Boogers  
img

Deze manier van transport van lichamen heb ik in de eerste tijd na WOII nog waargenomen!


Datum: 24-11-2010
Naam: Johan Vervest  
img

Tot welk jaar heeft het dodentransport dan wel op deze wijze plaatsgevonden?


Datum: 24-11-2010
Naam: Johan Boogers  
img

Johan, in Eindhoven zeker nog na de bevrijding en in 1945/1946. Ik weet dit omdat ik dat meerdere keren zelf heb gezien o.a. op de Bredalaan.


Datum: 14-05-2012
Naam: Leendert Smit  
img

H. de Rooij moet volgens mij A.J.G. de Rooij zijn. Tijdens de oorlog was hij rechercheur bij de Staatspolitie in Eindhoven. Hij is in juli 1944 door de SD gearresteerd (pilotenhulp?), Weet iemand wanneer en waarom hij gearresteerd werd? Op 30 juli werd De Rooij van de Polizeigefängisch Haaren overgebracht naar Kamp Vught. Weet iemand wanneer en hoe hij daar vrij gekomen is? (op 18 september 1944 was hij in ieder geval daar weg). Ik ben ook op zoek naar nabestaanden van hem.


Datum: 17-04-2013
Naam: Rita Praat-Nijssen  
img

A.J.G de Rooij was agent van politie in Eindhoven, geb.Goirle 30.8.1904.In 1944 was hij 40 jaar, had vrouw en 4 kinderen.
Gezinskaart RHC-Eindhoven te vinden via internet.
Hij is gearresteerd omdat hij Joodse mensen en piloten hielp
Bron: gemeentepolitieeinhoven.nl - het begin: oorlogsperiode- gearresteerde, onderscheiden en gesneuvelde politiemannen.


Datum: 29-08-2015
Naam: Leendert Smit  
img

N.a.v een publikatie in het Eindhovens Dagblad dd 19 augustus 2015 heb ik inmiddels contact gekregen met een zoon van de politieman De Rooij, Piet de Rooij.


Datum: 29-08-2015
Naam: Johan Vervest  
img

Is A J G de Rooij mogelijk een paar dagen voor de bevrijding gefussilleerd ?


Datum: 29-08-2015
Naam: Leendert Smit  
img

Nee, Johan. Janus de Rooij zat in het verzet en moest een boodschap bij iemand brengen die ook binnen de Heilig Hartparochie woonde. Janus durfde de boodschap niet per telefoon door te geven, omdat hij bang was dat zijn telefoon afgeluisterd werd. Toen hij bij het adres kwam (helaas niet bekend bij zijn zoon Piet) was de SD daar en werd hij ook gearresteerd. Hij kwam in Kamp Vught terecht. Janus heeft vanaf het begin af aan vol gehouden dat hij bij de bewuste mensen in de buurt slechts op visite kwam. Ook zijn medegevangenen hebben dat steeds gezegd.

Dit resulteerde er in dat Janus in augustus 1944 bij gebrek aan bewijs vrij gelaten werd. Het toeval wilde dat de vrouw van Frits Philips (mevrouw Philips - van Lennep) ook in in Kamp Vught zat en op dat zelfde moment vrij gelaten werd. Janus kon toen met haar meerijden naar Eindhoven. Op 18 september (dus de dag van de bevrijding) kwam hij weer in actieve dienst bij de gemeentepolitie Eindhoven.


Datum: 29-08-2015
Naam: Wil van Hout  
img

De omgekomen piloten van het neergestorte Engelse vliegtuig werden met zulke bakfietsen vanaf de Zoutmanstraat naar de Oude toren gebracht. We praten dan over het vliegtuig dat reeds een bom achtergelaten had in de Piet Heinstraat en op het huis van de Familie Bakers in de van Kinsbergenstraat,