EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24093

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Wassenaarstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Wassenaarstraat

Beschrijving

Wassenaarstraat gezien vanaf de Pastoriestraat. Voor het hoekpand is een sloopvergunning afgegeven


Geplaatst op

05-05-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-05-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Een hele aderlating voor de buurt als dit allemaal plat moet. Goed onderhouden hoekpand met dito voortuin. Alleen zal het niet lang meer duren, daar ontspannen door de straat kunnen lopen. Een echte aanleunwoning dat hoekpand!


Datum: 05-05-2010
Naam: Wil van Hout  
img

In mijn jeugd woonde in dergelijke woningen allemaal gezinnen van "Geef ons heden ons dagelijks brood". De miste hadden nog gin nagels voor op der kont te kraasen, maar alles buiten zag er spik en span uit. De drempel van de voordeur kon je als spiegel gebruiken, omdat hij evenals de kachelplaat, met regelmaat het busje Bras over zich heen kreeg. En bij mijn weten is de voordeur bij mij thuis nooit op slot geweest. Dat slot was na 25 jaar nog splintertje nieuw. Geen luis om dood te knippen, maar op Maandag hing de was hagelwit aan de lijn. Aan een kliko van nu, daar zou de halve buurt genoeg aan hebben. Wat gooiden de mensen weg? Iets brandbaars verdween in de kachel en aardappelschillen gingen naar de varkensboer Semler. Ik heb laatst een brood van 2 dagen klein gemaakt en voor de vogels buiten in het park gestrooid. Enkele uren later had ik een gesprek met de buurman. Tijdens het gesprek zei hij " Een of andere gek is de ratten aan het voeren, kan je dat voorstellen?" Ik zeg die gek ben ik, maar ik zal het nooit meer doen. 70 jaar geleden kwam mij een figuur leren hoe ik met oud brood moest omgaan. Nu pas heb ik het geleerd.


Datum: 05-05-2010
Naam: Wim Habraken  

In een van de andere huizen vooraan, woonde Pietje van Steenis, de postbode van Acht in de tijd dat ook Theo Robben en Leo Zwart er de post bezorgden. Dan ongeveer het vierde huis met de lage dakgoot (zeg ik maar even ter verduidelijking) woonde mijn vrouw en haar familie.