EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29562

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Kruisstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Bakkerijen

Onderwerp 3.:

Overige Bakkerijen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Broodbezorger Marinus van der Vleuten

Beschrijving

Eind jaren '50. Broodbezorger Marinus van der Vleuten van brood- en banketbakkerij H. F. Bakers, Kruisstraat 29 (zie foto 13989), bekend van zijn onovertroffen nougatine-ijstaarten, op weg naar zijn klanten. De bakfiets waar hij op rijdt zou niet misstaan in een streekmuseum. Onbekend is waar de foto is gemaakt. Als die genomen is in de Kruisstraat of de directe omgeving daarvan zou Hans van Melis misschien opheldering kunnen geven.


Geplaatst op

19-10-2011

Reacties:

Datum: 19-10-2011
Naam: Giny Schmidt-Mulder  
img

Hartelijk bedankt voor deze foto . Nu kan ik mijn kids laten zien hoe hun opa vroeger in de '50 brood berzorgde . Ze hadden geen idee wat een bakfiets was. Ook al was dat toen in Utrecht.


Datum: 20-10-2011
Naam: Hans van Melis  
img

Bedankt voor het vertrouwen Sjef, maar ik heb geen idee. Op zoek naar deze situatie op de Broekseweg kwam ik de bakkerskar van van Haandel tegen op foto 29562. Kruisstraat en Broekseweg komen eigenlijk niet in aanmerking omdat ze breder zijn.


Datum: 20-10-2011
Naam: Frits Hekman  
img

Het zou de Kruisstraat kunnen zijn. Dan zou het huis midden op de foto het pand zijn, waarin schoenmaker Van Litsenburg zat. De onbebouwde ruimte links van dit pand was dan het werkterrein van steenhouwerij (en grafmonumenten) Hanique. De blinde kopgevel was dan een sigarenwinkel (de naam ben ik vergeten). De huizen op de achtergrond stonden dan aan de Weverstraat.


Datum: 21-10-2011
Naam: Frits Hekman  
img

Wat zoeken in de foto's van de Kruisstraat leverde het volgende resultaat:

Mijn veronderstelling is juist; zie foto 4666. Hierop staan de panden van Van Litsenburg en drie woningen/winkels links daarvan. De sigarenwinkel is echter niet het eerste door mij opgegeven pand, maar het middelste van deze drie. Als ik me goed herinner was de tweede winkel een soort manufacturenzaak.
Op de plaats van de steenhouwerij is later het huis van dierenarts Spoorenberg gebouwd.
Op foto 4676 staan op de plaats van de twee meest rechtse woningen (van de drie) nieuwe winkelpanden; het derde huis staat er nog wel.
De naam van de sigarenhandelaar was Hendrikx.