EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4666

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Kruisstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kruisstraat met Boerderij

Beschrijving

Kruisstraat tussen Weverstraat en Gildelaan


Geplaatst op

18-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-06-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Geweldig! Een hele mooie foto! En wie zat nou waar? Ben weet jij het nog? De sigarenwinkel, Hanique en Schoenmaker Jan van Litsenburg? Bij deze laatste heb ik heel wat uurtjes doorgebracht. Als je daar je schoenen op kwam halen wist hij je uren aan de praat te houden. En dat met zijn mond vol tacks (spijkertjes)


Datum: 18-06-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Op de Hoek Meulengraaf, Kruisstraat 110. Van Litsenburg zat toen, en nadat dit grotendeels afgebroken was weer, op Kruisstraat 102. Hanique op Kruisstraat 100 in het tweede huis met de zijramen, naast zijn huis was de plek waar hij onder de blote hemel werkte.
In zijn woonkamer had hij een groot schilderij hangen wat door de ontploffing van de vliegende bom op tientallen plaatsen doorboord was. Mooi te zien als hij het voor het licht hield.


Datum: 19-06-2006
Naam: Ria van Gestel  
img

Op de hoek waar Meulegraaf woonde, woonde eerst Frans v.d.Laar met zijn zuster.
En in die 3 panden ernaast woonde in het midden sigarenmagazijn Deli, fam. Hendrikx waarvan ik de
oudste dochter ben. Rechts woonde de Fam. Tabe en links Anneke van Dommelen met een winkel
van breiwol en manufacturen zoals ze dat vroeger noemden. Ik vind het een prachtige foto.
ria van gestel-Hendrikx


Datum: 19-06-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hartstikke mooie foto! En de toevoeging van Ria maakt 'm nog scherper. Tini, bedankt voor de aanzet.


Datum: 19-06-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Aan de andere kant van de straat was, of is misschien nog wel, een slagerij van Beerens. Een van de vele kinderen was Sociale moeder of te wel Sociaal verzorgster bij D.A.F. Een lief mens.


Datum: 19-06-2006
Naam: Ria van Gestel  
img

Slagerij Beerens bestaat nog steeds, op de andere hoek Weverstraat Kruisstraat zie foto 4678. Ik kende alle kinderen van Beerens maar wie de sociale moeder was weet ik dus niet.
Ria van Gestel-Hendrikx


Datum: 28-02-2007
Naam: Jan Hanique  
img

De groentewinkel van Frans van Thoor was op no 100, eind twintiger jaren verhuisden ze naar een pand iets voorbij slager Berens. Daarlangs was een paadje dat liep o.a naar een wielerbaan op een veld achter de Weverstraat. Wij zijn toen op no.100 gaan wonen, mijn moeder had een kruidenierswinkel naast v Litsenburg de schoenmaker.


Datum: 28-02-2007
Naam: Aloys van de Crommert  
img

Ik ken Marietje Beerens en die was inderdaad sociale moeder bij D.A.F.


Datum: 02-03-2007
Naam: Jan Hanique  
img

Tot Tabe is het verhaal goed, naast Tabe de beukenheg daarnaast huis met de 2 ramen is van Litsenburg. Daarnaast no.100 Hanique, dan nog 2 huisjes, daar naast onze achterom, in het huis met het puntdak woonde een Duitser die getrouwd was met een dochter van Veijfeiken. Daarnaast Bos gereedschap en dan de Gildelaan.


Datum: 20-04-2007
Naam: Hans Vlemmings  
img

Mijn tante Tony van Thoor vertelde mij dat ze zijn verhuisd, omdat er bij het andere pand achter een opslagplaats was voor de handel en de auto's, zodoende was dat de reden van de verhuizing.


Datum: 20-04-2007
Naam: Hans van Melis  
img

De familie van Thoor van Kruisstraat 100, zie commentaar van Jan Hanique.


Datum: 26-05-2007
Naam: Frank Dijkhoff  
img

Ik ben een kleinzoon van Frans van Thoor of wel een zoon van de jongste dochter Riet van Thoor. Zover ik weet zijn ze na 1930 verhuisd naar de Pastoriestraat en later zijn ze iets verder op de Pastoriestraat gaan wonen voor ze terug gingen naar de Kruisstraat 118, dit kan ik mij nog herinneren. Mijn opa had op Kruisstraat 118 een groentenwinkel en mijn ooms er achter een pakhuis voor groenten en fruit voor op de markt.
Ik ben zelf geboren in het huis naast mijn opa op Kruisstraat 116 Naderhand is mijn tante Tony in dat huis gaan wonen.


Datum: 21-07-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Slager van de Laar zat eerst aan de overkant van de Weverstraat op Kerkstraat 66 (Kruisstraat 112) en na de verkoop aan Willem Beerens hier op Kruisstraat 110. Zoon Piet Beerens schrijft er het volgende over:
"Frans van de Laar had samen met zijn twee zusters op de Kruisstraat 112 een slagers annex kruidenierswinkel. Frans en zijn beide zusters Miet en Mina waren ongetrouwd. Nog niet echt oud, en door het familiekapitaal zorgvuldig bij elkaar te houden al vroeg in staat om er het bijltje letterlijk bij neer te leggen.
Bij het passeren van de koopakte bij de notaris zag Frans van de Laar nog kans om vader beentje te lichten. Er werd verkocht: het Winkelpand met aanhorigheden en de tuin. Deze was erg groot; ongeveer 120 meter diep. Later bleek dat Van de Laar, zonder vader daarin te kennen, bedongen had om een stukje grond van 25 meter in het vierkant voor zichzelf te houden. Tegenover de achteruitgang van zijn huis. Op de hoek van de Weverstraat maakte hij een poortje naar zijn moestuin. Hoe dit precies kon gebeuren is mij nooit duidelijk geworden."


Datum: 06-01-2011
Naam: Toon Franse  
img

Woonde daar in die buurt de familie De Bunder?


Datum: 06-01-2011
Naam: Theo van Gestel  
img

De familie V.d. Bunder woonde schuin tegenover Sancta Maria.