Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

De HBS in de Julianastraat. (2)

Beschrijving De gemeentelijke Hoge Burger School, nu een twintigtal jaren later.
Geplaatst op 18-01-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 18-01-2006
Naam: Hennie de Groot img

Als het vroeger kermis was, zo vlak na de oorlog, stond er een kermis op het Wilhelminaplein en het Lodewijk Napoleonplein. Toen stonden er in de Julianastraat kleinere atracties zoals: touwtje trekken, vissen vangen en Sjaantje in de badkuip. Op de hoek bij de Mauritsstraat, zo vlak voor de overweg naar het Lodewijk Napoleonplein, stond meestal een bokstent en de speedway. Geertje Geenen, zoon van Smid Geenen op de Hoogstraat, bokste daar bijna elke dag een partijtje mee. En dan weer verder kermis vieren op het Lodewijk Napoleonplein en daarna vis kopen bij Piet Troost voor het cafe 't Groenewoud. (Tontje Welten)


Datum: 18-01-2006
Naam: Wil van Hout img

Veel ouders hebben moeite het kermisterrein te verlaten met kleine kinderen. Ik had er een oplossing voor. De kinderen mochten overvloedig genieten van de kermis en als ik het wellettjes vond, dan zei ik: Wie lust er nu nog een frietje met een knakworst?Allemaal natuurlijk en kom, zo snel mogelijk naar de friettent op de hoek van de straat. En als ieder voorzien was stonden we thuis voor de deur. Einde oefening!


Datum: 18-01-2006
Naam: Hennie de Groot img

Wij schoven na het nuttigen van Paling of 'n zoere bom, door naar de friettent van Sjang Spaninks op de Hoogstraat


Datum: 18-01-2006
Naam: Jan en Nellie Keuten van Weert img

Wie kan ons helpen aan foto's van de voorgevel van de Gemeentelijke HBS, later bekend als Gem. Lyceum aan de Julianastraat


Datum: 22-03-2006
Naam: Theo van den Dungen img

Afkomstig uit een ander stadsdeel (Tongelre) ken ik dit gebouw alleen als dependance van de Nutskweekschool in Eindhoven. Ik heb er, dacht ongeveer 2 jaar gezeten en haalde de hoofdakte op 18 september 1968. Deze Nutskweekschool zou een verdere discussie waard kunnen zijn, ze leidde in de periode dat ik ze bezocht (1963-1968) een zwervend bestaan. Allereerst in de gebouwen van het voormalig Lorentz-lyceum aan de Parklaan (17-19) en vervolgens dus in het voormalig Gemeentelijk Lyceum Eindhoven. Een zeer oud, maar imposant gebouw.
Zijn er nog anderen met herinneringen aan de Nutskweekschool in die tijd ?


Datum: 09-11-2006
Naam: Mieke Taphorn img

De kermis heeft er nog zeker tot 1968 gestaan. Na de hoogmis gingen de zeilen weg en kon je genieten. Op de hoek van de Heilige Geeststraat stond de zweefmolen, hoek Wilhelminaplein / Catharinastraat stonden de botsauto's en kinder draaimolen. In de Julianastraat stonden ook de schiettent, blikgooien etc. De grote attracties stonden op het Wilhelminaplein en Lodewijk Napoleonplen. Flinke kaneelstokken en lekkere vette paling was dan een extra traktatie.


Datum: 09-11-2006
Naam: Matty van de Zanden img

De kermis over 2 pleinen duurde maar een paar jaar. Ik denk nog niet eens 5 jaren. Toen is namelijk de Vonderweg aangelegd. Dwars tussen deze beide pleinen. Wel jammer. Daarna verloor de kermis op het Wilhelmnaplein veel van haar glorie.
Maar in de top tijd kon je over de koppen lopen. Ik voelde me als kind heel wat met fl.2,50 kermisgeld per dag. Kon ik in 10 attracties à fl.0,25. 's Nachts slapen met het raam open om met het geluid van die kermis in slaap te kunnen vallen.


Datum: 28-12-2006
Naam: Hans Strootman img

Dat gebouw van het Lorentz waar de Nutskweekschool in kwam, was al een luxe. Daarvoor zaten we in het Joris, de LTS aan de Limburglaan, met gymlessen in de Akkerstraat en handenarbeid in de Apeldoornstraat. De lichtingen voor mij kunnen nog boeiender verhalen vertellen over de locaties waar zij leskregen!


Datum: 21-11-2015
Naam: Wilma Smetsers img

Ik ben op zoek naar mijn vader, die werkte in de bokstent in 1963 als omroeper en kwam van richting San Salvador, als ik het goed uit heb gezocht. Wie kan me helpen?