EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

23069

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

St Josephlaan

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Speeltuinen

Onderwerp 3.:

St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Opa Kees en Oma Marij

Beschrijving

Opa en Oma van de Sint Joseph speeltuin samen op het bankje
Voor een video over het 65-jarig jubileumfeest, zie video ^158 


Geplaatst op

24-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-01-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

"Opa en oma" heeft in dit verband een dubbele betekenis. In de Doornakkers noemen de kinderen deze Sint Josephspeeltuin ook wel "de Opa Speeltuin". Met meer dan 50 toestellen is het een van de grootste speeltuinen in de omgeving Eindhoven. De speeltuinvereniging is in 1945 opgericht door de bewoners van deze wijk en tot nu toe zijn het nog steeds de bewoners van de Doornakkers die de vereniging in stand houden. De speeltuin ligt midden in de prachtwijk en is een omheinde openlucht speelplek met toezicht van een oppas (opa). Kees Wijn is als beheerder a.h.w. de "opper-opa". Natuurlijk houden ook de ouders een oogje in het zeil. Dit jaar bestaat deze mooie speeltuin dus 65 jaar.
En Kees en Marij Wijn... die worden binnenkort overigens ook in het echt opa en oma! Dubbel feest, dus!


Datum: 27-01-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja Kees Wijn, een van de velen die zelf als kind veelvuldig bezoeker was van diezelfde speeltuin. Kees, denk er maar eens over na, om nog eens zelf een middag te kunnen "speulen" in die speeltuin, met alle buurtgenootjes van toen. Leuk evenement in het kader van het 65-jarig bestaan van de speeltuin. Ik weet zeker dat je veel mensen op de been krijgt daarvoor. Of ze die benen nog heel houden na een middag in de speeltuin, dat kan ik niet beloven. EHBO aanwezig lijkt me niet overdreven.


Datum: 27-01-2010
Naam: Dimphie Brekelmans  
img

Nou Kees en Marij, gefeliciteerd dat je nu een echte opa en oma wordt , ik hoorde het van ons Ria .... maar als het 65 bestaan wordt gevierd dan kom ik ook gaan we samen weer van de glijbaan.  En Gerard Daams woont niet ver van mij dan neem ik die ook mee [ haha ] veel plezier met je eerste kleinkind en geniet er samen van, het is iets dat zo mooi is. Groetjes Dimphie Brekelmans


Datum: 18-07-2014
Naam: Hennie Thoonen  
img

Hallo Kees en Marij, ik ken jullie nu een jaar ongeveer van de vrijdagavond. Jullie zijn geweldige mensen, wat jullie allemaal doen voor de speeltuin is te gek voor woorden. Om dat allemaal op te noemen dan heb ik een paar uur te schrijven dus zal ik dat maar niet doen. Maar ik wil toch proberen hoe ik dat onder woorden kan zeggen: ik wil jullie daarom hartelijk danken en heel veel geluk en gezondheid toe wensen, dat jullie nog heel veel jaren mogen leven om samen ervan te genieten.