EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12767

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

St Josephlaan

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Speeltuinen

Onderwerp 3.:

St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Speeltuin St. Joseph Tongelre

Beschrijving

Dimphie - Ria Brekelmans - Tonnie - Ansje - Ellie Daams <<< wie is wie? waar precies? (Peter) >>>


Geplaatst op

03-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-08-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Dimphie, ik dacht deze speeltuin toch redelijk goed te kennen maar dit klimrek zegt me helemaal niets. Ook de huizen die er achter staan herken ik helemaal niet. Kun je me uitleggen waar dit rek ergens stond in de speeltuin??


Datum: 06-08-2007
Naam: Lian Heerings-vd Heijden  
img

De huizen waar je op kijkt is de Rogier v.d. Weijdenstraat, ik ben daar geboren. De huizen links zijn van de Kaapseweg. Op het hoekje zat vroeger de Volksspaarbank en je werd er geholpen door de heer V.d.Sanden. Ik heb vroeger met veel plezier in de speeltuin gespeeld en heb er nog een litteken op mijn voorhoofd aan overgehouden als herinnering.


Datum: 07-08-2007
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Aan beide kanten van dit klimrek zaten ronde tonnen waar je op kon lopen, stond meteen achter het gebouwke.


Datum: 07-08-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja, als dat rek daar stond herken ik de huizensituatie wel. Dan zal het rek al weg zijn geweest toen ik in de speeltuin kwam spelen. Ik herinner me op die plek wel rekstokken hoog en laag en twee looptonnen, daarnaast ergens de hoge schommels. Iets ervoor en verder de speeltuin in de zweefmolen, de draaimolen, de boom in bak en banken eromheen en dan de twee familieschommels en achteraan ergens nog het apenrek, grote wippen, zandbak. Tegen de Jacob Jordaensweg aan de ringen. Voor de lage glijbaan met dacht ik ook nog wippen in de buurt, de hoge glijbaan, de kleine schommels tegen de St. Josephlaan, de zandbak en de kleine wippen. Hoe dan ook, een mooiere speeltuin met een hogere glijbaan dan die van ons was er niet!


Datum: 10-08-2007
Naam: Ria Appelhof Brekelmans  
img

Ja, en die mooie hoge glijbaan is deze week afgebroken. Er is een mooie nieuwe voor teruggekomen. Met korte trappen en twee glijbanen van ijzer, dus geen splinters meer in je billen. Ik was deze week met een nichtje in de speeltuin. Alles is anders, maar nog steeds een mooie plek waar kinderen heerlijk kunnen spelen.


Datum: 10-08-2007
Naam: Ria Appelhof Brekelmans  
img

En die jongen is Noud Wijn, broer van Kees.


Datum: 26-08-2007
Naam: Ans Sanders-Daams  
img

Dat meisje op het klimrek ben ik, Ansje Daams. Dit kan niet in 1954 zijn, want ik ben in 1956 geboren. Ons El was er toen nog niet. In het midden is ons Tonny, dat klopt dus wel. Ik ben zelf ook in het bezit van deze foto.


Datum: 26-08-2007
Naam: Helene Boselie  
img

Geen splinters meer in je billen, maar ik herinner me van vroeger van de lage glijbaan, die toen al van ijzer was, dat je je billen brandde als de zon erop scheen.


Datum: 12-01-2010
Naam: Dorothé van Gorp de Roo  
img

Deze foto is zeker niet in 1954 gemaakt. Het moet 1964 zijn. Ik ben het meisje helemaal rechts en ik ben in 1957 geboren.


Datum: 13-01-2010
Naam: Dimphie Brekelmans  
img

Deze foto is uit 1956. Ik zelf ben dat meisje rechts en naast mij is Noud Wijn en in het midden Tonnie Daams. Ik heb zelf deze foto ingestuurd, dus ik weet het wel dat ik het ben (sorry voor jou, Dorothé). Helemaal links is mijn zusje Ria.