Fotonr.: 22477
Bijdrager Aviodrome Luchtfotografie
Jaar: 1964
Locatie 1.: Woensel Onderwerp.: Panorama - Luchtopnames |Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Mensfort, Rapenland

Beschrijving Luchtfoto van 26-08-1964. Hoort bij foto 22397.

(Aviodrome 066417zr)
Geplaatst op 02-12-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 25-01-2011
Naam: Eric Kemperman img

Je kan hier nog net de oorspronkelijke loop van de Kloosterdreef zien. Enkele jaren later verdwijnt de bocht richting Woenselstraat (met alle huizen) onder de Europalaan.


Datum: 14-08-2024
Naam: René Spruit img

Vanuit het oudere hart van Woensel sloot de Dr. Berlagelaan aan op de Frankrijkstraat en de Kloosterdreef. Hier zie je nog duidelijk de oudere bomenaanplant midden onder die wegenstructuur. De Europalaan was er nog niet toen wij rond 1960 het huis op de Dr. Berlagelaan 164 betrokken en werd pas jaren later aangelegd. Wel zie je meteen de schoolgebouwen die er stonden aan de Dr. Berlage laan, aan de linkerkant. Met nog veel gras eromheen. Een stukje gras verder op de hoek van de Barrierweg lag de "spinazie-academie", ofwel de huishoudschool. Opvallende verschijning midden in de wijk Mensfort was iets verderop de Hendrik Staetslaan, waar ook de hier nog bijna witte Judas Taddeus kerk heeft gestaan. Onze parochiekerk met daarachter de nog immer aanwezige winkels. Weer wat verder omhoog op de foto zie je de dan gereedgekomen sterrenflats op hoek Dr. Berlagelaan en de 2e Lieven de Keylaan. Daarachter lagen nog boerderijen toen ik er als 4/5-jarige kwam wonen. Op die weide ervan hebben we meerdere winters geschaatst omdat die weilanden door de waterlopen daar bijna iedere winter onder water kwamen te staan. Al snel werd er doorgebouwd naar het noorden toe. Eindhoven groeide erg snel tussen 1960 en 1975. Heel eg snel.


Datum: 25-08-2024
Naam: Sierd Loman img

Aan de linkerzijde van de foto speelde een groot deel van mijn tienertijd zich af. Links van het midden is de spiksplinternieuwe bouw van het Van der Puttlyceum zichtbaar, waar ik een jaartje langer door mocht brengen dan hoogstnodig was. Van alle grasvelden eromheen werd bij een beetje acceptabel weer gebruik gemaakt voor de gymnastiekles. Om het voetbalveld liet gymnastiekleraar Hoyer mijn klasgenoten en ik tien rondjes hard lopen. Ik was niet bepaald de eerste die die taak kon volbrengen. Wij woonden aan de Boschdijk op de hoek van de Marterstraat, dus mijn school-woonverkeer was een makkie. Linksonder het laatste stukje Mathys de Layenslaan met op het hoekje de terreinen van de firma Seerden (als ze er toen nog zaten).