EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17584

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

424 Mensfort

Straat:

Tonnaerstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselsestraat (1) Tonnaerstraat

Beschrijving

We starten nu een serie van 25 foto's van de Woenselsestraat in 1972 van de hand van Sierd Loman. De Woenselsestraat laten we hier beginnen bij de villa van Goyaerts op de hoek met de Europalaan en nemen eerst het gedeelte dat tegenwoordig Tonnaerstraat heet.


Geplaatst op

27-10-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-10-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Toen de foto gemaakt is zat hier dokter Kramer, onze huisarts. Deze is een aantal jaren geleden met pensioen gegaan en sindsdien is er met het pand niet veel meer gebeurd. Momenteel planken voor de ramen. Is iemand bekend wat er met het pand gaat gebeuren?


Datum: 28-10-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Het pand is eigendom van Meba Verdi en de geschiedenis herhaalt zich: het binnenwerk slopen, de vloeren eruit etc. Nu is de gemeente wat attenter en legt de verbouwing vaak stil. Inmiddels is er achter het pand al grond afgegraven en is er een archeologisch onderzoek geweest. Er mag gebouwd worden tot een hoogte en tot een diepte van drie meter.


Datum: 18-08-2010
Naam: Stijn Kramer  
img

Hier ben ik in maart 1968 geboren! Toen was dit nog Kloosterdreef 1. Dit was de kruising van de Kloosterdreef en de Woenselsestraat. Al het doorgaande verkeer richting Philips uit de richting Son/Nijmegen kwam toen nog over deze kruising, aangezien de Kennedylaan er nog niet was. De Kloosterdreef boog hiervandaan naar het zuiden af over het terrein waar de flat De Greide is gebouwd. Het pand is inmiddels (2010) 100 jaar oud. Gebouwd voor dr. Goyaerts; later kwam dr. Rubbens. Deze overleed op relatief jonge leeftijd en werd in1967 opgevolgd door mijn vader, dr. Kramer, die later associeerde met dr. A. Meijs. Nadat laatstgenoemde ook op veel te jonge leeftijd overleed, is mijn vader er ook mee gestopt, in 2000. Het pand is verkocht aan een projectontwikkelaar, die er eerst studenten "antikraak" in heeft laten wonen. Het doet pijn in mijn hart te zien hoe het huis er nu bij staat!


Datum: 29-11-2011
Naam: Marjo Hoogers  
img

Als 11/12 jarig meisje veel gespeeld in dit prachtige huis met Eefje en Joosje Rubbens. Vanaf mijn 14de jaar opgepast op Stijn, Olaf en Niels Kramer. (Mijn zoon nog vernoemd naar Niels.) Mooie herinneringen aan dit unieke pand, de heerlijke tuin en de families die er woonden. Jammer dat er nu zo iets monsterlijks is aangebouwd. Bestaat er geen schoonheids/welstandscommissie meer?


Datum: 20-03-2014
Naam: Annemieke van Nunen  
img

Ook ik heb tijdens mijn lagereschoolperiode in dit pand gespeeld met Eefje Rubbens. We zaten bij elkaar in de klas. Weet iemand waar ik haar kan vinden? Ik zou het leuk vinden om nog eens contact met haar te hebben.


Datum: 20-03-2014
Naam: Ben Brekelmans  
img

Annemieke, Eefje Rubbens kun je vinden op schoolbank.nl


Datum: 04-12-2016
Naam: Agnes Leenders  
img

Heeft hier ook niet dokter Verder gewoond?


Datum: 04-12-2016
Naam: Antoon Franse  
img

Agnes, dat was op de andere hoek van de Kloosterdreef. Daar woonde eerst dokter Bakers tot 1957 en zijn praktijk is toen overgenomen door dokter Verder. Deze is 1963/64 verhuisd naar de Pasqualinistraat.