EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20888

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

424 Mensfort

Straat:

Tonnaerstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Koetshuis

Beschrijving

Ik weet niet wat de bedoeling is van het koetshuis maar als je de ramen en de pannen verwijdert doet de natuur de rest. Gezien het grote gat in de tuin denk ik dat er toch nog een stuk aangebouwd wordt. Voormalig huis Dokter Goyarts


Geplaatst op

28-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-07-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Wil, het voormalig huis van dokter Goyaerts en later dokter Kramer (onze huisarts) staat op foto nr. 17584. Dit "koetshuis" stond links van het woonhuis in de Tonnaerstraat, voorheen Woenselsestraat.


Datum: 30-07-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Hoe het allemaal precies in elkaar stak weet ik niet. Maar als je ziek was kwam hij voorrijden met de koets en hij had m.i. iets weg van de schoonvader van zijn dochter, de arts uit uit Deurne. Ook s'nachts kwam hij uit zijn bed voor een hulpbehoevende. Dan moest de koetsier natuurlijk er ook uit. Het zou mij niets verbazen als deze boven in het pand woonde. Geen nachtdienst om de maand maar gewoon altijd bereikbaar en dan maar iets later met de normale consulten beginnen. En naar ik wel eens gehoord heb ging het dikwijls gratis bij de gewone stervelingen uit Woensel.


Datum: 30-07-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Nee niet gratis. In de gemeente Woensel, waren twee gemeente artsen die elk f 1000,- per jaar kregen voor consulten en verbandkosten. Dat zal na 1920 niet opgehouden zijn.


Datum: 30-07-2009
Naam: Wil van Hout  
img

De dokter had een apotheek aan huis en zal dan niet al te veel met verband gedraaid hebben bij een zwerende vinger.


Datum: 18-08-2010
Naam: Stijn Kramer  
img

Het koetshuis, later garage, behorend bij Europalaan 150, voorheen Kloosterdreef 1, het dokterspand van resp. artsen Goyaerts, Rubbens en Kramer. Links konden 2 koetsen/autoos worden gestald; boven was de hooizolder, rechts 3 paardenstallen. Boven werd later speeldomein van mijn broers, mijzelf en onze vrienden..... Vreselijk wat er van de tuin geworden is......