EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22286

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Post / PTT / KPN / TPG / TNT

Onderwerp 3.:

Post-, Telegraafkantoor, Station 3

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Binnenplaats Postkantoor

Beschrijving

Het postkantoor van de PTT aan het station staat er nu leeg en verlaten bij maar was nog niet zo lang geleden vol met bedrijvigheid. Wie herkent de ambtenaren op deze foto uit 1967?


Geplaatst op

21-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-11-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Nou Mark daar komt ie dan. Het zijn allemaal chauffeurs die niet alleen werden belast met vrachtwagenritten maar die ook pakketpostbestellingen uitvoerden, o.a. met die twee wat wonderlijke zgn. "elmo's" die je op de achtergrond ziet. Voorop Jan van Dooren. Dan achtereenvolgens Nelis Jonkers, Piet Gielen, Cor van Dijck, Gerard van Doormalen, Ad van Eersel en Tjeu Geven. De allerlaatste is me bekend maar zijn naam niet meer.
Dat kleine hoofdje tussen de auto´s is van Jantje Habraken. Alleen al over hun ervaringen met die electromobielen (elmo's dus) kunnen deze postpaarden boeken vol schrijven.


Datum: 22-11-2009
Naam: Wim Habraken  

Mark, kei bedankt voor die leuke Postfoto's en bedank je vader ook maar! Geweldig! Ook Ben bedankt voor de namen, ik zat al te peinzen - "Hoe heetten ze toch al weer?". De laatste had de bijnaam "Mie" - maar de echte naam is me ontschoten. De foto dateert van 1967. Dat is het jaar dat ikzelf bij de Post ben begonnen, als 15-jarig jongske, als telegrambesteller. Ik houd me aanbevolen voor nog meer Postfoto's!


Datum: 22-11-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Wim, "Mieke" Moors dan. Bedankt voor de hint.


Datum: 22-11-2009
Naam: Ad van Dommelen  
img

De laatste man op foto is volgens mij niet Mieke Moors (M I E ), maar chauffeur Wagemans. Zijn broer Harry Wagemans was besteller. Volgens mij was hun vader ook bij de PTT geweest.


Datum: 22-11-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Heeej Ad, ik kan er goed mee leven, Wagemans dus?! Mieke Moors was ook kleiner, dacht ik al. Ook twijfelde ik nog, Piet Verhallen, maar die gedachte heb ik maar meteen laten varen. Nou nog een paar mooie foto's van "de kooi". En dan met jou erop!


Datum: 23-11-2009
Naam: Wim Habraken  

Okee Ad. Ene van Wagemans. Zou heel goed kunnen, want de Mieke Moors die ik nog in gedachten heb was wat smaller. Maar hoe zie je dat zo duidelijk op die foto's? Ad, heb je al eens bij de opmerkingen over de Varenstraat gekeken? Dan kom je nog veel oude buurtgenoten tegen. Trouwens zoals Ben zegt: hedde-gij-nog-meer-fotoos van de Post?? Ja, Ben met zijn allen komen we er toch uit.


Datum: 18-12-2016
Naam: Paul van der Cingel  
img

Dat eerste busje rechts was een voorloper van de Transit heeft mij bijna het leven gekost. De wegligging was zo beroerd dat je in een bocht al gauw op twee wielen aan het balanceren was, als je geluk had kantelde hij niet, maar kwam met een klap weer op alle vier pootjes terecht. En dat lag echt niet aan mijn toen jeugdige leeftijd.