EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7028

Bijdrager:

Jaar:

1991

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Post / PTT / KPN / TPG / TNT

Onderwerp 3.:

Personeel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Manhattan aan de Dommel

Beschrijving

Dit artikel uit het ED van 13 augustus 1991 biedt niet alleen een nostalgische inkijk in toenmalige Eindhovense hoofdpostkantoor maar ook een vooruitziende blik. Inmiddels is het zover. Na er 45 jaar te zijn gehuisvest, zit "de Post" vanaf 1 november 2006 niet meer aan de Stationsweg. Gelukkig is de gemeente er na 15 jaar creatief nadenken nu wel uit: volgens plan staat daar in 2008 een uitkijkpost van 125 meter hoogte. Past prima in het streven om van Eindhoven een "Manhattan aan de Dommel" te maken. Met zo'n toren, omringd door een Regent, een Admirant, een Vesteda en een paar groene glasbakken zal Dr. Anton Philips al snel gaan lijken op een menneke. Oh, oh gemeente Eindhoven, haal eens wat creatievers uit die autocad-pc's of hoe het ook mag heten: the higher you fly, the deeper you go!


Geplaatst op

01-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-11-2006
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Wat mij betreft is het postkantoor een futloos, lelijk gebouw. Het matige gevelkunstwerk zal ooit misschien nog eens nostalgische waarde hebben. Het ziet er nu armoedig uit, misschien dat een restauratie helpt. Maar plak het maar op een ander gebouw. En prima, die torens. De een mooier en hoger dan de vorige.
En de stationtransistor, dat is nu toch monument en is toch veilig voor sloop?


Datum: 17-07-2007
Naam: Hans Vlemmings  
img

In Eindhoven is niks veilig of heilig voor de sloopwoede van de gemeente Eindhoven. Dat heeft het verleden wel bewezen.


Datum: 26-06-2009
Naam: Wim Habraken  

Ben, ik had deze foto en commentaar al eens gezien en zeer gewaardeerd om diverse redenen. Natuurlijk vanwege het nieuwsitem van toen, maar toch zeker ook om oude collega's weer terug te zien. Behalve jou en Arie Nederhoff zie ik ook Frans Murray aan het loket zitten. Frans die als postbode zich met avondstudie tot loketambtenaar wist op te werken. Zo waren er een paar meer en daar hadden wij gruwelijk veel respect voor. Ik denk bijvoorbeeld ook aan Henk (Papa) Kanters, Nico Berende en Peer van Kasteren.