EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2181

Bijdrager:

Jaar:

1916

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Weverstraat/Wilhelminastraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Weverstraat. (2)

Beschrijving

Links de dubbele portiekwoningen (zie foto 2178). Deze foto is van iets latere datum dan foto 197 gelet op de straatverlichting. Ook had de fotograaf veel meer belangstelling. De mensen klommen zelfs op het dak om maar goed op de foto te komen.


Geplaatst op

08-12-2005

Reacties:

Datum: 08-12-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Foto is genomen met het gezicht op de Kruisstraat geloof ik. Maar de blinden voor de raam, die heb ik nooit gezien. Maar ze zijn ook niet overal aanwezig of zijn de witjassen ze er af aan het halen, of, er op aan het opzetten!


Datum: 15-12-2005
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Is dit de oplossing van het ladderraadsel... om goed in beeld te komen?


Datum: 02-08-2006
Naam: Henk Klerkx  
img

Deze foto is genomen vanaf de Kruisstraat. Later woonde in het eerste huis rechts de familie de Brouwer met ongeveer 15 kinderen. Het was het grootste huis van de straat met 'n ouderwetse veranda links van het huis.


Datum: 10-11-2006
Naam: Frans de Brouwer  
img

In het eerste huis rechts op 61 woonde later inderdaad familie P de Brouwer. Het eerste huis aan de linkerkant is in 1945 door een duitse bom weggevaagd. Daar is een slachoffer bij gevallen die in het schuurtje achter de woning was gekropen, nadat hij was weggelopen uit cafe van den Broek, hoek Kruisstraat-de Vriesstraat.
Bijna iedereen had een bijnaam in de Weverstraat, ik herinner mij er diverse: de boy, de drat, de bol, de bral, de kraai, de Nuf, de poep, de tid, de klos, de natte, de droge, enz.