EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15960

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Weverstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Weverstraat. (3)

Beschrijving

Een leuke foto uit de Weverstraat uit de jaren 60. Op de foto Annie Rutten-van de Ven. Foto met dank aan Henk en Annie Rutten-van de Ven.


Geplaatst op

05-06-2008

Reacties:

Datum: 05-06-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

In het huis rechts op de hoek, met de halve boog, heeft de familie Tienkamp in de 50er jaren gewoond met hun dochters Alie en Diny. Moeder Tienkamp was een zuster van mijn vader.


Datum: 02-08-2008
Naam: Martien de Jong  
img

Wat een ontzettend herkenbare foto uit de Weverstraat. Wij woonden op nr. 38 tot eind 1967. Ons pa en ma verkochten Okay-ijs aan het raam en ik had soms het idee dat wijzelf de grootste afnemers waren.
Naast ons, aan de andere kant van het gangetje, woonde de fam. Van Asten met hun zoon Herman, daarnaast de fam. Van Ruth, Van der Looi, Van Hal en aan de overkant de fam. Stevens, De Vroome, Hoed, Jacobs, Marechal, Van de Ven. Naast ons nog de fam. Konings, Verlangen, Vorstenbosch, Doomen. Het was een beregezellige straat waar ik ontzettend leuke herinneringen aan heb. We speelden vaak in "de bimd" waar nu de Montgomerylaan ligt en soms nog wat verder weg waar nu de Technische Universiteit staat (vroeger TH).


Datum: 10-10-2010
Naam: Frits Rutjens  
img

"De Bimd", het deel dat lag tussen de Boogert, Broekseweg en de Brugstaat,  waar nu de Montgomerylaan ligt, lag de speeltuin van de Weverstraat.


Datum: 01-05-2011
Naam: Harrie Das  
img

Hallo Martien, ik heb destijds veel "waterijsjes" aan jullie buitenraam gekocht. Heb jij ook een broer die Frans heet? Groet, Harrie, Spinnerstraat 55.


Datum: 17-02-2014
Naam: Martien de Jong  
img

Hoi Harrie. Ja, ik heb inderdaad een broer die Frans heet. Die woont inmiddels in Strijp. Jij had toch een broer die Tonnie heette? En zijn jullie destijds niet vertrokken naar buiten Eindhoven?


Datum: 15-08-2014
Naam: Sjan Adams  
img

Ik weet nog dat ze de flats aan het bouwen waren. Ik heb daar als kind op het bouwterrein gesnuffeld en ging dan de betonnen trappen op, dat toch gevaarlijk was. Vaak gingen we naar de speeltuin. Ik herinner me nog vaag de opening van de Montgomerylaan. Weet iemand daar meer van? En met vastenavond langs de deur en ook met drie koningen liedjes zingen. En dan friet bij de Kombuis op de Kruisstraat. Dat kostte een kwartje, mooie tijd was dat.


Datum: 16-08-2014
Naam: Ben Brekelmans  
img

Kijk eens op foto 5677, Sjan.


Datum: 03-02-2021
Naam: Nick van Gerwen  
img

Mijn opa en oma Van Gerwen woonden in het huis aan de linkerzijde tegenover dat blok van drie huizen. Ik kwam er graag en vaak, Hans van de Ven was dan mijn speelkameraad. We zijn veel in de kersenboom geklommen die er stond. Ik geloof dat we ook nog een schuurtje per ongeluk hebben afgebrand, maar gelukkig kwamen daar toch de flats aan de Montgomerylaan.