EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20533

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

DAF-terrein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

DAF

Onderwerp 3.:

Produktielijnen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Motoren Testhal

Beschrijving

Volledige beproeving van Leyland-Perkins dieselmotoren of Hercules benzinemotoren.


Geplaatst op

06-07-2009

Reacties:

Datum: 06-07-2009
Naam: Wibo Pieters  
img

Twee kleine correcties. De motoren die DAF aanvankelijk inbouwde waren van Hercules (benzine) Leyland of Perkins (diesel). Het koppelteken suggereert dat het motoren van één leverancier geweest zouden zijn, maar Leyland en Perkins waren concurrenten.
De titel van de foto zou moeten zijn Motoren Testhal. Het gaat hier namelijk om productiemotoren die, als onderdeel van het productieproces, op prestaties gecontroleerd werden alvorens in een vrachtwagen ingebouwd te worden. Als de prestaties tegenvielen of juist te goed waren werden de motoren bijgesteld zodat de prestaties binnen de productietoleranties kwamen te liggen. Dat gebeurt tegenwoordig uiteraard nog, met het verschil dat het destijds een halve dag kostte eer een motor ingedraaid en afgesteld was en nu twaalf minuten.
De titel Beproeving Motoren was vijftig jaar lang, tot 2007, de benaming van de afdeling die middels motorenproefstanden motoronderdelen test en motorenafstellingen definiëert van motoren die nog niet in productie zijn. Tegenwoordig heeft die afdeling de poëtische naam Engine Integration and Validation.


Datum: 28-05-2012
Naam: Jan Alemans  
img

Klopt deze motoren werden aan een zogenaamde waterrem gekoppeld (linker ronde schijven), die de weerstand opwekte voor de testen. Onder de vloer zit een kelder waar de waterkoelers voor de remmen stonden opgesteld.