EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19504

Bijdrager:

Jaar:

1979

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Hugo Verrieststraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hugo Verrieststraat (1)

Beschrijving

De Hugo Verrieststraat in 1979 van nummer 9 (uiterst links) tot aan de Guido Gezellestraat. In 1973 kwam ik hier wonen op nummer 11. Er waren nog geen parkeerhavens of bomen. Rechts is de auto van Dhr en Mevr Otten te zien die tot in de oorlog op nummer 9 woonden. Op de voorgevel na werd hun huis werd vernield door een bom. Na de oorlog zijn ze aan de overkant gaan wonen op nummer 14.


Geplaatst op

11-04-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-09-2009
Naam: Frank Zuylen  
img

Ik ben er niet zeker van, maar woonde in het huis links, waarvan de voordeur te zien is, destijds niet de familie Verbeek?


Datum: 19-09-2009
Naam: Paul Boers  
img

Toen ik kwam wonen op nr 11 woonde op nr 9 een dominee waarvan ik de naam niet meer weet. Daarna hebben er minstens vijf gezinnen gewoond.


Datum: 26-08-2013
Naam: Corjan van der Peet  
img

Toen ik er als kind kwam wonen, eind jaren zestig, woonde op nummer 9 (Doopsgezinde Pastorie) Ds Lex van Gilse met zijn gezin. Zijn opvolger was Ds Voolstra, die later naar de Universiteit van Amsterdam vertrok en daar hoogleraar werd. Nadien geen pastorie meer meen ik.


Datum: 26-08-2013
Naam: Corjan van der Peet  
img

De auto van Otten staat op een invalidenparkeerplaats. Niek Otten had aan het septemberbombardement dat hij op nr 9 meemaakte een blijvende invaliditeit overgehouden.


Datum: 16-03-2015
Naam: Steph Leenhouwers  
img

Ik ben geboren en getogen op nummer 4 in deze straat. Op de auto van de familie Otten een grote sticker van de 101e Airbornedivision. Zij waren Airbornevrienden en ik herinner me Niek nog goed en hoe mank hij liep. Als kwajongens duwden wij zijn auto wel eens een stukje naar voren haha. Op nummer 14 woonde Tine Frank met haar vader en nog 2 joodse mensen. Deze zijn allen gedeporteerd en vermoord door de Nazi's. Nu vindt je daar voor het huis 4 koperen steentjes met hun namen (Stolpersteinen) waarvan die van Tine mijn adoptiesteen is. Dat de familie Otten na de oorlog op nummer 14 is gaan wonen kan dus zijn omdat dit huis leeg stond na de deportatie. Niek en zijn vrouw herinner ik me als zachtaardige mensen.